Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Deprem bölgesindeki ekipler Samsun’a 6 depremzede ile birlikte döndü

Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde deprem bölgesinde görevli 40 personel, çalışmalarını tamamlayıp, Samsun’a 6 depremzede ile birlikte döndü.

Erdi Demir-Berkay Yıldız
SAMSUN-
Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından arama-kurtarma, yol yapım-bakım-onarım, su, sosyal hizmetler gibi birçok alanda eğitim almış 360 kişiyi bölgeye gönderdi. Samsun Büyükşehir ekipleri bölgede hem can kurtardı hem de yara sardı. Afet bölgesinde görevini tamamlayan ekipler şehre dönmeye başladı. Kahramanmaraş ve Elbistan’a ilk giden ekip arasında yer alan 40 kişilik grup, beraberindeki 6 depremzede ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) alkışlarla karşılandı.

305 kişi bölgede

Deprem bölgesinden şehre gelen kafileyi karşılayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Yıldız, “Ülkemiz tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde gerekli çalışmayı yapıyor. Allah, katkı veren herkesten razı olsun. İlk andan itibaren yapabileceğimiz tüm imkanları seferber ettik. Sahaya 75’i arama-kurtarma personeli olmak üzere 360 kişilik bir ekip gönderdik. Hala aktif olarak 305 personelimiz alanda çalışıyor. Kafile kafile ekipler geliyor ve gidiyorlar. Bugün de Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve diğer ekiplerimizin bulunduğu 40 kişilik kafile şehrimize geri döndü. Herkesin ellerine sağlık. Bu bizim için kutsal bir görevdir. Samsun halkı tarif edilemeyecek kadar vatansever, hayırsever ve fedakar. 500’ün üzerinde yardım tırı gönderildi. Birçok gönüllü bölgeye gitti. Personellerimizin birçoğu bölgeye gitmek için gönüllü oldu. Bu yarayı birlikte sarıp, bu zorlu süreci de atlatacağız. Bizimle birlikte bölgeden gelen gençlerimiz büyüyecek ve yeni bir hayata başlayacak. Madencilerin dediği gibi, ‘Okuyun, iyi mühendisler olun da güçlü, sağlam binalar yapın’ diyoruz. Bu acıları tekrar tekrar yaşamayalım. 1999’da yaşadık, bugün de yaşıyoruz. Artık bunu düzeltmemiz lazım. Tüm ekibimize ve depremzedelere geçmiş olsun diyorum” dedi.

“1 odada 5 aile kalıyorduk”

Deprem sonrası bölgeden oğluyla birlikte ayrılmak zorunda kaldıklarını anlatan depremzede Ayşe Bahar, “Memleketimizi bırakıp Samsun’a gelmek zorunda kaldık. Memleketimiz yaralı. 1 odada 5 aile kalıyorduk. Mecburen Samsun’a geldik. Samsun ekibi bizlere çok yardımcı oldu. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Annesiyle birlikte Samsun’a gelen depremzede Alper Arık, “Çok üzücü bir olay yaşadık. Halkımız büyük yara aldı. Afet bölgesinde Samsun ekibi bize çok destek oldu. Kendilerine teşekkür ederiz. Bizlere bu acılı günümüzde yardım ettikleri için kendilerine şükran duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Ekiple birlikte Samsun’a dönen 90 yaşındaki depremzede Hatice Tok, “Çok büyük bir felaket oldu. Allah beni korudu. Ev çok sallandı ama ben evimi terk etmedim, oturmaya devam ettim. Daha sonra ekip gelip beni evden aldı. Kızım Samsun’da yaşıyor. Ben de Samsun ekibiyle birlikte kızımın yanına geldim” ifadelerini kullandı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Bakan Tunç: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Adalet Bakanı Tunç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Burak Can Ekizoğlu
ANKARA-
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Tunç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin tecelligahıdır.

Geleceğimizin teminatı evlatlarımız istiklalimize daima sahip çıkacak, Gazi Meclisimiz ilelebet millet egemenliğinin ve demokrasinin merkezi olmaya devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

Okumaya devam et

Çevre

Tokat’ta 191 konut zarar gördü, 2 bin yıllık köprüde çatlak bile yok

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremde üç ilçede toplam 191 konutta hasar oluşurken, 2 bin yıllık tarihi köprüde çatlak dahi oluşmadı.

Yasin Kıras – Yunus Çiftci
TOKAT-
Tokat, aynı gün içinde üst üste gelen depremlerle sarsıldı. Önceki gün meydana gelen 4.7, 4.1 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde ve 30 köyde 191 konutta hasar tespit edildi. Deprem sonucunda ahır duvarları yıkıldı, cami minareleri hasar gördü ve birçok evde çatlaklar oluştu. Ancak ilçe merkezinde bulunan ve halen çevre köylere ulaşımı sağlayan Roma döneminden kalma tarihi Sulusaray Köprüsü depremde zarar görmedi. 2 bin yıllık tarihi yapı, köylere olan karayolu ulaşımını güvence altına almaya devam ediyor.
Öte yandan, depremin etkileri gün ağarırken dronla havadan görüntülendi.

Okumaya devam et

Genel

Bahçesini çapalayan çiftçinin pulluğuna takılan küpten Bizans dönemi sikkeleri çıktı

Hatay’da bir çiftçi, bahçesini çapalarken traktörünün pulluğuna takılan küpten çıkan Bizans dönemine ait 22 altın sikkeyi yetkililere teslim etti.

Ramazan İlın – Veysel Korkmaz
HATAY-
Antakya ilçesi Saçaklı Mahallesi’nde traktörle zeytin bahçesini çapalamak isteyen çiftçi İsmet Kaya’nın pulluğuna içi altın sikke dolu küp takıldı. Pulluğun temasıyla parçalanan küpü kontrol eden Kaya, altınların çevreye yayıldığını fark etti. Kaya, durumu jandarma ekiplerine bildirdi ve bölgeye kolluk kuvvetleri ile müze müdürlüğü görevlileri intikal etti. Kontrollerde; altınların 22 adet olduğu ve Bizans dönemine ait sikkeler oldukları ortaya çıktı. Sikkeler, müze müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınarak koruma altına alındı.

“Bütün akrabalarımız bizleri aradı, bütün akşam telefonlarımız susmadı”

İçinden altın çıkan küp karşısında şaşırdığını ifade eden çiftçi İsmet Kaya, 22 adet altın sikkeyi ekiplere teslim etmenin memnuniyeti yaşadığını belirterek, “Zeytinlerimiz daha iyi olsun diye traktörümüzle bahçeyi sürüyordum. O esnada çapaya bir tane kırık testi denk geldi, inip baktığımda içinde altın vardı. İçinde altın sikke vardı, onları aldım ve devletimize teslim ettim. İçerisinden 22 tane Bizans dönemine altın sikke çıktı. Biz zeytin hasadının iyi olmasını beklerken topraktan altın sikke hasat ettik bu yıl. Memnunuz, devletimiz memnun. Bizler çok şaşırdık, mahallede yaşayanlar olarak. Bütün akrabalarımız bizleri aradı, bütün akşam telefonlarımız susmadı. Devlete teslim etmekle en iyisini yaptın diyenler de oldu, farklı şeyler söyleyenler de oldu. Niye teslim ettin, niye kuyumcuya satmadın, daha iyi para ederdi diyenler oldu. Biz tarihimizin ortaya çıkması için bunları devletimize teslim ettik. Antakya ilçesindeki Saçaklı Mahallemiz tarihi açıdan zengin” dedi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.