Genel

Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığında devir teslim

Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığına atanan Cevdet Yılmaz, düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Fuat Oktay’dan devraldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Vatandaşlarımızın hayatını etkileyen enflasyonla mücadeleye, özel bir önem ve öncelik vereceğiz” dedi.

Cem Geçim – Mehmet Kalay
ANKARA-
Cevdet Yılmaz, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yerine atandı. Külliye’de gerçekleşen düzenlenen devir teslim töreni ile Cevdet Yılmaz görevine başladı.

Devir teslim töreninde konuşan Oktay, Cumhuriyetin 100. yılında, Türkiye’nin kaderini etkileyecek bir seçim gerçekleştirdiğini belirtti. “Hem Meclis’te hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde açık bir farkla milletimizin teveccühüne nail olduk” diyen Oktay, şu ifadeleri kullandı:

“Milletimiz, sandıkta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne güven duyduğunu gösterdi ve tercihini, kararını istikrardan yana kullandı. Bu vesileyle, Hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza AK Parti ve Cumhur İttifakı kadrolarına duyduğu güven dolayısıyla aziz milletimize huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Artık, önümüzde yeni bir süreç var.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinden bu yana şerefle yürüttüğüm Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini bugün itibariyle değerli dostum Cevdet Yılmaz Bey’e devrediyorum. Geride bıraktığımız 5 yıl içinde, hem ülkemizi, hem de dünyamızı etkileyecek çapta büyük zorluklar yaşadık. Küresel çaptaki çevresel ve ekonomik krizler, yanı başımızda patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı, bütün dünyada hayatı adeta felç eden pandemi gibi olağanüstü problemlerle mücadeleyle geçen bir beş yıl. Bu küresel sorunların üstüne ‘asrın felaketi’ olarak anılan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi. Bu felaketin yaralarını sarmak için gece gündüz verilen uğraşlar. Hamdolsun, bütün bu zorlu süreçlerden alnımızın akıyla çıktık. Üstelik, bu zorlu süreçlerde hem bizi onurlandıracak, hem de milletimizi gururlandıracak eser ve hizmetlere Cumhurbaşkanımız liderliğinde imza attık. Ayasofya’nın ibadete açılmasından savunma sanayii, enerji yatırımlarına, sağlıktan Türkiye’nin otomobili Togg’a milletimize dev eserlerin kazandırıldığı; böylesine tarihi bir dönemde mega projelerin parçası olmamıza fırsat veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güvenleri için şükranlarımı arz ediyorum. Bakanlıklar ve kurumlar arası genel koordinasyon niteliğindeki çalışmaları ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilen farklı konulardaki spesifik çalışmaları büyük bir gayret ve sorumlulukla yerine getirdik.



Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler