Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Birçok cinayetten aranan çetenin kilit ismi nefes kesen operasyonla yakalandı

İstanbul’da birçok cinayette doğrudan ya da dolaylı bağlantısı bulunan organize suç ağının kilit ismi Türkiye’den kaçış planı yaparken yakalandı. Çok sayıda üyesi geçtiğimiz günlerde yakalanan ve kendisi de İtalya’da gözaltında tutulan çete elebaşı Barış Boyun’un Türkiye‘deki suç ortağı olduğu ileri sürülen Kemal Ürün adlı zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sadık Kahraman
İSTANBUL-
İrili ufaklı sokak çetelerine, silah kaçakçılarına ve çıkar amaçlı suç ağlarına darbe üstüne darbe indiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, birçok cinayette doğrudan ya da dolaylı bağlantısı bulunan, firari olarak uzun süreden beri aranan kamuoyunda “Babanın Oğlu Kemal” olarak bilinen çete elebaşı Kemal Ürün’ün izini sürdü.

Yurt dışı planı deşifre oldu

Geçtiğimiz günlerde ve ondan önceki polisiye soruşturmalarda birçok üyesi tek tek yakalanan ve kendisi de İtalya’da gözaltında tutulan çete elebaşı Barış Boyun’un Türkiye‘deki suç ortağı olduğu ileri sürülen Kemal Ürün’ün yurtdışına firar etme planı yaptığı güvenlik birimlerince tespit edildi. Daha önce işlediği suçlardan dolayı kırmızı bültenle aranan ve halihazırda İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Barış Boyun’un Türkiye’deki bütün kirli işlerini yürüttüğü iddia edilen Ürün’ün, ülke dışına kaçmak için fırsat kolladığını tespit eden organize polisi, ilk olarak failin kimlerle hareket ettiğini, kimin kimliğini kullandığını ve otomobili ile aracın güzergahını mercek altına aldı.

Başkası adına düzenlenmiş sahte kimlik kullanıyordu

Firari çete elebaşının kullandığı sahte kimlik, içinde bulunduğu araç ve otomobilin geçiş güzergahı tespit edilince yakın takip başlatıldı. Polis, 5 ‘cinayet’, çok sayıda ‘kasten yaralama’, ‘6136 Sayılı Kanuna Muhalefet’, ‘uyuşturucu madde imal ve ticareti’ ile ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ gibi suçlardan hakkında yakalama kararı bulunan kamuoyunda “Babanın Oğlu Kemal” olarak anılan Kemal Ürün’ün içinde bulunduğu aracı 28 Nisan’da İstanbul’da takibe başladı. Emniyet ekipleri, söz konusu zanlıyı yurtdışına firar etmek üzereyken sıkı takip sonucu Bolu’da otoyol üzerinde E.A. adına düzenlenmiş sahte kimlik ile yakaladı.

Barış Boyun çetesinin ‘eşbaşkanı’ gibi

Gözaltına alınan şüpheli ifadesi alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Yakalanan Kemal Ürün’ün, suç ağının İtalya’daki elebaşı Barış Boyun öncülüğündeki çete tarafından gerçekleştirilen bir gece kulübünün bodyguardının öldürülmesi, işadamı C.E.’ye yönelik ‘öldürmeye teşebbüs’ eylemi ile ‘Fermas’ ve ‘Rolls Rolyce’ isimli iş yerlerine yönelik uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen silahlı saldırı olayının azmettiricisi olduğu belirlendi.
Şüpheli, polisteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün ad sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen çete elebaşı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Suç örgütünün karıştığı çok sayıda eylem açığa çıktı

Kemal Ürün’ün ortak hareket ettiği Barış Boyun adlı şüphelinin kontrolündeki suç ağına geçtiğimiz 14 Nisan’da İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 200’e yakın çete üyesi yakalanmıştı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul’da faaliyet gösteren ve hakkında kırmızı bülten kararı bulunduğu sırada İtalya’da yakalanan Barış Boyun’un liderliğindeki söz konusu suç örgütünün karıştığı çok sayıda eylemi aydınlatmış, kent genelinde çalıntı araç veya kasklı motosiklet ile ‘kasten öldürme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘silahlı kasten yaralama’, ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’, ‘silah ticareti’, ‘mala zarar verme’, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’ ve ‘tehdit’ suçları açığa çıkarmış ve soruşturma dosyasına koymuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Damadını 7 yerinden bıçaklayan kayınpeder: Öldüğünden haberim olmadı

Muğla’da, tartıştığı damadı Bahtiyar Öztürk’ü (24), 7 yerinden bıçaklayarak öldürüp kaçan ve 12 gün sonra polis ekipleri tarafından saklandığı kömürlükte yakalanan Ergün Göçmen’in (50), savcılıktaki ifadesine ulaşıldı. Göçmen, “Öldüğünden haberim olmadı. Sonradan öğrendim. Kimse ile iletişime geçmedim. Kimseden yardım almadım. Yanımdaki para ile ihtiyaçlarımı gideriyordum” dedi.

Cavit AKGÜN
MUĞLA-Olay, 14 Haziran’da saat 01.30 sıralarında Yatağan ilçesi merkezinde meydana geldi. Gülgün Öztürk ile eşi Bahtiyar Öztürk, henüz belirlenemeyen nedenle tartıştı. Gülgün Öztürk tartışmanın ardından babası Ergün Göçmen’e durumu anlattı. Kızının yaşadığı eve giden Göçmen ile damadı Bahtiyar Öztürk arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Göçmen, yanındaki bıçakla damadını 7 yerinden bıçakla yaralayıp kaçtı. Komşuların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarıyla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin Yatağan Devlet Hastanesi’ne kaldırdığı Bahtiyar Öztürk, hayatını kaybetti.

Polis, otomobille olay yerinden kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, Cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonla Ergün Göçmen’i 12 gün sonra Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesi’nde annesine ait evin kömürlüğünde yakaladı. Gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Göçmen, tutuklandı.

‘KAÇ DARBE VURDUĞUMU HATIRLAMIYORUM’

İfadesinde, olay günü kızının kendisine cep telefonundan mesaj gönderdiğini söyleyen Ergün Göçmen, “‘Baba, bununla birlikte olamayacağım. Sürekli iftiralar atıyor. Artık canıma kıyacağım’ dedi. Olay günü, kızımı evden almak için gitmiştim. Gitmeden önce 2-3 bira içtim. Evlerinin önüne gittiğimde binanın giriş kapısı açıktı. Bina giriş kapısına tekme vurmadım. Daire giriş kapısının önüne gittim, gittiğimde zili çaldım. Kapıyı kızım açtı. Kapıyı açar açmaz damadım üzerime saldırdı. Birlikte yere düştük. Sırt üstü düştüm. Diziyle göğsüme bastırdı. Boğazımı sıktı. Yanımda küçük bir çakı vardı. Sırt üstü yerdeyken o çakıyı çıkarttım ve damadıma bıçağı sapladım. İlk neresine bıçağı vurduğumu hatırlamıyorum. Kaç darbe vurduğumu hatırlamıyorum. Bıçağı vurunca beni bıraktı. Onun elinde herhangi bir şey olup olmadığını görmedim. Olaydan sonra kaçtım. Öldüğünden haberim olmadı. Sonradan öğrendim. Kimseyle iletişime geçmedim. Kimseden yardım almadım. Yanımdaki para ile ihtiyaçlarımı gideriyordum. Olay nedeni ile pişmanım” dediği öğrenildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Hindistan’da havalimanının çatısı çöktü: 1 ölü, 4 yaralı

Hindistan’nın başkentindeki havalimanının çatısı şiddetli yağış sebebiyle çöktü. Yerel basın, hafta boyunca devam eden yağışlar sebebiyle çatının çöktüğünü ifade ederek olayda bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin yaralandığını ifade etti.

 Şara Zehra Özbey
Yetkililer bugün yaptıkları açıklamada, Delhi Havalimanı‘nda Terminal-1 (T1) kısmının çatısının bu sabah şiddetli yağmur nedeniyle çöktüğünü duyurdu. Yerel basında yer alan haberlere göre, kaza sonucunda bir kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı.

Acil durum ekipleri olayda yaralananlarının tedavisinin yapıldığını kaydetti. Sivil Havacılık Bakanlığı, yalnızca iç hat uçuş operasyonlarının gerçekleştirildiği Terminal 1’den tüm kalkışların geçici olarak askıya durdurulduğunu ifade etti. İndigo ve Spicejet Havayolları uçuşlarını iptal ettiğini belirtti.

Delhi Havalimanı’ndan yapılan son açıklamada “Terminal 3 ve Terminal 2’den gelen ve giden tüm uçuşlar tamamen gerçekleşmektedir. Terminal 1 Geliş Noktasındaki uçuşlar da gerçekleştirilmektedir.

Ancak Terminal 1’den giden uçuşlar bugün saat 14.00’e (yerel saat) kadar iptal edildi” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

2 kızını bıçaklayarak öldüren sanığın akıl sağlığı için istenen rapor beklenecek

Konya‘da kızları Kevser El Salih (17) ve Merve Elhamed’i (15) bıçaklayıp öldüren Yusuf Elhamed’in (56) yargılandığı dava, daha önce istenen akıl sağlığının yerinde olup olmadığı yönündeki raporun beklenmesine karar verilerek ertelendi.

Salih BÜYÜKSAMANCI
KONYA-Suriye uyruklu Yusuf Elhamed, 24 Aralık 2022’de saat 12.30 sıralarında Meram ilçesi Sahibiata Mahallesi Nevruz Sokak’taki evlerinde kızları Kevser El Salih ve Merve Elhamed’i bıçaklayarak öldürdü. Ardından polise giden Yusuf Elhamed, 2 kızını öldürdüğünü itiraf etti. Eve giden polis, 2 kız kardeşin cansız bedenini buldu. Gözaltına alınan Yusuf Elhamed, ilk ifadesinde namus meselesi nedeniyle kızlarıyla tartıştığını ve kendini kaybettiğini, kendine geldiğinde ise 2 kızının öldüğünü fark edip polis merkezine gittiğini söyledi. Elhamed, sevk edildiği mahkemede tutuklandı. Kız kardeşlerin cenazesi, İş Galaman Mezarlığı’na defnedildi. Öldürülen Kevser El Salih’in evli ve 2 çocuğunun bulunduğu, eşi Muhammed El Salih’in ‘Cinsel taciz’ suçundan cezaevinde olduğu öğrenildi.

‘Alt soy akrabayı kasten öldürme’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Yusuf Elhamed, bugün görülen 2’nci duruşmada hakim karşısına çıktı. Yusuf Elhamed, savunmasında, ”Kızlarımı fuhşa alıştırdılar. Damadım Muhammed El Salih’ten şikayetçiyim. Çok pişmanım. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, Yusuf Elhamed’in, adli tıp kurumundan daha önce istenen akıl sağlığının yerinde olup olmadığı yönündeki raporun henüz mahkemeye ulaşmaması nedeniyle duruşmayı erteledi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.