Siyaset

CHP’nin Samsun Büyükşehir Adayı Cevat Öncü

CHP Parti Meclisi’nin bugün yapılan toplantısının ardından, Cevat Öncü’nün ismi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

FİRDEVS BOZKURT GONCA
SAMSUN
-CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında gerçekleşen Parti Meclisi toplantısında belirlenen, belediye başkan adaylarının isimleri kamuoyuna duyuruldu. İnşaat Mühendisi Cevat Öncü, CHP’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adının açıklanmasının sonra konuşan Cevat Öncü, kendisini bu göreve layık gören, Genel Başkan Özgür Özel ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyelerine teşekkür etti.

Aday adaylığı sürecinde yakın ilgilerini gördüğü ve seçim kampanyası sürecinde beraber çalışacağı Samsun milletvekili Murat Çan, Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Parti Meclisi Üyesi Nazan Güneysu, ilçe başkanları ve tüm parti örgütünün de destekleriyle ipi göğüsleyeceklerini kaydeden Cevat Öncü, şunları söyledi:

“Seçim kampanyamızı, yüksek enerjimiz ile sağlıklı bir şekilde yürüterek seçimleri kazanmak önceliğimiz olacaktır. Samsun’da doğmuş, Samsun’da büyümüş, üniversite eğitimi ve askerlik dışındaki tüm yaşamını Samsun’da sürdürmüş, aile, iş ve sosyal yaşamını Samsun’da devam ettiren, Samsun’un evladı, Samsunlu, Samsuncu ve Samsunspor’lu Cevat Öncü olarak, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olmamın temel nedeni; mesleki bilgi ve birikimim ile şehrimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayarak, potansiyelini en üst seviyeye çıkartmak, Samsun’da yaşam kalitesini yükseltmek ve Samsun’u daha ileriye taşımaktır.”

Samsun’un geleceğini, Samsun halkının desteği ve güveniyle birlikte şekillendireceğine olan inancının tam ta olduğuna işaret eden Öncü, “Sosyal ve Halkçı Belediyecilik ilkesi ile hizmet etmeye talibim. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakmak temel amacımdır. Göreve geldiğimiz zaman, Samsunlunun beklenti ve talepleri doğrultusunda, katılımcı bir yönetim anlayışıyla her kesimin sesine kulak verecek, şeffaf ve adaletli bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz.” diye konuştu.

Samsun’a değer katacak projeleri hayata geçirmek için çalışacağına dikkat çeken Öncü, Samsun’u daha da güzelleştirmek için gecesini gündüzüne katacağı sözlerine ekledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler