Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Trafik levhaları magandaların hedef tahtası oldu

Amanos Dağlarında yer alan Zorkun Yaylası yolu üzerinde bulunan trafik tanzim işaretleri magandaların hedef tahtası oldu. Keskin virajlara sahip olan yolda sürücülere tehlike uyarı işaretlerini gösteren onlarca tabelada sayısız kurşun delikleri bulunuyor.

Bin 650 metre rakımlı Zorkun Yaylası Çukurova’nın ve Osmaniye’nin en büyük yaylası olma özelliğini taşırken yaz aylarında yaklaşık 80 bin nüfusa ev sahipliği yapıyor. Osmaniye merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan yaylanın yolları da keskin virajlardan oluşuyor. Sürücülere tehlike uyarı işaretlerini gösteren trafik tanzim işaretleri ise magandaların hedef tahtası halinde geldi. Onlarca tabelada sayısız kurşun delikleri bulunurken tabelaları hedef tahtası haline getirip anlık zevk yaşayan magandalar, bir yandan devleti zarara uğratırken diğer yandan yolları kullanan sürücülerin hayatını tehlikeye atmaktan geri kalmıyor. Açılan ateşler sonucu hasar gören tabelalar bir süre sonra tamamen iş görmez hale gelirken magandaların hangi amaçla tabelaları bu hale getirdiği de akıllarda soru işareti bırakıyor. Trafik tanzim işaretlerinin yanı sıra “Adana Orman Bölge Müdürlüğü Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğü Osmaniye Bal Üretim” tabelası da kurşunlardan nasibini almış durumda.

Trafik yön tabelalarının birçok kez kurşunlandığını ifade eden bir vatandaş, “Osmaniye merkeze bağlı Zorkun yolundayız. Trafik yön tabelalarının magandalar tarafından birçok kez kurşunlandığını görüyoruz. Bu devletimize, milletimize bir zarardır. Yetkili kurumlar bir önce önüne geçmesini ve vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını istiyoruz. Eğer bu tür davranışlarda bulunmak istiyorlarsa Osmaniye’mizde birçok atış poligonları var. Atış poligonlarında silahlarını deneyebilirler. Ya da boş bir yerlerde tabelalara değil de şişeleri yere koyup ateş edebilirler” diye konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

MSB: Suriye’de 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Taha AYHAN
ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terörü kaynağında yok etmek için kesintisiz operasyonlarla mücadeleye devam ediyor. Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Ordu’da silahlı dükkan işletmeciliği kavgası

ORDU’da O.K. (48), dükkan işletmeciliği nedeniyle tartıştığı M.A.’yı (33), tabancayla ayağından vurarak yaraladı. Şüpheli, gözaltına alındı.

Mustafa KIRLAK
ORDU-Olay, öğle saatlerinde Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi Teleferik Alt İstasyonu Otoparkı’nda meydana geldi. O.K. ile M.A., dükkan işletmeciliği nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışma, kavgaya dönüştü. O.K., üzerindeki tabancayla M.A.’ya ateş etti. Ayağından yaralanan M.A., yere yığıldı.

İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. M.A., sağlıkçıların ilk müdahalesinin ardından ambulansla Ordu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan M.A.’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi, O.K.’nin ise gözaltına alındığı bildirildi. Silahtan çıkan kurşunların olay yerindeki tuvalet kapısına isabet ettiği görüldü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Minibüs kaldırımda yürüyenlere çarptı: 1 ölü 2 yaralı

Bitlis’te minibüsün kaldırımda yürüyenlere çarptığı kazada Süleyman Lale (25) hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

ÖZCAN ÇİRİŞ
BİTLİS-Kaza, dün akşam saatlerinde Ahmet Eren Bulvarı üzerindeki Bitlis Eren Üniversitesi önünde meydana geldi. Tatvan’dan Bitlis’e giden Sefa Ö.’nün kontrolünü yitirdiği 34 GJ 7167 plakalı minibüs, üniversite önünde kaldırımda yürüyen Süleyman Lale ile Gülay Aygül’e ardından da aynı yerde içinde bilet satıcısı Kerim Kök’ün bulunduğu bilet satış noktasına çarptı. Kazada, Lale, Aygül ve Kök yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, trafik ve sağlık ekibi sevk edildi. Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Süleyman Lale hayatını kaybederken, diğerlerinin tedavisi sürüyor.

Kaza ile ilgili de soruşturma başlatıldı. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.