Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Dünya

Medvedev: Almanya’nın Putin’i tutuklaması, Rusya’ya savaş ilanı olur

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev Almanya’nın kendi topraklarında Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkındaki tutuklama kararını uygulaması durumunda bunun Rusya’ya karşı savaş ilanıyla aynı anlama geleceğini belirtti.

MOSKOVA-
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rus medyasına röportaj verdi. Medvedev, Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann’ın UCM’nin aldığı karar kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Almanya’ya gelmesi durumunda tutuklanacağı” yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Medvedev, “Hayal edelim, açıkçası bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olan bir durum, ama yine de gerçekleştiğini hayal edelim. Nükleer bir devletin başkanı (Putin) Almanya topraklarına gitti ve tutuklandı. Bu ne demektir? Bu, Rusya Federasyonu’na karşı savaş ilanı olur. Bu durumda tüm füzelerimiz Bundestag’a (Almanya Federal Meclisi) ve Şansölye’nin (Almanya Başbakanı Olaf Scholz) ofisine uçar” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin Ukrayna’ya seyreltilmiş uranyum içeren mühimmat göndermeye yönelik planına da değinen Medvedev, “Yabancı silahların Ukrayna’ya teslim edildiği her gün, nükleer kıyameti daha da yakınlaştırıyor” dedi.

Öte yandan UCM geçtiğimiz Cuma günü, çocukları Ukrayna’dan yasa dışı yollarla sınır dışı etmekle suçladığı Putin hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünya

İngiliz Bakan Cameron: Gazze’ye deniz koridorunun başlaması aylar sürer

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi üzerinden Gazze Şeridi’ne yardım götürmek için planlanan deniz koridorunun bütünüyle başlamasının aylar süreceğini söyledi.

LONDRA-
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, dünyanın birçok ülkesi bölgeye insani yardım ulaştırmak için yeni yollar arıyor. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in bugün Güney Kıbrıs üzerinden Gazze’ye deniz yoluyla insani yardım koridoru açılacağını duyurmasının ardından İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron açıklama yaptı. Cameron, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi üzerinden Gazze Şeridi’ne yardım götürmek için planlanan deniz koridorunun bütünüyle başlamasının aylar süreceğini söyledi. ABD öncülüğündeki planı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Cameron, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki İsrail limanı Aşdod’a derhal yardım girmesine izin verilmesi çağrısında bulunarak, “Gemiler bugün Kıbrıs’tan Aşdod’a yardım götürebilir” dedi. Güney Kıbrıs’a götürülecek yardımın ön incelemesinde İngiltere’nin rol oynayacağını kaydeden Cameron, “Gerekirse yardımın sağlanması ve ulaştırılmasında da rol oynayabiliriz” şeklinde konuştu.

Okumaya devam et

Dünya

ABD’deki ön seçimlerde kritik gün: Süper Salı

ABD’de partilerin başkan adaylarının belirlenmesi için en fazla ön seçimin yapıldığı ‘Süper Salı’da Cumhuriyetçi Parti 15, Demokrat Parti ise 16 eyalette seçim düzenleyecek.

WASHINGTON-
ABD’de seçim için kritik bir öneme sahip ‘Süper Salı’da seçmenler Kasım ayında düzenlenecek başkanlık seçiminde sandıkta kimi görmek istediklerine karar verecek. Partilerin başkan adaylarının belirlenmesi için en fazla ön seçimin gerçekleştirileceği ülkede, Cumhuriyetçi Parti 15, Demokrat Parti ise 16 eyalette ön seçime girecek.

ABD’de 1976’dan bu yana Süper Salı olarak nitelendirilen önemli günde seçmenler, başkan adayını belirleyecek seçiciler kurulu delegelerine oy verecek. Toplam delege sayısının üçte birinden fazlasının bugün seçilecek olması nedeniyle Süper Salı kritik bir önem taşıyor. Cumhuriyetçi Parti’den başkan adayını belirleyecek 874 delege, Demokrat Parti’den ise bin 420 delege bugün seçilecek.

Öte yandan, Demokratların aday adayı ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayı Donald Trump’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Süper Salı Trump’ın rakibi Nikki Haley’nin son şansı olarak görülürken, ön seçimlerdeki tek zaferini Washington’da kazanan Halley’in bugünün ardından seçimden çekilmesi bekleniyor.

Donald Trump’ın şu ana kadar gerçekleştirilen ön seçimlerde 273, rakibi Nikki Haley’in ise 43 delege kazandı.

Okumaya devam et

Asayiş

Rusya, Odessa’da apartmanı vurdu: 3 ölü, 8 yaralı

Rus ordusunun Ukrayna’nın Odessa kentinde bir apartmanı hedef aldığı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

ODESSA-
Rusya, Ukrayna’ya saldırılarını 3. yılda sürdürüyor. Rus ordusu insansız hava aracıyla (İHA) gece saatlerinde Ukrayna’nın farklı bölgelerini hedef aldı. Ukrayna Devlet Acil Servisinden yapılan açıklamada, Odessa kentinde bir İHA’nın isabet ettiği binada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı belirtildi.

“Daha fazla hava savunma sistemi ve hava savunma füzesi hayat kurtarır”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Rusya sivillere karşı savaşını sürdürüyor. Rusya, Harkov, Odessa ve Sumy bölgesindeki şehirlere Shahed insansız hava araçlarını kullanarak saldırı düzenledi. İHA’lardan biri Odessa’da bir apartmana isabet ederek 18 daireyi yok etti. Ortaklarımızdan daha fazla hava savunma sistemi yardımına ihtiyacımız var. Halkımızı Rus teröründen etkili bir şekilde korumak için Ukrayna hava kalkanının güçlendirilmesi gerekiyor. Daha fazla hava savunma sistemi ve hava savunma füzesi hayat kurtarır” ifadelerini kullandı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.