Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

CHP’li 300 partili ön seçimsiz belirlenen adaya destek vermeme kararı aldı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Yarbaşı Beldesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut başkanı ön seçim yapmadan yeniden aday olarak belirlemesine partililer tepki gösterdi.

Merden İslah
OSMANİYE-
Cumhuriyet Halk Partisi, Düziçi ilçesi Yarbaşı Beldesinde belediye başkan adayı olarak mevcut başkan Mustafa Kaynar’ı aday gösterdi. Belediye başkanlığı için aday adayı olan Ökkeş Yücel ile bir grup partili, belediye başkanlığı için ön seçim yapılmadan mevcut Belediye Başkanı Mustafa Kaynar’ın aday olarak açıklanmasına tepki gösterdi. Aralarında eski belediye başkanı, eski kadın kolları başkanı, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve il delegeleri olmak üzere yaklaşık 300 kişilik partili, 31 Mart Yerel seçimlerde Düziçi ilçesi ve Yarbaşı beldesinde Cumhuriyet Halk Partisini boykot ederek oy vermeyeceklerini açıkladı.

Grup adına basın açıklaması yapan Yarbaşı Belde Belediye Başkan aday adayı Ökkeş Yücel, “Türkiye siyasi hayatında yasaklı olan Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1992’de tekrar kurulmuş, bende o yıl partinin Düziçi’nde kuruculuğunu yaparak 2 dönem onur ve şerefle ilçe başkanlığı yaptım. Daha sonra Karacaören, Karaçarlı köyü ve belediyesinin oluşumuna ve akabinde Yarbaşı belediyesine iki dönem başkanlık yaptım bu başkanlık seçimlerinde şu anki Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar bizzat karşımızda MHP’ye çalışarak muhalefetlik yapmıştır aradan belli bir zaman geçince Mustafa Kaynar CHP’den aday olmuş bizler partili olduğumuz için Mustafa Kaynar‘ı destekleyerek oy verdik. 2024 yılı yerel seçimleri için halkın çağrısı üzerine en temel hak olan seçilme hakkı için partimden aday adayı oldum. Haksızlık ve usulsüzlükler burada başladı. CHP Genel Merkezi Yarbaşı’nda ön seçim kararı aldı. Demokratik olan ve partimize yakışan buydu fakat il ve ilçe örgütü ön seçim kararına uymadı. Bizi derinden yaralayan ve üzen ikinci adım ise 30 yıllık CHP üyesi Yücel ailesinin fertleri bizzat kendi CHP ilçe teşkilatı tarafından YSK‘ya dilekçe vererek oyları düşürülmeye çalışıldı ve en temel hak olan seçme hakkı gasp edilmeye çalışıldı. Bu liste CHP ilk teşkilatına bir dilekçeyle verilmiştir. Bütün bu haksızlık ve adaletsizliklerden ötürü yine en temel haklardan olan protesto hakkimizi kullanarak CHP’sini hem Düziçi ilçemizde hem de Yarbaşı beldemizde boykot oy vermiyoruz” dedi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Bakan Fidan’dan İran için taziye mesajı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatlarını kaybetmesiyle ilgili taziye mesajı yayımladı.

ANKARA-Bakan Fidan, “İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın vefat haberi bizleri derinden üzdü. Dost ve kardeş İran halkının derin acısını paylaşıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Bölgemizin içinde bulunduğu kritik dönemde kendisiyle yakın mesai yapma fırsatı bulduğum Abdullahiyan’ın ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkileri daha da güçlendirmeye yönelik katkılarını hayırla yad ediyorum” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İran Cumhurbaşkanı Reisi için başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geçirdiği helikopter kazasında maalesef vefat ettiğini öğrendiğimiz, değerli mevkidaşım, kardeşim, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız.(DHA)



Okumaya devam et

Siyaset

Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan’daki ‘Pontus’ iddiaları asılsızdır

Dışişleri Bakanlığı, “Yunanistan’daki aşırı sağcı grupların, İstiklal Savaşımızın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs 1919’dan 75 yıl sonra, 1994’te, popülist söylemlerle ortaya attığı Pontus iddiaları asılsızdır. ‘Pontus’ antik çağda kalmış bir tanımdan ibarettir” açıklamasında bulundu.

ANKARA-Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Yunanistan’daki aşırı sağcı grupların, İstiklal Savaşımızın başlangıcı olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs 1919’dan 75 yıl sonra, 1994’te, popülist söylemlerle ortaya attığı Pontus iddiaları asılsızdır. ‘Pontus’ antik çağda kalmış bir tanımdan ibarettir. 19. yüzyılın sonunda ortaya çıkan Pontusçu faaliyetler, Yunanistan’ın ‘Megali Idea’ planının bir uzantısıdır. Konu esasen Türk ve Rum ahalinin mübadelesi ile sonuçlanmış tarihi bir sürecin asılsız iddialara konu edilerek istismarından ibarettir. Söz konusu iddialar, Türk-Yunan ilişkilerine zarar vermeyi ve Yunanistan siyasetinin sağduyulu kesimlerini zor durumda bırakmayı hedeflemektedir. Yunanistan ile ikili ilişkilerimizde son dönemde olumlu bir ivme yakalanmıştır. Yunanistan Hükümetinden beklentimiz, sorumsuz bazı siyasetçilerin gelecek nesillerin barış ve huzur ortamında yaşamasını engellemeye yönelik çabalarına karşı net bir tutum ortaya koymasıdır” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.