Ekonomi

Bahçeli : Seyyanen zam emeklilere de uygulanmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kabinenin ekonominin maruz kaldığı tehlikeleri en aza indirmek için kolları sıvadığını belirterek, seyyanen zammın emeklilere de uygulanması gerektiğini ifade etti

ANKARA
– MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik konulara değinirken, “Hayat pahalılığı kaderimiz değildir” ifadesini kullandı. Bahçeli kamu görevlilerinin maaşlarında iyileştirme yapılacağını belirtti.

1 Temmuz 2023 itibarıyla tüm kamu görevlilerinin maaşlarında ilk 6 aylık enflasyon farkına ek olarak yılın ikinci yarısı için toplu sözleşmeden kaynaklanan oranda toplam yüzde 17.55’lik zam ve seyyanen 8 bin 77 liralık artış yapılacağını ifade eden Bahçeli, 6 Şubat’ta 11 ilde meydana gelen depremle ilgili de yapılacak düzenlemelere işaret etti.

Ülkede nimet külfet dengesinin “adaletle” kurularak depremin ağır sonuçlarının en aza indirileceğini söyleyen Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

“Depremin kabarık ekonomik maliyeti 104 milyar dolar düzeyindedir. Devlet deprem bölgesinde seferber olmuştur. Mağdur vatandaşlarımıza el uzatılmıştır. Siz vekillerden ricam görüşmelere eksiksiz katılmanızdır. Hayat pahalılığı kaderimiz değildir. Kur-faizde oynaklıklar gündemdeki ağırlığını inşallah kaybedecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, siyasal ve ekonomik istikrarın güvencesidir. 3 Haziran 2023 tarihinde açıklanan Kabine ekonominin maruz kaldığı tehlikeleri en aza indirmek için kolları sıvamıştır.”

TÜRBÜLANSTAN ÇIKMA ZORLUKLARI ORTADA

Memurlara ve emeklilere yapılacak zamların destekçisi olduklarına da dikkat çeken Devlet Bahçeli, “Gönül isterdi ki bu maaş yükselişi daha da fazla olsun. Ancak bütçe imkanları bellidir. Türkiye ekonomisinin türbülanstan çıkma sürecinin zorlukları ortadadır. Bizim isteğimiz; memurlara uygulanan 8 bin 77 TL’lik seyyanen zammın emeklilere de uygulanmasıdır…”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler