Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

BBP Başkanı Destici: “Atina’da tepelerine bineriz.”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, doğal kaynak arama çalışmaları sebebiyle gerginlikler yaşanan Yunanistan’a, “Bir kere daha onların gazına gelerek Türkiye’ye saldırmaya kalkarlarsa bu sefer denize dökmekle kalmayız, Selanik’te de, Gümülcine’de de Atina’da da tepelerine bineriz” dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, partisinin ilçe başkanlığı açılışını yapmak için Edirne’nin Keşan ilçesine geldi. Esnaf ziyaretleri ve vatandaş sohbetlerini aktararak sözlerine başlayan Destici, vatandaşların ve pandemi kaynaklı hizmet sektöründeki sıkıntıların olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, “Bugüne kadar Büyük Birlik Partisi olarak hem kamuoyu hem de mecliste çalıştık ve çalışamaya devam edeceğiz. Çünkü esnafımız desteği hak ediyor. Asgari ücret yılbaşında belirleniyor ve biz 10. aydayız. Gıda fiyatları başta olmak üzere hayatın pahalandığını ve enflasyonun yukarı doğru gittiğini biliyoruz. Bunun içinde de bu artan zamlar karşısında esnaf, çiftçi, emekli ve asgari ücretlimizi de ezdirmeyelim, yılbaşında verilecek zamları bir an önce vererek vatandaşı rahatlatalım. Girdi maliyetlerindeki yüksek artış kabul edilemez ve işletilemez noktaya gelmiştir. Çiftçinin kullandığı gübre fiyatlarındaki anormal artışa artık ‘dur’ demeli eğer durdurulamıyorsa, aradaki fark çiftçiye peşin olarak verilmeli ve gübre en az yüzde 50 oranında devlet tarafından sübvanse edilmeli. Aynı şey ilaç, mazot ve elektrik için de geçerlidir. Eğer bunları yapmaz ve desteklemezsek, önümüzdeki yıllarda daha yüksek gıda fiyatları ile karşılaşabiliriz. Bu desteklerin bekletilmeden hemen verilmesi gerekir. Hayvancılık için de sadece yem fiyatlarında yapılacak bir destekleme ile hayvancılık yapan vatandaşlarımız önemli ölçüde rahatlatılabilir. Esasen bunlardaki dışa bağlılıktan kurtulmalı, yemi de gübreyi de kendimiz üretmeliyiz, kendi çiftçimize vermeliyiz” dedi.

“Yunanistan Türkiye’ye saldırmaya kalkarsa bu sefer denize dökmekle kalmaz, Atina’da tepelerine bineriz”

Konuşmasına Yunanistan ile Türkiye arasında doğal kaynak arama faaliyetleri üzerinden yaşanan gerginliğe de değinerek devam eden BBP Başkanı Destici, enerji kaynaklarının yapılacak sondaj çalışmaları ile çıkarılmasının ekonomik olarak önemli olduğunu belirterek, “İnşallah bunlar 2025 yılına kadar çıkarıldığını ekonomimiz büyük ölçüde rahatlayacak. Bu adımlardan asla vazgeçilmemeli ve sonuna kadar sürdürülmelidir. Amerika bir taraftan Avrupa bir taraftan, Rusya bir taraftan ve yanı başımızda haline vaktine boyuna posuna bakmadan Yunanistan Türkiye’yi sıkıştırmaya çalışıyor. Bu Yunanistan’ın kendi başına cesaret edebileceği bir şey değil ama arkasında AB ve ABD’yi alarak güya Türkiye’ye kafa tuttuğunu sanıyor. Biz ona buradan bir kez daha Atatürk’ün liderliğinde İzmir’de nasıl denize döküldüklerini hatırlatırız ki, akıllarını başlarına başlarına alırlar inşallah. ABD ile Dedeağaç’ta üs kurmalarına, Fransa’nın kendilerine uçak ve gemi vermelerine ya da AB ülkelerinin destek açıklamalarına güvenmesinler. Bir kere daha onların gazına gelerek Türkiye’ye saldırmaya kalkarlarsa bu sefer denize dökmekle kalmayız; Selanik’te de, Gümülcine’de de Atina’da da tepelerine bineriz Allah’ın izniyle” diye konuştu.

“Terörist başının heykelinin dikecek adam 7 yıldızlı otelde mi olacak?”

Destici, ABD, Almanya ve Fransa dahil 10 ülkenin Ankara büyükelçisinin açıklamalarını kınadığını belirterek sözlerine devam ederken, son olarak tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alarak, “Bize Avrupa’nın veya başkasının biz bir şeyler dayatmasına ihtiyacımız yok, hele Türkiye’de bulunan 10 ülkenin büyükelçisinin ülkenin içişlerine müdahale etme hadsizliği göstererek yargımızın verdiği kararlar ile ilgili müdahale çabaları ve ‘Derhal bırakılsın’ sözleriyle talimat verme hadsizliklerini de kınıyorum. Sizin haddinize değil. Bir yanlışlık varsa bizim yargımız o hatasından döner ve düzeltir; ama vatan ve millet düşmanlarına, milleti birbirine düşürmek için tezgah kuranlara, terör örgütü PKK’nın sözcülüğünü yapan HDP’nin eş başkanlığını yapan, 6-8 Ekim olaylarında vatandaşlarımızın şehit edilmesinin müsebbibi olan Selahattin Demirtaş elbette ki hapiste olacak. Terörist başının heykelinin dikecek adam 7 yıldızlı otelde mi olacak? Elini kolunu sallayıp gezecek mi? Elbette hukuk cezasını verecek; ama önce bu davaların bir an önce sonuçlanması ne Avrupa’nın içeridekilerin eline koz vermemek gerek. Bir an önce mahkeme sonuçlansın kimse de ağzını açamasın. Biz hukukun çabuk işlemesini ve uzun tutukluluk sürelerinin sona ermesini ve bir an önce cezalarının verilmesini istiyoruz” dedi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Halit Doğan: Samsun ‘Cumhur İttifakı’ diyor

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Samsunumuz, 17 ilçemiz kararını verdi. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı diyor” dedi.

ABDULLAH GONCA
SAMSUN-
AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Tekkeköy’de vatandaşlarla buluştu. Samsun’a bir ahenk içerisinde 17 ilçenin tamamıyla el ele vererek hizmet edeceklerini belirten Doğan, “Samsunumuz kararını verdi. Cumhur İttifakı diyor” şeklinde konuştu.

Tekkeköy programında konuşan Halit Doğan, “Yerel seçimlere günler kalmışken, 31 Mart sonrası hayata geçireceğimiz projelerimizi anlatıyor, hemşehrilerimizin fikirlerini dinliyoruz. Biz 17 ilçemizin tamamında bir ahenk içerisinde hemşehrilerimize hizmet etmek için yola çıktık. İnsan odaklı projelerimizle vatandaşlarımızın her anında hep yanlarında olan bir yaklaşımla hareket ettik. Bundan sonra da aynı yaklaşımla şehrimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Daha hızlı, daha güçlü, daha ileri Samsun sözü veriyoruz. Bunu sadece sözde kalacak bir ifade olarak söylemiyorum. Ulaşımda, kent sağlığında, turizmde, sosyal belediyecilikte örnek olacak hizmetler üretecek; şehrimiz için, hemşehrilerimiz için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bizler 31 Mart’a giden bu süreçte kendimizi hemşehrilerimize emanet ediyoruz. Birlikte el ele vererek, her alanda ileri giden, çağa ayak uyduran bir Samsun sözü veriyoruz” ifadelerini kullandı.


Okumaya devam et

Siyaset

Başkan Sarıcaoğlu: Kavak’ı Türkiye’de anonsla işçi arayan tek ilçe haline getirdik

Kavak Belediye Başkanı ve Adayı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçede işsizlik problemini çözdüklerini belirterek, “Kavak’ı Türkiye’de anonsla işçi arayan tek ilçe haline getirdik” dedi.

RÜMEYSA BULUT
SAMSUN-
Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye hayal olarak görülen birçok yatırımla buluşturduklarını anlatan Cumhur İttifakı Adayı İbrahim Sarıcaoğlu, “Kavak’ı Türkiye’de anonsla işçi arayan tek ilçe haline getirdik. İstihdamla işsizlik sorununu çözdük. Bunu da mı görmüyorlar” ifadelerini kullandı.

Geyikalan ve Demirci Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Sarıcaoğlu, “Bize ne yaptınız’ diye soranlar kulaklarını açıp işçi aramak için yaptığımız anonsları dinlesinler. Gözlerini açıp yürüdükleri yollara, düğünlerini yaptıkları salonlara, ailesiyle piknik yaptığı alanlara, çocuklarının oynadığı parklara, ısındıkları doğalgaza, evlerinde akan tertemiz suya baksınlar. Organize Sanayi Bölgemizde çalışan yüzlerce insana baksınlar. İş yok diye gurbete gidenlerin bugün geri dönüp aileleri ile kucaklaşmalarına baksınlar. Önce sokağa çıkıp Kavak’ı gezsinler, ilçenin 10 yılda geldiği noktayı görsünler, sonra utanmazlarsa öyle konuşsunlar. Bu ilçenin hayal satan siyasetçilere değil hizmete ihtiyacı var. Bizler makama değil hizmete talip olduk ve gereğini de yaptık. Bundan sonra da daha iyilerini yapacağız, bunun sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Okumaya devam et

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz’ ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşadığı ekonomik sıkıntıdan dolayı sitem eden her vatandaşın sonuna kadar haklı olduğunu belirterek, ” “Emeklilerimizi hak ettiği refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Milletimize asla bugüne kadar yalan söylemedik. İnsanımızı kandırmaya çalışmadık. Temmuz ayında yılın 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Memurlarımıza yaptığımız ek gösterge ilave edilmesi uygulamasını genişletecek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafın prim gün sayısındaki adaletsizliği giderecek adımı atacağız” ifadelerine yer verdi.

İlkay Altay – Semih Türker – Samet Doğru – Abdullah Çibir – Ahmet Berke Erdal
BURSA-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Gökdere Meydanı’nda vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mayıs seçimlerinde yüzde 55 oranındaki destek için Bursalılara teşekkür ederek, “Nice alimi ve evliyasıyla Bursa yüzyıllardır gönüllerimizi imar ediyor. Gönül semamızı billur bir avize gibi aydınlatan bu şehir ecdadımızın medeniyet anlayışının yaşayan örneğidir. Kuruluşun ve yükselişin şehri Bursa bu vasfını tarihinin hiç bir döneminde yitirmedi. Bugün de koruyor. Biz de Bursa’dan aldığımız feyizle bir ayağımız ülkemize sabitleyip diğeriyle tüm dünyaya sesimizi, sözümüzü dostluğumuzu taşıyoruz. Bursa nasıl balkanlardan Kafkaslara başı dara düşen her kardeşimize kucak açmışsa biz de bu coğrafyalarla bağlarımızı daima güçlendiriyoruz. Bursa’nın sanayi ve tarım üretiminin gücüyle dünyaya nam saldığını dile getiren Erdoğan, “Biz de ekonomide ve diplomaside aynı kucaklayıcılığı sergiliyoruz. Bu vesileyle 14-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakında milletvekilliğinde yüzde 52, Cumhurbaşkanlığında yüzde 55 desteğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ne diyor o güzel Bursa türküsünde, Ak buğdayım buğdayım, sereyim gurudayım, senin güzel dilini, ben nasıl unutayım. Biz de Bursa’nın bunca bizden esirgemediği ahde vefasını kadirşinaslığını muhabbetini asla unutmayacağız. Her gelişimizde kalbimizin bir köşesini Bursa’da bırakıyoruz. Sordum. Bugün Bursa’da katılım ne durumda diye. Rakamı aldım, 90 bin kişiyiz. Pazara 2 gün kaldı. Pazar günü inşallah sandıkları gümbür gümbür patlatıyoruz. Şimdi buradan Bursa’yla birlikte Türkiye yüzyılına hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Türkiye yüzyılında şehirlerin inşasında Bursa ile yol arkadaşlığın yapmak istediklerini söyleyen Erdoğan, “Bursa’nın boş lafla palavrayla yalanla dolanla işi olmaz. Çünkü Bursa emeğin, alın terinin, üretimin şehridir. Bursa yatırıma, esere bakar. Hizmete bakar, projeye bakar, velhasıl Bursa icraata bakar. Dolayısıyla Türkiye yüzyılı yolculuğumuzda bizi en iyi anlayacak olan Bursa’dır. Bursa ilk yerli markamız Togg fabrikası başta olmak üzere ülkemizin prestij eserlerine ev sahipliği yapıyor. Medeniyetlerin mirası eşsiz birikimi ile vakur insanı ile de Bursa’ya da böylesi yakışır. Bursa 31 Mart’taki tercihi ile büyükşehirde ve ilçelerde belediye yönetimlerine de yansıtacaktır. Bursa’ya güveniyorum. Biz de belediye başkanlarımızla el ele verip Bursa’nın önünde yeni bir dönem açmayı planlıyoruz. Öyleyse şimdi buradan öyle bir ses verin ki Marmara’nın karşı kıyılarından bile duyulsun. Bursa; Emirsultan Hazretleri’nin Üftade Hazretleri’nin şehri Bursa, Eşrefoğlu’nun Süleyman Çelebi’nin şehri Bursa, Uludağ gibi yüze bereketli ovaları gibi dingin. Sanayinin, ticaretin, tarımın, turizmin iftiharı Bursa 31 Mart’ta Türkiye yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart’ta Türkiye yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart’ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar ana kademe kapı kapı dolaşmaya var mıyız?” şeklinde konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.