Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Gazze’de can kaybı 20 bin 57’ye yükseldi

İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 20 bin 57’e yükseldi.

GAZZE-
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılar 77. günde devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in saldırıları sonucu son 48 saatte 390 kişinin hayatını kaybettiği, 734 kişinin de yaralandığı duyuruldu. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 20 bin 57’ye, yaralananların sayısının ise 53 bin 320’ye yükseldiği aktarıldı.

İsrail, Han Yunus, Refah, Cibaliye ve Nuseyrat Mülteci Kampı’nı vurdu

Filistinli yerel kaynaklara göre İsrail ordusu sabah saatlerinde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde bir evi hedef aldı. Saldırıda 6 sivil yaşamını yitirdi. İsrail’in Cibaliye Mülteci Kampı’na yönelik saldırısında ise 9 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusunun güneydeki Refah şehrinde 2 konutu hedef aldığı hava saldırısında da 8 sivil yaşamını yitirdi. İsrail ayrıca Gazze Şeridi’nin merkezinde yer alan Nuseyrat Mülteci Kampı’ndaki evlere hava saldırısı gerçekleştirdi, ölü ve yaralılar olduğu ifade edildi.

Filistin Kızılayı Cibaliye’nin Nazzala bölgesinde bir evin bombalanması sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğuna ilişkin çağrı alındığını, ancak ambulans ve kurtarma ekiplerinin saldırılar nedeniyle bölgeye ulaşamadığını aktardı.

İsrail’den yeni tahliye emri

İsrail Savunma Kuvvetlerinin (IDF) tarafından yapılan açıklamada ise Gazze Şeridi’nin merkezindeki Bureij Mülteci Kampı’ndaki Filistinlilere bölgeyi boşaltmaları ve Deir el-Balah’taki barınma merkezlerine gitmeleri yönünde uyarıda bulunuldu.

Yapılan ayrı bir açıklamada ise Gazze Şeridi’nde yürütülen kara operasyonunda 2 askerin daha öldüğü belirtildi. Gazze’ye 27 Ekim’de başlatılan kara operasyonunda ölen İsrailli asker sayısının 139’a ulaştığı kaydedildi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

MSB: Suriye’de 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Taha AYHAN
ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terörü kaynağında yok etmek için kesintisiz operasyonlarla mücadeleye devam ediyor. Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Ordu’da silahlı dükkan işletmeciliği kavgası

ORDU’da O.K. (48), dükkan işletmeciliği nedeniyle tartıştığı M.A.’yı (33), tabancayla ayağından vurarak yaraladı. Şüpheli, gözaltına alındı.

Mustafa KIRLAK
ORDU-Olay, öğle saatlerinde Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi Teleferik Alt İstasyonu Otoparkı’nda meydana geldi. O.K. ile M.A., dükkan işletmeciliği nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışma, kavgaya dönüştü. O.K., üzerindeki tabancayla M.A.’ya ateş etti. Ayağından yaralanan M.A., yere yığıldı.

İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. M.A., sağlıkçıların ilk müdahalesinin ardından ambulansla Ordu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan M.A.’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi, O.K.’nin ise gözaltına alındığı bildirildi. Silahtan çıkan kurşunların olay yerindeki tuvalet kapısına isabet ettiği görüldü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Minibüs kaldırımda yürüyenlere çarptı: 1 ölü 2 yaralı

Bitlis’te minibüsün kaldırımda yürüyenlere çarptığı kazada Süleyman Lale (25) hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

ÖZCAN ÇİRİŞ
BİTLİS-Kaza, dün akşam saatlerinde Ahmet Eren Bulvarı üzerindeki Bitlis Eren Üniversitesi önünde meydana geldi. Tatvan’dan Bitlis’e giden Sefa Ö.’nün kontrolünü yitirdiği 34 GJ 7167 plakalı minibüs, üniversite önünde kaldırımda yürüyen Süleyman Lale ile Gülay Aygül’e ardından da aynı yerde içinde bilet satıcısı Kerim Kök’ün bulunduğu bilet satış noktasına çarptı. Kazada, Lale, Aygül ve Kök yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, trafik ve sağlık ekibi sevk edildi. Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Süleyman Lale hayatını kaybederken, diğerlerinin tedavisi sürüyor.

Kaza ile ilgili de soruşturma başlatıldı. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.