Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan: CHP’li Özel, düşüncelerini 28 Şubat jargonuyla söylemiştir

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Malum parti grup başkanvekili adeta 28 Şubat jargonuyla birtakım düşünceler söylemiştir. Bu açıkladığı düşünceler CHP’nin genetik özelliklerinin bir tezahürüdür” dedi.

Huzeyfe Tarık Yaman – İbrahim Çakmak
ANKARA-Genel Başkan Erbakan, 2022 yılının ilk gününde partisinin genel merkezinde düzenlenen Aralık Ayı Olağan İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Toplantıda partisinin il başkanlarıyla buluşan Erbakan, gündemi değerlendirdiği bir konuşma yaptı. Sözlerine yaşanan krizler karşısında uzmanların Milli Görüş’ü doğruladığını söyleyerek başlayan Erbakan, “Üretim, istihdam, ihracat odaklı bir ekonomi, borçlanmadan milli kaynaklarla yürütülen bir ekonomi hep söylendi hem de Milli Görüş uyguladı. Bugün de bu yaşanan krizler karşısında işin uzmanları açıkça Milli Görüş’ü doğruluyor. Çözüm katma değerli ürün üretmek ve ihraç etmek diyorlar. Bu katma değerli ürünün üretilebileceği ve ihraç edilebileceği şartları, iklimi mevcut iktidarın, devletin oluşturması gerekir. Üretirken yüzde 82 oranındaki dışa bağlılığımızı azaltacak adımları atabilmek” diye konuştu.

“CHP’li Özel, düşüncelerini 28 Şubat jargonuyla söylemiştir”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan 4-6 yaş Kur’an kurslarını “Ortaçağ Zihniyeti” olarak tanımlamasına karşı sert tepki gösteren Genel Başkan Erbakan, “CHP Grup Başkanvekili’nin yapmış olduğu basın toplantısında kullandığı talihsiz ifadelere de değinmek istiyoruz. Malum parti grup başkanvekili adeta 28 Şubat jargonuyla birtakım düşünceler söylemiştir. Bu açıkladığı düşünceler aslında Yeniden Refah Partisi olarak her fırsatta söylediğimiz CHP’nin genetik özelliklerinin bir tezahürüdür. Ne kadar makyaj yapsalar da ne kadar kıyafetlerini değiştirseler de doğuştan gelen genetik özellikler değişmiyor. Herhangi bir fırsat bulduğunda tekrardan gün yüzüne çıkıyor. Bin sene İslam’a bayraktarlık yapmış aziz milletimizin evlatlarına Kur’an öğretilmesi, dinin öğretilmesini çağ dışı olarak nitelemek hiç kimsenin haddine değildir. Özgür Özel tarafından dile getirilen bu zihniyeti şiddetle kınadığımızı açıkça ifade ediyorum. Bu gibi açıklamalar Kemal Kılıçdaroğlu’nun mütedeyyin, muhafazakar seçmene yönelik vermiş olduğu ılımlı mesajları, helalleşme gibi bir takım adımlarını da yerle yeksan ediyor” sözlerini kullandı.

“Son dönemde ABD ve Rusya, Suriye konusunda mutabakata varıyor”

Suriye konusuna da değinen Erbakan, son zamanlarda ABD ve Rusya’nın Suriye konusunda mutabakata varması ve birbirine yakınlaşmasının önemli bir konu olduğunu ifade ederek, “Suriye ile ilgili ifade edilmesi gereken diğer önemli bir konu da son dönemde ABD ve Rusya’nın Suriye konusunda mutabakata varması ve birbirine yakınlaşmasıdır. Çok sık şekilde Rusya ve Amerika arasında Suriye’de iş birliği ve ortaklaşa hareket noktasında adımlar atılıyor. Putin ve Biden’ın Suriye özel temsilcileri bir araya geliyor, ortak strateji geliştiriyorlar. Eğer ekonomik ve teknolojik gücünüz olmazsa eğer siz dış güçlerden sıcak para, döviz, kredi, borç için onların kapısında bekliyorsanız, tam 20 senden bu yana D-8’i canlandırıp D-60’ı kurmadıysanız, 57 Müslüman ülkeye öncülük ve liderlik yapmak yerine ABD’nin, Avrupa’nın, G-20’nin kapısında beklemeyi tercih ettiyseniz olacağı budur maalesef” diye konuştu.

Siyaset

Bakan Güler: Irak’la uzun yıllar sonra ilk defa stratejik bir anlaşma imzalayacağız

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Irak’la uzun yıllar sonra ilk defa stratejik bir anlaşma imzalayacağız” dedi.

Doğukan Gürel
ANKARA-
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AK Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Terörle mücadele konusunda faaliyetlerin devam ettiğini hatırlatan Bakan Güler, “Planlamalarımızı yaptık, onlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Pazartesi günü Irak’la uzun yıllar sonra ilk defa stratejik bir anlaşma imzalayacağız. Iraklı dostlarımız; PKK ile ilgili terör örgütü demese de ona yakın bir ifadeyi ilk defa kabul ettiler. Bu da memnuniyet verici. Faaliyetlerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti sırasında Erbil’i ziyaret edip etmeyeceği hakkındaki sorusuna, “Cumhurbaşkanımız açıklar herhalde. Biz Irak’ı biliyoruz” cevabını veren Yaşar Güler, terörle mücadele konusuna ilişkin ise, “30 kilometrelik güvenli hat oluşturulmuş durumda ancak orada yapmamız gereken bazı işler var. Onlarla ilgileniyoruz, çalışıyoruz onları da halledeceğiz” şeklinde konuştu.
Bakan Güler ayrıca Gara ve Kandil’i işaret ederek, “Onlarla da uğraşacağız” dedi.

Okumaya devam et

Siyaset

Vezirköprü’nün tek kadın muhtarı mazbatasını aldı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde seçilen tek kadın muhtar mazbatasını ilçe kaymakamından aldı.

Hayati Ağca
SAMSUN-
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Vezirköprü’nün Özesentepe Mahallesi Muhtarı seçilen Şerife Ak, muhtarlık mazbatasını Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya’dan aldı. Kaymakam Özgür Kaya, “Kadınların medeni cesaret göstererek, seçim yarışında kazanıp görev almaları demokrasinin gelişmesi açısından çok kıymetli. Vezirköprü’de 161 muhtarlığımız içinde tek kadın muhtar seçilen Şerife Ak‘ı kutluyor; mahallesine ve devletimize hizmetlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Özesentepe Mahallesi Muhtarı Şerife Ak ise “İlçede başka kadın muhtar adayları da vardı. Fakat içlerinden tek ben muhtar oldum. Bütün oy veren vermeyen seçmenlerimize teşekkür ederim. Bundan sonra azalarımla mahalleme hizmet edebilmek için elimizden geleni yapacağız. Muhtarlar olarak biz devletimizle vatandaş arasındaki koordinasyonu sağlayacağı, tüm muhtar arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Okumaya devam et

Siyaset

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Batı medeniyeti her şeyiyle iflas etmiştir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalan Batı dünyasına tepki göstererek, “Her fırsatta barıştan, özgürlükten, demokrasiden dem vuranlar söz konusu suçlu siyonist rejim olunca tüm bu değerleri rafa kaldırdılar, hiç tereddüt etmediler. Zulme engel olmak bir yana, adeta zulmün destekçisi olmak için birbirleriyle yarışır hale geldiler. Çok net söylüyorum; maalesef bunların, bu ülkelerin, bu kurumların hepsi sınıfta kalmıştır” dedi.

Ömer Faruk Karataş
ANKARA-
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen (TBMM) grup toplantısında konuştu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Temel Karamollaoğlu, 31 Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarını değerlendirerek bekledikleri sonucu alamadıklarını ancak buna rağmen seçimden Saadet Partisi olarak bu seçimlerden alınlarının akıyla çıktıklarını söyledi.

“Antalya’daki elim teleferik kazasının siyasi hesap güdülmeden tüm yönleriyle aydınlatılmasını temenni ediyorum”

Antalya’da 1 kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazası hakkında konuşan Temel Karamollaoğlu, “Antalya’daki elim teleferik kazasının siyasi hesap güdülmeden tüm yönleriyle aydınlatılmasını, ihmali olanların hukuk önünde mutlaka hesap vermesini ve bu olaydan herkesin ders çıkararak bir daha benzer hadiseler yaşamamak için gerekli tüm tedbirlerin alınmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Siyonist zulüm yine Ramazan dinlemedi, Bayram dinlemedi”

Gazze’nin hâlâ kanayan bir yara olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “3 çeyrek asırdır devam eden ve 7 ekimden bugüne her geçen gün daha da şiddetlenen siyonist zulüm yine Ramazan dinlemedi, Bayram dinlemedi. Hiçbir insani değeri tanımayan işgal rejimi kundaktaki bebekleri, beşikteki emzikli çocukları, hamile kadınları, hasta yatağındaki yaşlıları dahi acımasızca, bilerek katletmeye hala devam ediyor. 7 aydır binlerce insan vahşice katledildi, on binlercesi açlığa ve susuzluğa mahkum edildi yüz binlercesi de evlerinden barklarından edildiler. Okullar, hastaneler, ambulanslar ve ibadethaneler doğrudan ve alçakça maalesef hedef alındı. Tüm bu olup bitenlerin hepsi dünyanın gözünün içine baka baka biz Müslümanlara da adeta meydan okurcasına yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Sözde asli görevleri dünya üzerinde huzur ve barışı tesis etmek olan uluslararası kurum ve kuruluşlar ise aylardır kör, sağır ve dilsiz kesildiler maalesef. Amerika Birleşik Devletleri ve sözde gelişmiş kabul edilen batılı ülkelerin tavrı ise çok ama çok daha vahim. Her fırsatta barıştan, özgürlükten, demokrasiden dem vuranlar söz konusu suçlu siyonist rejim olunca tüm bu değerleri rafa kaldırdılar, hiç tereddüt etmediler. Zulme engel olmak bir yana, adeta zulmün destekçisi olmak için birbirleriyle yarışır hale geldiler. Çok net söylüyorum; maalesef bunların, bu ülkelerin, bu kurumların hepsi sınıfta kalmıştır. Hepsi samimiyetsiz ve iki yüzlü olduklarını tescil ettirmişlerdir dünya kamuoyu nezdinde. Al Amerika Birleşik Devletleri’ni vur İngiltere’ye, al İngiltere’yi vur Fransa’ya al onu vur Hollanda’ya hiçbir farkları yok” diye konuştu.

“İslam dünyası da Gazze sınavında sınıfta kalmıştır”

İran-İsrail gerilimine değinen Karamollaoğlu, “7 aydır İsrail zulmü karşısında suspus oturanlar, İran meşru müdafaa hakkını ve oldukça da makul bir şekilde kullanınca, telaşla yerlerinden zıplayıp İsrail’in arkasında hizaya dizildiler, saf tuttular. Hani özgürlük? Hani eşitlik? Hani adalet? Hani barış? Hani demokrasi? Bir kez daha açıkça görülmüştür ki, Batı medeniyeti her şeyiyle iflas etmiştir. Muhterem arkadaşlar, maalesef İslam dünyası da Gazze sınavında sınıfta kalmıştır. Esas üzücü olan ve bizi dehşete düşüren de İslam âleminin tavrıdır. Batılı ülkeler zulmüne destek olmak adına somut adım atarken, İslam ülkeleri mazluma destek olmak için tek bir somut adım dahi atmamışlardır” ifadelerine yer verdi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.