Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Koku ihbarından ceset çıktı; eve giren sağlık ekibi fenalaştı

Diyarbakır’da 12 katlı apartmanın birinci katında tek başına yaşayan Celal Ö.’nün (56) evinde koku gelince komşular, durumu polise bildirdi. Eve giren ekipler, Celal Ö.’nün cansız bedeniyle karşılaştı. Müdahale sırasında sağlık görevlileri koku nedeniyle fenalaşınca, takviye ekip istendi.

 Burak EMEK
DİYARBAKIR-Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Medya Mahallesi’nde bulunan 12 katlı 2 bloklu sitede meydana geldi. Binanın birinci katında tek başına yaşayan Celal Ö.’nün evinden koku geldiği ihbarı 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi.

Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis kapıyı çaldı, ancak açan olmadı. Bunun üzerine polis, itfaiye ekiplerine durumu bildirdi. İtfaiye ekibinin yardımıyla balkondan eve girildi.

Ekipler, Celal Ö.’nün yerde cansız bedeniyle karşılaştı.

OTOPSİ İLE ORTAYA ÇIKACAK

Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği Celal Ö.’nün yaşamını yitirdiği belirlendi. Celal Ö.’ye müdahale eden sağlık görevlilerinin kokudan fenalaşması üzerine olay yerine başka bir ekip daha istendi.(DHA)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Eşini öldüren emekli astsubaya indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis

Adana‘da, 10 yıllık eşi Seda Ergül’ü (35), 3 çocuğunun gözleri önünde tabancayla öldüren tutuklu sanık emekli astsubay Yaşar Ergül’e (53) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ergül’ün cezasına indirim uygulanmadı.

 Neşet KARADAĞ
ADANA-Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi Öz Mehtap Apartmanı’nda oturan emekli astsubay Yaşar Ergül, 26 Ekim 2023’te eşi Seda Ergül’e hafif ticari aracıyla şehir dışına çıkacağını söyledi. Seda Ergül’ün, iddiaya göre terziye gitmek için aracın kendisine lazım olduğunu belirtmesi üzerine, çift arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesiyle Yaşar Ergül, 3 çocuğunun gözleri önünde eşine tabancayla ateş açtı. Silahtan çıkan kurşunlarla göğsünden yaralanan Seda Ergül, hayatını kaybetti.

BİR GÜN ÖNCE DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMIŞTI

Seda Ergül’ün ölmeden 1 gün önce doğum günü olduğu ve eşi tarafından üzerinde “Bazen seni daha ne kadar çok sevebilirim diye düşünüyorum” yazılı pasta kesip sürpriz kutlama yaptığı ortaya çıktı.

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Yaşar Ergül hakkında ‘Eşi kasten öldürmek’ suçundan Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın 3’üncü duruşması karara bağlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Ergül, öldürülen Seda Ergül’ün annesi Nevzat, babası Hacı Ömer, ağabeyi Soner Güveloğlu, kızı Sedef Soysal ile taraf avukatları katıldı.

Müşteki ve tanıkların ifadeleri sonrası son söz hakkı verilen Ergül, “Eklenecek bir şey yok. Bir an istem dışı eşimi öldürdüm. Rahmetli eşimi çok seviyordum. 3 çocuğumun annesiydi” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

İsrail istihbaratına casusluk yapan 57 sanık için 12’şer yıla kadar hapis talebi

İsrail istihbaratına casusluk yaptıkları iddiasıyla 18’i tutuklu 57 sanığın yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı 57 sanığın “yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini” suçundan 12’şer yıla kadar hapsini istedi. Mahkeme heyeti tutuklu bulunan 18 sanığın tahliyesine karar vererek mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için duruşmayı erteledi.

İSTANBUL-İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 20 sanık tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmada, 8 tutuksuz sanık ve avukatları da hazır bulundu. Duruşmada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, İsrail istihbarat servisinin internet tabanlı mobil uygulamalar üzerinden uzaktan, çevrim içi operasyon ekibi oluşturduğunu, bu ekip tarafından “Abdalla Qassem”, “Abu Halid Abdalla Qassem”, “Janet Foster”, “Ali Al Jafrı”, “Şhirin Alayan”, “Roman Romanov”, “Cemal”, “Igor” ve “Ilya” isimlerinin kullanıldığını ifade edildi. Canlı kuryelerle MOSSAD’ın sahadaki hedeflerine yönelik taktik bazda işler yapılmasının amaçlandığı kaydedilen mütalaada, sanıkların elde ettikleri bilgilerin devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgilerden olduğunun sabit olmadığı, bu bilgilerin nitelikleri itibarıyla gizli kalması gereken bilgilerden olduğu anlatıldı.

57 SANIĞA AYRI AYRI 12’ŞER YIL HAPİS TALEBİ

Mütalaada, 57 sanığın “yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini” suçundan 8’er yıldan 12’şer yıla kadar hapis cezası talep etti. Mütalaanın ardından söz alan tutuklu sanıkların avukatları, tahliye talebinde bulundu. Tutuksuz sanıkların avukatları da müvekkilleri haklarındaki yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

18 SANIĞA TAHLİYE KARARI

Mahkeme heyeti, tutuklu bulunan 18 sanığın cezaevinde geçirdikleri süre ve delil karartma ihtimallerinin olmadığı gerekçesiyle tahliyesine karar verdi. Heyet sanık ve avukatlarına mütalaaya karşı savunma yapmak üzere süre vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İsrail istihbarat servisinin, internet tabanlı mobil uygulamalar üzerinden uzaktan, çevrim içi operasyon ekibi oluşturduğu, bu ekip vasıtasıyla uzaktan kaynak temini, canlı kurye ile kaynaklarına para transferi ve sahadaki hedeflerine yönelik taktik bazda işler yapılmasının amaçlandığı kaydediliyor. İlk temasın, cep telefonlarına kodlanan Telegram ve WhatsApp uygulamaları, sosyal medya hesapları, e-posta üzerinden sağlandığı anlatılan iddianamede, irtibatın operasyonel Telegram ve WhatsApp uygulamaları üzerinden sürdürüldüğü, kesinlikle görüntülü veya sesli görüşme yapılmadığı, yapılan işler karşılığında ödemelerin uluslararası para transfer şirketleri, kripto paralar, havale ofisleri ve canlı kuryeler vasıtasıyla gerçekleştirildiğine yönelik tespitlere yer veriliyor. İddianamede, profesyonelce yapılması istenilen işlerde dedektiflerden istifade edildiği, taktik işlerde ise ağırlıklı olarak şüphe uyandırmayan şahıslardan faydalanıldığı, taktik iş verilen şahıslara WhatsApp grubu kurma ve yönetme, web sitesi kurma ve yönetme, internet haber gazetesi tasarlama, araştırma, para transferi, foto ve video dokümante, takip, darp ve yaralama, soygun, operasyonel hat temini, Suriye ve Lübnan’da araştırma yapması yönünde talimatların verildiği anlatılıyor. Dedektiflere biyografik bilgi toplama, keşif tahkikat, fotoğraf/video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme, canlı kurye bulma ve siber faaliyet görevlerinin verildiği de belirtilen iddianamede, dedektiflerin sistem açıklarından ve kritik öneme haiz devlet kurumlarında görev yapan çevrelerinden, devletin veri tabanında bulunan bilgileri temin edebildiklerinin belirlendiği vurgulanıyor. İddianamede, 57 sanığın, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” suçundan 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Kastamonu’da yıldırım düşmesiyle çıkan yangında 2’nci gün

KASTAMONU’nun İhsangazi ilçesinde, dün akşam saatlerinde ormanda yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına, havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Bünyamin KARACAN
KASTAMONU-İlçeye bağlı Cambaz ve Koçcağız köyleri sınırlarında bulunan ormanda, dün saat 18.30 sıralarında ilk belirlemelere göre; yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle geniş alana yayıldı. Vatandaşların ihbarıyla bölgeye çok sayıda Orman Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve itfaiye ekibi gönderildi. Ekipler, engebeli arazi nedeniyle alevlere ulaşmakta güçlük çekerken, yangının söndürülmesi için çalışmalar sürdürüldü. Sabah saatlerinde bölgeye yangın söndürme helikopteri de sevk edildi. Ekiplerin alevlere müdahalesi hem karadan hem de havadan devam ediyor. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.