Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Eğitim

KPSS Ortaöğretim pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, “2024-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim uygulaması, pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 12.25’te sona erecek. Genel yetenek ve genel kültür testlerinin uygulanacağı sınavda adaylara 120 soru sorulacak. 130 dakika cevaplama süresi verilecek ve ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylar 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler” dedi.

ANKARA-2024-KPSS Ortaöğretim uygulaması, 81 il ve Lefkoşa’da 15 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. KPSS Ortaöğretim ile ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, “KPSS Ortaöğretim uygulamasına 1 milyon 864 bin 867 aday başvurdu. Başvurulardan 900 bin 148’i kadın, 964 bin 719’u ise erkek adaylardan oluşuyor. Sınav 81 il ve Lefkoşa’da yapılacak. Oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda sınav merkezlerine 19 ekleme yaptık ve merkez sayımızı 227’ye çıkardık. Merkez sayısını artırmaktaki amacımız, adayların sınava erişimini kolaylaştırmaktır. Sınavda 5 bin 683 bina ve 99 bin 765 salon kullanılacak. Sınav, pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 12.25’te sona erecek. Genel yetenek ve genel kültür testlerinin uygulanacağı sınavda adaylara 120 soru sorulacak. 130 dakika cevaplama süresi verilecek ve ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylar 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler” ifadelerini kullandı.

’21 BİN 660 EMNİYET GÖREVLİSİ SAHADA OLACAK’

Sınavda toplam 260 bin 94 görevlinin yer alacağını aktaran ÖSYM Başkanı Ersoy, “Sınav görevlilerimize ilişkin eğitim süreci tamamlandı. İhtiyaç duyacakları alanlara ilişkin bilgilendirici yazılı ve görsel materyaller kendilerine aktarıldı. Sınav süreçlerinde alınan güvenlik önlemlerini paydaş kurumlarla iş birliği içerisinde yürütüyoruz. Sınav güvenliğinin sağlanması noktasında da 21 bin 660 emniyet görevlisi sahada olacak” dedi.

‘NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ SINAV GÜNÜ AÇIK’

Sınava başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarının sınav ücretinden muaf tutulduğunu aktaran Ersoy, 6 bin 155 adayın bu haktan yararlandığı bilgisini verdi. Sınava 3 bin 908 engelli adayın katılacağını aktaran Ersoy, engelli adayların mağduriyet yaşamaması için titiz bir çalışma yürütüldüğünün altını çizdi. Ersoy, sınava katılan adayların 18-23 yaş aralığında yoğunlaştığını kaydederek, en yoğun başvurunun İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir illerinden yapıldığını ifade etti. Ersoy, “Nüfus cüzdanı bulunmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin sınav günü açık olacak. Adaylarımızın sınav gününden önce kimlik ve sınava giriş belgelerini hazırlamaları faydalı olacaktır. Sınava katılacak adaylara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Sınav sonuçları 4 Ekim’de açıklanacak.(DHA)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Eğitim

KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

ANKARA-ÖSYM‘nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “15 Eylül 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı’nın değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 4 Ekim 2024 tarihinde saat 11.00’den itibaren ÖSYM’nin ‘https://sonuc.osym.gov.tr’ adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Eğitim

TÜİK: Yükseköğretim mezunlarının yüzde 2’si yurt dışına yerleşti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023’te yükseköğretim mezunu olan bireylerin yüzde 2’sinin beyin göçü ile yurt dışına yerleştiğini, en yüksek beyin göçü oranına sahip eğitim ve öğretim alanlarının bilişim ve iletişim teknolojileri olduğunu açıkladı.

Caner ÜNVER
ANKARA-TÜİK, 2021-2023 dönemine ilişkin yükseköğretim beyin göçü istatistikleri bültenini, ilk kez yayımladı. Çalışma kapsamında, lisans eğitimini Türkiye’de tamamlayıp, mezuniyet sonrasında yurt dışında uzun süreli ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında bilgiler verildi. Veri kaynağı olarak Yükseköğretim Kurulu mezun kayıtları ile Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ve Merkezi Nüfus İdare Sistemi bilgileri esas alındı.

Buna göre; 2015 yılında yüzde 1,6 olan yükseköğretim mezunlarının beyin göçü oranı, 2019’da yüzde 1,8, 2022’de yüzde 2,1 ve 2023 yılında yüzde 2 oldu. 2023 yılında yükseköğretim mezunu kadınların beyin göçü oranı yüzde 1,6, erkeklerin beyin göçü oranı ise yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

En yüksek beyin göçü oranına sahip eğitim ve öğretim alanları; yüzde 6,8 ile bilişim ve iletişim teknolojileri, yüzde 4,4 ile mühendislik, imalat ve inşaat ve yüzde 2,6 ile doğa bilimleri, matematik ve istatistik oldu. Mezunların beyin göçü oranları incelendiğinde, en yüksek beyin göçü oranına sahip lisans programları; yüzde 17,9 ile moleküler biyoloji ve genetik, yüzde 10,2 ile biyomühendislik, yüzde 9,8 ile işletme mühendisliği, yüzde 9,1 ile elektronik mühendisliği, yüzde 8,9 ile matematik mühendisliği ve yüzde 8,4 ile bilgisayar mühendisliği oldu.

MEZUNLARIN EN ÇOK GÖÇ ETTİĞİ ÜLKE ABD

Bir lisans programını tamamlayanların yüzde 21,4’ü göç etmek için ABD’yi tercih etti. Yüzde 17,5’i Almanya, yüzde 11,2’si Birleşik Krallık, yüzde 6,9’u Hollanda ve yüzde 4,9’u Kanada’ya göç etti. ABD ve Kanada’ya göç eden mezunlar içinde en büyük paya sahip lisans programı işletme olurken, Almanya, Birleşik Krallık ve Hollanda’yı en fazla tercih eden mezunlar bilgisayar mühendisliği bölümünden oldu.(DHA)

Okumaya devam et

Eğitim

2024-KPSS Ön Lisans Sınav sonuçları açıklandı

ÖSYM: 2024-KPSS Ön Lisans Sınav sonuçları açıklandı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.