Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Gündem

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu açıklaması: Bayramlaştık, farklı şekillerde basına yansımasını hayretle izliyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara’da görüşeceği yönünde ki iddialara ilişkin “ Önceki dönem Genel Başkanımız ile Bayramlaştığımız esnada da kendisine ‘Ben artık Ankara’ya da geliyorum. Türkiye Belediyeler Birliği görevinden ötürü muhtemelen daha sık geleceğim ve geldiğimiz bu esnada da olabilirse bir yemekte sohbet etmeyi arzu ederim’ dedim. O da ‘memnuniyetle’ dedi. Ama net olarak şu tarih, bu tarih yok. Bunun farklı şekillerde basına yansıması, tarihin, hatta gündemin, içeriğinin aktarılması ya da birilerinin bunu bir şekilde farklı anlamlara çekerek yazmasını hayretle izliyorum” dedi.

 Altan ÇİMEN – Feridun AÇIKGÖZ
İSTANBUL-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metro İstanbul’un tren sürücüleri eğitim programını başarıyla bitiren 200 bröveye ödüllerinin teslim edildiği törene katıldı. Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenin ardından İBB Başkanı İmamoğlu, basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

“İSTANBUL’UMUZUN BİR YATIRIM ODAĞI KENT OLDUĞUNU DİLE GETİRDİK

Almanya’da gerçekleştirdiği Bakanlar düzeyinde ki buluşmaların ‘2028 adaylığına hazırlık yapılıyor’ şeklinde yorumlanmasını değerlendiren İBB Başkanı İmamoğlu, “Malumunuz Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ülkemizi ziyaret ettiğinde İstanbul’da misafirimiz olmuştu ve o misafir olduğu masada çok güzel bir buluşma anıydı bizim için. Başta mülteci meselesi olmak üzere yatırımlarımız, iki ülke ilişkileri, şehirlerin kardeş ilişkileri üzerinden sohbetlerimiz olmuştu. Daha sonra tabii o masada bulunan Maliye Bakanı ile de bir görüşme yapmamızı ve özellikle şehrimizdeki yatırımlardan bilgi vermemiz söz konusu olacağından bahsetmiştik. Bu seyahatte denk gelen Maliye Bakanı ile olan randevumuza aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi ve Yatırımdan Sorumlu Devlet Bakanı gündemi eklendi. Tabii bunlara binaen ilave olarak 35’inci kardeş şehir ilişkisini kutladığımız Berlin Belediye Başkanı ile olan randevumuz, Köln yine bir başka kardeş şehrimiz Köln Belediye Başkanı, Düsseldorf Belediye Başkanı ve milli maçımızı izlemeye gittiğimiz Dortmund şehrindeki Dortmund Belediye Başkanı görüşmelerimizin kurumsal karşılığı oldu. Yanı sıra Almanya’nın en büyük iş dünyası kuruluşu, iş dünyası çerçevesi olan bir BDİ diye anılan iş dünyası kurumunun başkanı ve yönetim kuruluyla bir araya geldik ki malumunuz Türkiye’mizde çok ciddi sayıda tamamı Alman sermayeli olan yatırımları olan şirketler var ve bu şirketlerin en üst düzey temsili olan firmayı daha doğrusu kurumu ziyaret ettik. Ve orada da İstanbul’umuzun bir yatırım odağı kent olduğunu ve hatta BDİ’ın dünya ekseninde birkaç şehirde temsilciliğinin olduğunu ve bir tanesinin de İstanbul’da olmasını arzu ettiğimizi dile getirdik” dedi.

“KİMİN NE YAZDIĞININ ÖNEMİ YOK”

HIZRAY üretimine talip firmanın trenlerini de test ettiğini söyleyen İmamoğlu, “Buna ilave olarak da tabii ülkemizde, şehrimizde kazandırma hayalini en güçlü şekilde hissettiğimiz HIZRAY’ın yapımıyla ilgili ve buna talip olmayı düşünen yine uluslararası bir firmanın tren test sürüş alanını ziyaret ettik ve orada hızlı treninin test sürüşüne eşlik ettik. 180 kilometreye kadar çıkmayı arzu ettiğimiz HIZRAY’ın Sabiha Gökçen’den Beylikdüzü’ne 75 kilometreyi 50-55 dakikada alacağı bir ortam. Gezimizin kapsamı buydu. Çok kolay bir şey değildi. Ciddi kilometreler aldık, keyifliydi de. İstanbul’umuza yakışan, itibarlı bir buluşmalar silsilesiydi. Ben hem Alman hükümetinin değerli bakanlarına hem belediye başkanlarına çok çok teşekkür ediyorum. Hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kimliğimle hem de Türkiye Belediyeler Başkanı kimliğimle daha önce yapmayı düşündüğümüz ama farklı sebeplerle yapamayıp iptal ettiğimiz Türk Alman kardeş şehirleri buluşmasıyla ilgili de öncü fikrimizi başta Berlin ve Köln kardeş şehrimizde paylaştık. Umut ediyoruz 2025’te de böyle güçlü bir buluşmayı ülkemizde yaparak hem Almanya hem Avrupa Birliği’yle ilgili de ilişkilerimizde tamir edilmesi gereken alanları en güçlü şekliyle tamir etmeyi ve ikili ilişkilerin ticari, teknik, siyasi, her alanda çok itibarlı ve çok güçlü bir seviyeye kavuşmasını diliyorum. Kimin ne yazdığının önemi yok. Durum bundan ibarettir” diye yanıtladı.

“KATILIMCI BİR MODEL YÖNETTİĞİMİZİ EN İYİ ADALAR HALKI BİLİYOR”

Adalarda yaşanan ulaşım sorunuyla ilgili de soruları yanıtlayan İmamoğlu, “Adalar halkıyla olan üst seviyede samimi diyaloğumuza zarar getirecek hiçbir davranışta ne ben, ne bir çalışma arkadaşım bulunmaz, bulunamaz. Adalar halkıyla, Adalar’ı çok düşünen ve karşılıklı diyaloğunda hep şeffaf, onların ne hissettiğini anlamaya çalışan bir süreci işlettik. Bakın Adalarda malumunuz hatırlarsınız faytonlardaki atların görmüş olduğu zulmü gidermek adına Adalardaki faytonların kaldırılma sürecinde ne kadar halkçı, katılımcı ve aynı zamanda emekçisinden oradaki insanların ne düşündüğüne kadar, fikirlerini alan, katılımcı bir model yönettiğimizi en iyi Adalar halkı biliyor. O bağlamda bizim bu ilişkimizin üzerinden bir işte bu gelişen olayları kötü yorumlayan veya bunları başka türlü yorumlamaya çalışan bir kısım halkın bu duygularını sömürmeye diyeceğim, çalışan bir kısım yayınları da buradan gülerek izliyorum. Ben Adalar halkının ya da orada bir kısım vatandaşımızın tepkisini elbette duyuyorum ve bunu hissediyorum ve anlıyorum” dedi.(DHA)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

LGS sınav sonuçları açıklandı

LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde açıklandı.

Okumaya devam et

Asayiş

İzmir’de Seçil Erzan vakası; 200 milyon liralık vurgun iddiası

Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö. hakkında yüksek kar vaadiyle, Karşıyaka Spor Kulübü’nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanın bulunduğu 5 kişiyi 200 milyon lira dolandırdığı ileri sürüldü. Polis, hakkında gözaltı kararı çıkartılan Hatice Ö.’nün yakalanması için çalışma başlattı.

Kadir ÖZEN
İZMİR-Denizbank Bornova Şubesi’nde, yeni bir Seçil Erzan vakası yaşandı. Aynı zamanda Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Başkanı olan Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö., iddiaya göre, yüksek kar vaadiyle fonda ve altın alarak değerlendirmek üzere aralarında Karşıyaka Spor Kulübü’nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanından yaklaşık 200 milyon lira topladı.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Merkez Bankası, faiz oranını sabit tuttu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizinin yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

ANKARA-TCMB‘den yapılan açıklamada, Para Politikası Kurulu’nun politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdiği bildirildi. Aylık enflasyonun ana eğilimindeki zayıflamanın mayıs ayında geçici bir kesintiye uğradığı belirtilerek, “Yakın döneme ilişkin göstergeler yurt içi talebin, halen enflasyonist düzeyde olmakla birlikte, yavaşladığını teyit etmektedir. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatları enflasyonist baskıları canlı tutmaktadır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunu yakından takip etmektedir” denildi.

‘SIKI PARA POLİTİKASI DURUŞU SÜRDÜRÜLECEK’

Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkilerinin yakından izlendiği vurgulanarak, “Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır. Para politikasındaki kararlı duruş; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşürecek ve dezenflasyon yılın ikinci yarısında tesis edilecektir” ifadelerine yer verildi.

‘ORTA VADE ENFLASYON HEDEFİ YÜZDE 5’

Ayrıca, kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizmasının ilave makroihtiyati adımlarla destekleneceği işaret edilerek, şöyle denildi:

“Likidite gelişmeleri yakından izlenmektedir. Sterilizasyon araçları, gerektiğinde çeşitlendirilerek etkin şekilde kullanılacaktır. Kurul, politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleyecektir. Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır.” (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.