Çevre

Ankara’da ilk ring metro hattı için imzalar atıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Çayyolu (M2)-Sincan (M3) Metroları bağlantı hattının ‘Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi’ ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzaladı.

Kaan Taşkın
ANKARA-
Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte raylı sistem ağını genişletecek projelere hız kesmeden devam ediyor. Çayyolu (M2)-Sincan (M3) Metroları bağlantı hattının ‘Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi’ ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı.

Başkanlık makamında gerçekleşen törende imzaları; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş ve ihaleyi kazanan firmanın başkanı attı. Yavaş, imza töreninde yaptığı konuşmada, projenin hayırlı olmasını dileyerek, şöyle konuştu:

“Daha önce hazırlanmış hiçbir metro projesi yoktu. Hepsi Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmişti. Bize izin verilen öncelikle Dikimevi Mamak Metrosu Projesi oldu. Bunun proje ihalesine çıkıldı. Kredisi bulundu onaylandı ve inşallah ocak ayı içerisinde başvuran 8 firma içerisinden yapımını biri üstlenecek ve inşallah temel atmaya çalışacağız. Bunun yanında Dikmen Metrosu için proje ihalesi yaptık şu anda devam ediyor.”

Keçiören Metrosu’ndan Ovacık semtine uzanan hattın projesinin ihalesinin de yapıldığını hatırlatan Yavaş, “Koru, Yaşamkent ve Koru Bağlıca Proje ihaleleri yapılmıştır. Bu proje ihaleleri bizim seçimden önce tamamlanacaktı fakat bir eksik vardı, Bağlıca’dan Sincan’a uzanan hat aynı zamanda Başkentray hem de hızlı tren entegre olacak şekilde onun da ihalesini bugün imzalıyoruz. İnşallah projeler tamamlandıktan sonra yapımına başlayacağız. Ankara’daki ulaşımı çözmenin toplu ulaşımdan, konforlu ulaşımdan başka hiçbir çaresi yok” diye konuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler