Siyaset

“372 milyon TL’lik bedelle Terme Çayı Islah Projesi’nin ilk etabına başlıyoruz”

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme’yi her yağmur yağışında yaşadıklarını sel kâbusundan kurtaracak projede ilk kazmayı vurduklarını ve yaklaşık 372 Milyon TL’lik bedelle, Terme tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Terme Çayı Islah Projesi’nin ilk etabına başladıklarını söyledi.

SAMSUN-
Samsun’un Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç basın mensupları ile biraraya gelerek 4,5 yılda yaptıkları projeler hakkında bilgi verdi. Ekonomiden sosyal projelere, altyapıdan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yürüttükleri belirten Başkan Ali Kılıç, “Bu projeler, Termemizin yüzünü güldürdü, geleceğini şekillendirdi ve ilçemizi her açıdan daha yaşanabilir bir yer haline getirdi. İlçemizin sadece fiziksel çehresini değil, sosyal ve kültürel yapısını da dönüştürmeyi hedefledik. Sosyal projelerimizle, Termeli hemşehrilerimizin hayatlarına dokunduk, onlara daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sunmak için çalıştık. ‘Sosyal Kart Projesi’yle binlerce gönüle dokunduk ‘Sevimli Patiler’ projemizden ‘Cuma Bayramdır’ halk sohbetlerine, ‘Merhaba Bebek’ uygulamasından ‘Evde Destek Projeleri’ne kadar her biri, ilçemizdeki her bireyin ihtiyaçlarına cevap verdik. Ekonomik alanda, 20 milyonluk cazibe merkezi yatırımıyla söz verdiğimiz tarıma dayalı istihdamı artırma ve tarıma dayalı makine üretimini artırma projelerimizi hayata geçirdik. İlk kazmayı vurduğumuz Terme Çayı Islah Projesi ve Galericiler Sitesi gibi büyük yatırımlarla ilçemizin ticaretini ve sanayisini güçlendirdik. Sera ve Karma OSB’ler, kurutma tesisleri ve Cazibe Merkezi, Tersane projeleriyle de ilçemizin tarım ve sanayi potansiyelini harekete geçirdik. Terme’deki modern şehirleşme hamlemizle, inşaat sektöründe taban ve kat yüksekliklerini artırarak, kentsel dönüşüm ve gelişimi hızlandırdık. Terme tarihindeki en büyük siteleşme projeleri hayata geçti” dedi.

“Terme Çayı Islah Projesi’nin ilk etabına başlıyoruz”

Terme’yi her yağmur yağışında yaşanılan sel kâbusundan kurtaracak projede ilk kazmayı vurduklarını söyleyen Başkan Ali Kılıç, “Yaklaşık 372 Milyon TL’lik bedelle, Terme tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Terme Çayı Islah Projesi’nin ilk etabına başlıyoruz. Bu projenin kapsamı büyük; yeni bulvar yolu, hastane kavşağına bağlayacak araç köprüsü ve eski hastane ile Çay Mahallesi’ni birleştirecek yaya köprüsünün en kısa sürede tamamlanmasıyla, hem trafik rahatlayacak hem de günlük yaşamımız daha güvenli hale gelecek. Projemiz, yalnızca bir altyapı çalışması değil, aynı zamanda ilçemizin geleceğine yapılan bir yatırımdır. Her yağmurda endişe ve korku duymadan, güvenli ve huzurlu bir yaşam sürdürme umudumuzu gerçekleştiriyoruz. Günübirlik çözümlerle değil, 50 yıl sonrasını düşünerek hazırladığımız bu projelerle, Terme’nin kronik sorunlarına kalıcı çözümler getiriyoruz. Terme Çayı Islah Projesi ile ilçemizin yüzünü güldüreceğiz. Güvenli, huzurlu ve daha yaşanabilir bir Terme için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Galericiler sitesi

Terme’nin ekonomik gelişiminde yeni bir dönemi başlattıklarının altını çizen Başkan Ali Kılıç, “Galericiler sitesi arazisinin 1/1000 imar planını Terme Belediyesi Meclisi’nden oy birliği ile geçmiştir. Türkiye’nin minibüs piyasasına yön veren ilçemiz, artık Galericiler Sitesi’ne kavuşacak. Bu proje, hem yerel ekonomimizi güçlendirecek hem de ulusal düzeyde ilçemizin vitrini olacak. Termemiz, ülke genelinde minibüs alım-satımında önemli bir yere sahip. 100’ün üzerinde galericisiyle, Türkiye’nin yaklaşık yüzde 60’lık minibüs piyasasını karşılayan ilçemiz için bu site, uzun süredir beklediğimiz bir hayaldi. Yeni Galericiler Sitesi ile sektörümüz daha da gelişecek, ilçemiz ekonomik olarak yeni bir ivme kazanacak. Türkiye’nin dört bir yanından insanların minibüs almak için geldiği ilçemiz, artık daha modern ve işlevsel bir yapıya kavuşacak. Galericiler Sitesi, ilçemize yeni bir vizyon katacak ve ekonomimizi daha da güçlendirecek. Birlikte, Terme’nin daha parlak bir geleceğe yelken açmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler