Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

TEMAD Genel Başkanlığı’nda nöbet değişimi…


Mazisi insanlık tarihi ile başlayan şanlı ve şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin omurgasını oluşturduğu kahraman Astsubaylar; muvazzafı, emeklisi, ailelesiyle birlikte ülke nüfusuna oranla %1 karşılığı olan yaklaşık 850.000 gibi önemli bir sayıya sahiptirler.

MUSTAFA DEĞİRMENCİ YAZDI

Astsubaylar Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli bir oranını teşkil etmekle birlikte kara hava deniz Jandarma ve Sahil güvenlik komutanlıkları bünyesinde iç ve dış mihraklara karşı Devletimizin bekasını sağlamak maksadıyla teknik ve idari konularda vatani görevini yapan erbaş ve erlerin eğitim atış spor barınma iaşe ve ikmal faaliyetlerinin yansıra tüm araç ve gereçlerin teknik bakımlarını yapan, her türlü askeri malzemelerin zimmet sorumluluğunu taşıyan, sağlık cephesinde hastalarına şefkat ellerini uzatan tıbbi enstrümanları kullanılması ile bakım ve onarımını yapan savaşta ve terörle mücadelede cephede en ön saflarda sevk ve idare görevini icra eden ilçelerde jandarma komutanlığı, askerlik şubesi başkanlığı, karakol komutanlığı bomba imha uzmanlığı, gibi birçok hayati önem arz eden faaliyetleri canı pahasına yerine getirirler.
 
Astsubaylar gerek yurt içinde gerekse yurt dışında oluşacak tehditlere karşı tıpkı 15 Temmuz’da ülkemizi ele geçirmeye çalışan vatan hainlerine karşı geçit vermeyerek canı pahasına mücadele eden Şehit Astsubay Ömer Halis Demir’leri, Şehit Astsubay Bülent Aydın’ları gibi kahramanlık destanları mazhar olmuş yiğitlerin örnekleri ile yasalar çerçevesinde görev yapan onurlu ve cefakar bir meslek toplumudur.
Bu hizmetlere karşın askeri personelin kendilerini ifade etmeleri hususunda kamuda görevli diğer meslek gruplularında olduğu gibi sendikal hakları yoktur, seslerini yetkililere TEMAD üzerinden duyurmaya çalışırlar.

Kısa adı TEMAD olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği 2847 ve 2908 sayılı dernekler kanunu hükümlerine uygun olarak 17 Ekim 1984 tarihinde kurulmuş olup “kamu yararına çalışan dernek” statüsündedir. Kurulduğu günden bugüne hızla büyüyen dernek yurt genelinde 95 şubesi ile kayıtlı 30.000 üyesi ile toplamda 130.000 emeklisi olan meslek grubunun tek yasal temsilcisidir. Merkezi Ankara olan dernek Astsubay meslektaşlarımızın olmazsa olmazıdır.
 
Derneğimizin amacı; Astsubaylar ve ailelerinin dayanışmalarını güçlendirmek maksadıyla sağlık, sosyal, kültürel faaliyetler ile bir araya gelip iletişimlerini sağlayarak ihtiyaçlarını karşılamak, Hukuki alanda mesleki sorunlarınından kaynaklanan özlük hakları konusuna yönelik çözüm önerileri getirmek, Kamu yararına çalışan benzer kuruluşlarla ortak projeler geliştirerek toplumsal faydayı ön planda tutan çalışmalar içinde yer almaktır.
Geçtiğimiz günlerde buruk kutladığımız 17 Ekim kuruluşumuz 37. yılı ve Dünya Astsubaylar gününde hiç hatırlamamış olmamızla birlikte siyasi ve askeri otoriteler tarafından sadece şehit cenazelerinde hatırlanır olmamız buda yetmez gibi birde “hakları ödenmez” dediklerini çokca duyar olmamız bizleri derinden yaralamakta ve üzüntüye sevk etmektedir.

Astsubaylar hayatlarının en verimli dönemlerini alın teri dökerek ülkesine ve milletine hizmet ederek geçirirken emekli olduklarında da sağlıklı huzurlu ve refah içerisinde bir hayat sürdürmeleri en doğal beklentileridir. Günümüz şartlarında Subaylar emekli olduklarında %85 oranında maaş alırken Astsubaylara %55 oranında maaş reva görülmesi sonucu ekonomik sorunlar karşısında kaderleriyle yalnızlığa terkedilerek ek iş yapmak zorunda bırakılmışlardır.
Astsubayların sorunları bu güne kadar hiç bir çözüm üretilmediğinden çığ gibi büyüyerek çoğalmıştır zincirleme yumak haline gelmiştir. Üstelikte sorunlarını yaratan yetkililerden sorunlarının çözülmesini beklemektedirler. İmtiyaz değil haklı nedenlerle yasal haklarını istemektedirler. Kimsenin cebindeki bütçesini değil  emsallerine göre adaletli bir gelir dağılımı olması talepleri vardır.

Defaten verilen sözlerin yerine getirilmemesi ile birlikte kangren olan göreve başlama derecesinin diğer benzer çalışan personeller gibi 9/2 seviyesine getirilmesi, yarbay ve üstü rütbelere reva görülen makam, görev, temsil vb. tazminatları kıdemli Başçavuş rütbesinde olanlarada reva görülmesi istemektedirler. Bu mehvalde yetkililerin kararlılığı yeterli olmakla birlikte zorluğu da yoktur, maliyetin hazineye yük getireceği söylemide inandırıcı değildir.
TSK kendi yapısı içerisinde barışı samimiyetle sağlayarak adalet tesis etmeli aidiyet duygusunu güçlendirmelidir. Çağın gereksinimi olan eğitim düzeyi sürelerini emsalleri ile eşitleyerek 2 yıllık Astsubay meslek yüksek okulunu 4 yıllık lisans seviyesine çıkartılmalı mezun olacak Astsubayların 8/1 derece/kademe ile memuriyete başlatılması sağlanmalıdır.

Astsubayların yüksek oranda sayısal çoğunluk olmalarına karşın lojman dağıtımında, orduevi kamp gibi vb. sosyal imkanlardan eşit yararlanmaları konusunda tecrit anlayışının kaldırılması müşterek fayda sağlanmasında adaletli olacaktır. En önemli finans kaynağı olan OYAK yapısı içerisinde Astsubaylar ve aileleri sermayede etkin olmalarına rağmen finansal yönetimde söz hakkı ile destek kuruluşlarında oluşturulacak istihdamlarda haksızlık hukuksuzluğun ve adaletsizliğin giderilmesi gerekmektedir.
Yakın gelecekte verilmiş olan ve başarılamayan sözler fayda sağlamadığı gibi erdemli olma vasfınıda yitirmiştir. Bu anlamda yerine Liyakatli, dürüst, şeffaf olmakla birlikte toplumun menfaatlerini öncelikli gözetecek, kucaklayıcı samimi adımların atılması gerekmektedir. Milli bir güç olduğumuzdan bahsetmek de yetmez, uygulamada destekleyici adımlar atılması da gerekir.

Artık bu söylemler doğrultusunda bu güzel toplumun hasretle beklediği hizmet; sorumluluk almakla birlikte maddi ve manevi ihtiyaçların yerine getirilmesi, bir program dahilinde hızlı ve emin adımlarla sonuçların alınması aslolan ulvi bir görevdir.
Velhasıl bu güzel topluma hizmet doğrultusunda itimat ile başlayan, İtibar ile devam eden, maddi ve manevi ihtiyaçlarınında öncelik sırasına göre belirlendiği icraatlar safhası izlenecek tek doğru yol olacaktır.
Topluma hizmet yolunda yerelden gelen 12 yıllık başarı öyküsü tecrübesi ile sabit makam, mevki ve ikbal peşinde olmadığım gibi çaresizliğe çare olma gayreti gösterdiğimi bilenler bilir.
Sahsımla başlayan tüm olumsuz gelişmelere rağmen “doğru duvar yıkılmaz” inancıyla hareket ettiğimi, hiç bir zaman husumetin tarafı olmadığımı ve aydınlık geleceğe bakarak hep birlikte bu karanlıktan çıkma gayreti içinde olacağımın bilinmesini isterim. Amacımız hizmet, beklentimiz ise; destek ile vücut bulan sağlıklı bir gelecektir.

Aynı doğrultuda Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermeden TEMAD çatısı altında şahsi ikbalden uzak her bir ferdininde taleplerine kayıtsız kalmadan çözüm noktasında yetkililer ile yürütülecek müzakereler sonucu sorunlarına çare olarak izlenecek yolla körelmiş meslektaş ruhuna pozitif enerji katarak iletişim bağını yeniden tesis edilmesi gerekmektedir. Aslolan Astsubay kimliğini hak ettiği noktaya taşımak, üyelikten uzaklaştırılan kendi isteği ile ayrılan ve hiç üye olmayan meslektaşlarımızı da üye yapmaya çalışmaktır.

Çok söze ne hacet, aslolan icraat düşüncesiyle seçim sathına girdiğimiz bugünlerde gelişmelerin normal olmadığı zorlu bir süreçten geçiyoruz.
Bu sebeple değerli ekip arkadaşlarımla talip olduğumuz yüce görevi genel kurulun takdir ve vicdanlarına sunuyoruz. Toplumun sözcüleri olan delegelerinde gösterecekleri duruş genel kurula kadar önümüze çıkacak muhtemel ayıplı tuzaklara karşın, bertaraf edilecek adımların hep birlikte atılmasıyla tesis edilecek güven ortamı ile demokratik sonuçların hayırlı olmasına vesile olacaktır.

Bu vesileyle Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna Şahadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum.
Saygılarımla

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

CHP lideri Özel: 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Maalesef Milli Eğitim Bakanı 2024’te, 2023 yılında emekli olan kadar öğretmen atayacaklarını söyledi. Sayın Erdoğan da ‘Bir miktar atama yapacağız’ dedi, gençleri de çok üzdü. Bu rakam maalesef 23 bin 900’dür. 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez” dedi.

Ömer Faruk Karataş
ANKARA-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. Konuşmasında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özel, öğretmen atamalarının daha yüksek oranlarda yapılmasını ve atamalarda mülakatların kaldırılması gerektiğini söyledi. 1 Mayıs hakkında da konuşan Özel, Taksim Meydanı’na kefil olduklarını ve kutlamaların orada olması gerektiğini ifade etti.

“Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur”

Anayasa değişikliği konusunda öncelikle herkesin anayasaya uyması gerektiğini, sonrasında bu konuda değişiklik için destek verebileceklerini söyleyen Özel, “Türkiye Cumhuriyeti bir anayasa devletidir. Sahip çıktığımız maddelerin yanında elbette eleştirdiğimiz, değiştirilmesini istediğimiz maddeler olabilir. Ama bu ülkede eğer devlet olacaksa, yani insanların canı ve malı güvende olacaksa bu ülkede en üstteki cumhurbaşkanından en sade vatandaşa kadar herkes bu anayasaya bağlı olacak. Bir ülkede anayasanın işine gelen kısımlarını uygulayıp, oradan güç alıp, yetki alıp kullanıp, işine gelmeyen kısımlarını ihlal edersen bu hak bir kişide değil herkeste olur. Orada devlet ortadan kalkar, anayasal düzen ortadan kalkar ve keşmekeş olur, karmaşa olur. İşte o zaman beka sorunu olur. O yüzden bu ülkedeki en sade yurttaştan en yeni kamu görevlisine, en kıdemli devlet memurundan cumhurbaşkanına kadar herkesin bu anayasaya harfiyen öncelikle uyması gerekir. Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur” ifadelerini kullandı.

“1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum”

1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’nın açılması gerektiğini söyleyen Özel, “Şimdi buradan karar alıcılara sesleniyorum. Var mısın? Ben kefilim, orada olacağım. İşçilerle birlikte, bir kişinin burnu kanamadan 1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim’i 1 Mayıs’a açın, 31 Mart’ın mesajını aldığınızı anlatın. Açın, özgüvenli olduğunuzu gösterin. Ben 31 Mart’ın birinci partisinin genel başkanı olarak, son genel seçimlerin birinci partisinin genel başkanına diyorum ki ‘Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin elidir, elimiz barışır elidir, elimiz öz güvenin elidir. 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması, bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir.’ Emekçilerin elini havada bırakmayınız, elimizi havada bırakmayınız” ifadelerine yer verdi.

Okumaya devam et

Genel

Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulunan Mehmet Ali Yılmaz, 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor’a tesis kazandırdı.

İSTANBUL-
Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu. Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 günü Trabzon’da dünyaya geldi. İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini bitirdi. Bankacılık, Basın alanlarıyla ilgilendi. Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Güneş Gazetesi sahibi, Titibank Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzonspor Kulübü Başkanı, Mühendisler Odası, Müteahhitler Sendikası, İstanbul gazeteciler Cemiyeti, Gazete sahipleri Sendikası ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi olarak görev yaptı.

Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde DYP’den Trabzon Milletvekili seçilerek, 20.10.1991-24.12.1995 arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor’a tesis kazandırdı. Evli, 5 çocuk babasıdır.

Okumaya devam et

Genel

Bakan Tunç: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Adalet Bakanı Tunç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Burak Can Ekizoğlu
ANKARA-
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Tunç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin tecelligahıdır.

Geleceğimizin teminatı evlatlarımız istiklalimize daima sahip çıkacak, Gazi Meclisimiz ilelebet millet egemenliğinin ve demokrasinin merkezi olmaya devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.