Siyaset

Başkan Demir: Kentsel dönüşüm imar planı onaylandı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentsel dönüşüme yönelik yaptıkları imar planının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandığını açıklayarak, “Artık Samsun’daki tüm kentsel dönüşümün uygulaması gereken adalar, mahalleler şu anda tespit edilmiş durumdadır” dedi.

Furkan Abrek Ünal
SAMSUN-
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı, Başkan Mustafa Demir başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

“Türkiye’nin her santimetrekaresini deprem kuşağında”

Toplantının başında, Samsun’da gece saat 03.10’da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremle ilgili konuşan Başkan Demir, “Saat 03.10’da bir deprem gerçekleşti. Atakum açıklarında yaklaşık 18 kilometre derinlikte bir deprem oldu. Büyük geçmiş olsun. Türkiye’yi göbekten saran ve tekrar İstanbul ve Ege Bölgesi’nde birleşen 2 önemli fay hattının içerisindedir. Çapraz fay hatları da var. Türkiye’nin her santimetrekaresini deprem kuşağındadır. Bu zeminin yumuşak olma durumuna göre farklılık gösteriyor. Bu coğrafya hareket halinde olan bir coğrafyadır. Türkiye 60’lı, 70’li, 80’li ve 90’lı yıllarda köylerden kentlere çok yoğun göç aldı. Bu göçün neticesinde yerel yönetimler planlı yapılaşmaya öncülük yapamadı. Ülkemiz, çok ciddi bir yapı stokunun kentsel dönüşüme tabi tutulması, yıkılıp yeninden yapılması, yapı stokunun yenilenmesiyle, gerçeğiyle, karşı karşıyadır” diye konuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler