Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ sendikasından depremzede üyelerine 100 milyon liralık yardım

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (HİZMET-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, “HİZMET-İŞ Sendikası Yönetim Kurulu olarak depremden etkilenen 10 ildeki 40 bin üyemize toplam 100 milyon TL’lik afet yardım desteği yapma kararı aldık” dedi.

Kemal Diri
ANKARA-
HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 40 bin üyesine toplamda 100 milyonu bulan ‘afet yardım’ desteği yapmaya karar verdiklerini açıkladı.

Arslan, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası olarak, Kahramanmaraş’ta meydana gelen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da yıkımlara neden olan depremde hayatını kaybeden vatandaşların üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

“HAK-İŞ ile Birlikte Depremzedelere Sen De El Uzat’ yardım kampanyasına 3 milyon Türk Lirası bağışta bulunduk”

HİZMET-İŞ olarak depremin yaralarını sarabilmek için depremin ilk anından itibaren tüm imkanlarını seferber ettiklerini dile getiren Arslan, “Sendikamızda kriz masası oluşturduk ve ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Afet İşleri Komitelerimizin oluşturduğu arama kurtarma ekibimiz Konfederasyonumuz HAK-İŞ koordinasyonunda ‘HAK Umut Timi’ ile birlikte arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Kahramanmaraş’a hareket etti. Enkazdan yaralıları kurtarmak için canla başla çalışan komite üyelerimiz 3 yaşındaki Gökçe kızımızı ve annesi Vildan’ı enkazdan sağ salim çıkardı. HİZMET-İŞ Sendikası olarak, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in AFAD ile koordineli bir şekilde başlattığı ‘HAK-İŞ ile Birlikte Depremzedelere Sen De El Uzat’ yardım kampanyasına 3 milyon Türk Lirası bağışta bulunduk” açıklamasında bulundu.

“Depremzede üyelerin her birine 2 bin 500 lira olmak üzere 100 milyon afet yardım desteği yapma kararı aldık”

Arslan, HAK-İŞ Genel Merkezi ve şube başkanlıkları tarafından depremden zarar gören üyeler ve vatandaşlar içim hazırlanan mont, bot, eldiven, iç giyim gibi giysilerin yanında battaniye, uyku seti, ısıtıcı tüp, powerbank, çocuk bezi, temizlik malzemeleri ve gıdadan oluşan yardım malzemelerinin de deprem bölgesindeki üyelere ve depremzede vatandaşlara ulaştırıldığını açıkladı. Arslan, konuşmasında şu ifadeleri kaydetti:

“HİZMET-İŞ Sendikası Yönetim Kurulunda depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’daki üyelerin her birine 2 bin 500 lira olmak üzere 100 milyon afet yardım desteği yapma kararı aldık. Ayrıca depremden etkilenen üyelerimizin yaşadıkları kayıpları sağlıklı ve sistemli bir şekilde tespit edebilmek için ‘HİZMET-İŞ AFET DESTEK PLATFORMU’ kurulmasını kararlaştırdık.”
Arslan, konuşmasının sonunda depremden zarar gören tüm vatandaşların ve üyelerin yanında olduklarını, desteklerin de devam edeceğini belirtti.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Samsun’da renkli 1 Mayıs kutlamaları

Samsun’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü renkli görüntüler ile kutlandı. Etkinlikte “Katil sürüleri Filistin’den defolun” yazılı pankart açıldı.

Erdi Demir
SAMSUN-
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Samsun’da Atatürk heykeline çelenk sunumu ile başladı. Gar Kavşağı’nda toplanan işçi ve emekçiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinden etkinliklerin düzenleneceği meydana kadar sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüdüler. Zaman zaman kıyafetleriyle yürüyen madenciler, fırıncılar ve diğer meslek grupları yürüyüşe katılanların beğenisini toplarken, bazı tepkiler de dikkat çekti.

Filistin halkına ve direnişine destek verdikleri için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini ifade eden grup, Türk halkı olarak her zaman özgür Filistin’in yanında olduklarını ve bölgede barışın sağlanması gerektiğini söylediler.

Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, 1 Mayıs Tertip Komitesi temsilcilerinin konuşmalarının ardından şarkılar ve marşların söylenmesi ve halaylar çekilmesi ile sona erdi.

Okumaya devam et

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum” dedi.

Hülya Keklik
ANKARA-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Okumaya devam et

Eğitim

Uğur Okulları öğrencisine ödül

Uğur Okulları Samsun Canik Kampüsü öğrenci ve öğretmenleri ‘Küresel Kaynama Yeni bir Çağdır temalı Birleşmiş Milletler Simülasyonu’na katılmak üzere Antalya’ya gitti. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

RÜMEYSA BULUT
HABER MERKEZİ-Dünyada ilk kez 1953 yılında Harvard Üniversitesi tarafından uygulanan, her öğrencinin ‘Birleşmiş Milletler Delegesi’ gibi hareket ettiği ve diğer ülkelerin öğrencileriyle birlikte küresel sorunlara çözüm bulabilmek için çalıştığı Model United Nations (MUN) konferanslarının bu yıl 4’ncüsü gerçekleşti.

IV. MUN Konferansı, ‘Global Boiling is the New Era (Küresel Kaynama yeni bir Çağdır)’ temasıyla 5-7 Nisan tarihleri arasında Antalya’da Asteria Kremlin Palace’da gerçekleşti. Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü’nün davet edildiği bu önemli konferansta; 17 öğrencinin yanı sıra öğretmenler yer aldı.

Dünya gençliğinin bir araya geldiği MUN Konferansı’nda; Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü 11. sınıf öğrencisi Uras Ada Sular’ın ‘Chair’ olarak yürüttüğü konferansta her bir öğrenci ülkelerini başarıyla temsil etti ve ödüllerle döndü. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.