Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan’dan, Sağlık Bakanlığı’na çağrı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, son dönemde Türkiye’de yaşanan kalp krizi ve Emboli (Kan pıhtısı ve pıhtılaşma) vakalarının araştırılmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Muhammed Musab Gümüşer
ANKARA-
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan son dönemde Türkiye’de yaşanan kalp krizi ve Emboli vakaları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve diğer yetkili kurumlara seslenerek, özellikle son dönemlerde artan kalp krizi ve Emboli vakalarına bağlı ölümlerdeki artışının sebebinin mRNA aşıları ile ilgisinin olup olmadığının araştırılmasını istedi.

‘Bazı uzmanlara göre ölümlerin sebebi mRNA aşıları’

Erbakan, son dönemlerde Türkiye ve dünyada genç yaşlarda yaşanan kalp krizi ve Emboli vakalarında ciddi bir artış olduğunu gözlemlediklerini belirterek, şöyle devam etti:
“Son zamanlarda yapılan birçok bilimsel açıklamada bu durumun, mRNA aşılarının yan etkilerinden kaynaklı bir artış olabileceğini ifade eden yerli ve yabancı pek çok uzman bulunmaktadır. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, diğer tüm yetkili kurumlarımızın bu çok önemli konuyu araştırmalarını, gerçekleşen bu hastalık ya da ölüm vakalarının mRNA aşılarıyla bir ilişkisinin bulunup bulunmadığının tespitini, gerçekleşen hasta ve ölüm vakalarının ne kadarının aşılanmış, ne kadarının ise aşılanmamış kişilerden oluştuğuna dair bir çalışmanın yapılmasını, tespit edilen verilerin kamuoyu ile paylaşılmasını, vatandaşlarımızın tüm bu hassas konular ile ilgili doyurucu bir şekilde bilgilendirilmesini beklemekteyiz. Ayrıca yapılacak çalışmalar ışığında, mRNA aşılarının bu hastalık veya ölümler ile bir ilişkisinin bulunması halinde, halkımızın huzuru ve güvenliği bakımından bundan sonrası için ne gibi önlemler alınacağı ve nasıl bir yol haritası izleneceği konusunda kamuoyunun geniş ölçüde aydınlatılması gerekmektedir. Yeniden Refah Partisi olarak konunun daha önce de olduğu gibi takipçisi olacağımızı ifade ederiz”.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

CHP’den Özgür Özel’in katıldığı mitingde açılan DEM Parti pankartlarına ilişkin açıklama

Antalya’nın Alanya ilçesinde CHP’nin gerçekleştirdiği mitingde DEM Parti’ye destek pankartlarına ilişkin açıklama yapan CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, “Alanya Belediye Başkan Adayımız Osman Tarık Özçelik’in konuşması sırasında provakatif nitelikli iki pankart açıldığı fark edilmiş, pankartı açanlar alandan uzaklaştırılmıştır” dedi.

Burak Zincir
ANTALYA-
Alanya’da bugün yerel seçim çalışmaları kapsamında CHP miting düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı mitingde İlçe Belediye Başkan Adayı Osman Özçelik’in konuşması esnasında iki kişi tarafından “Selahattin Demirtaş’a selam olsun”, “Osman Kavala’ya selam olsun” yazılı iki pankart açıldı. Mitingde açılan DEM Parti pankartları ilgili bir açıklama yapan CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, “Alanya Belediye Başkan Adayımız Osman Tarık Özçelik’in konuşması sırasında provakatif nitelikli iki pankart açıldığı fark edilmiş, pankartı açanlar alandan uzaklaştırılmıştır. Buna rağmen önceden planlandığı çok açık olan eylemin üçüncü bir kişi tarafından kayda alındığı ve bu kaydın bir partinin eski ilçe başkanı tarafından sosyal medyada dolaşıma sokularak yandaş bazı internet haber sitelerinde yayına sokulduğu görülmüştür. Provakatif girişim konusunda hukuk girişimleri başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Okumaya devam et

Siyaset

Yeniden Refah’tan Canan Uçar’a yalanlama: Kimseyi desteklemiyoruz

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı “Hikmet Çakal’a misafirperverliği ve Büyükşehir Belediye Seçimlerindeki destek sözleri için teşekkür ederiz” açıklaması Yeniden Refah Partisi yetkililerince tepkiyle karşılandı.

ERZURUM-
Yeniden Refah Partisi Erzurum il Başkanı Ahmet Mustafaoğlu, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar’ın Pasinler ziyareti sırasında Yeniden Refah Partisi (YRP) Pasinler Belediye Başkan adayı Hikmet Çakal’ın kendisine destek sözü verdiğini açıklamasına sert tepki gösterdi. YRP İl Başkanı Mustafaoğlu, “Tamamen yalan bir ifade. Gerçekle ilgisi yok” dedi.

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canan Uçar’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı “Hikmet Çakal’a misafirperverliği ve Büyükşehir Belediye Seçimlerindeki destek sözleri için teşekkür ederiz” açıklamasına Yeniden Refah Partisi’nden sert tepki geldi.

İl Başkanı Ahmet Mustafaoğlu Canan Uçar’ın açıklamalarının medyaya “Yeniden Refah tarafını seçti” başlıklarıyla yansıdığına dikkat çekerek, “Kesinlikle böyle bir tavrımız yok. Pasinler’deki olay şöyle Canan hanım ve beraberindekiler Pasinler Seçim Koordinasyon Merkezimizi ziyaret etmişler. Burada kişisel bir temenni olmuş olabilir ama Pasinler adayımız Hikmet Çakal da böyle birşeyin olmadığını bize bildirdi. Zaten kendisi de bugün bir açıklama yayınlayacak. Yeniden Refah Partisi olarak bizim hiçbir kişi veya partiyle ittifak, aday destekleme gibi görüşmemiz olmamıştır. Canan Uçar böyle bir açıklamayı neye dayanarak yaptı, anlamakta zorlanıyoruz. Partimizin aday çıkardığı tüm yerlerdeki tavrı açık ve nettir. Adayımızın olmadığı Büyükşehir Belediyesi seçimleriyle ilgili herhangi bir adayı veya partiyi işaret etmesi, destek beyan etmesi söz konusu değildir. Halkımız kime oy vereceğini iyi bilir” diye konuştu.

Okumaya devam et

Siyaset

CHP’den 2 haftada 2 kez istifa etti

Denizli’nin Bekilli ilçesinde CHP’den belediye meclis üyeliğine aday olan Çağatay Çağrı Asilzade, parti içindeki ayrımcılık ve meclis üyeliği listesine tepki göstererek CHP üyeliğinden istifa etti. Başka bir partiye katılmak isteyince haberi yokken CHP tarafından tekrar üye yapıldığını öğrenen Asilzade, hem 2’nci kez istifa etti hem de konuyu yargıya taşıdı.

DENİZLİ-Denizli’nin Bekilli ilçesinde CHP’den Belediye Meclis Üyesi adayı olan Çağatay Çağrı Asilzade, açıklanan belediye meclis üyesi listesine tepki göstererek partisinden istifa etti. İstifasının ardından başka bir partiye katılmak istediğinde CHP İlçe Başkanlığı tarafından tekrar üye yaptığını öğrenen Asilzade, hem ikinci kez CHP’den istifa etti hem de konuyu yargıya taşıdı.

CHP’den 2 haftada 2’nci kez istifa eden Asilzade, yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere yaklaşık 2 hafta önce çıkarcı, liyakatten uzak, vizyonsuz ve misyonsuz anlayışa karşı çıkarak CHP’den istifa ettim. İstifam sonrası Türkiye İşçi Partisi’ni destekleyeceğimizi ifade etmiştim. CHP’den istifam sonrasında; habersizce, hiçbir onayım ve müracaatım olmaksızın yeniden CHP’ye üye kaydedildiğimi görmüş bulunmaktayız. CHP’den 2 hafta içerisinde 2 defa istifa etmeyi hayatım boyunca bir gurur vesikası olarak taşıyacağım. CHP’nin kendine yakışan düşük oyunlarını halkımızın kıymetli takdirlerine sunuyoruz. Konu hakkında adli mercilere gerekli müracaatlar yapılmıştır. Bunu neden yaptıklarını gayet iyi biliyoruz. Şunu bilsinler ki korktuklarında da haklılar, çünkü kaybedecekler. Belediyeyi temsil kabiliyeti olmayan bu zihniyete geçit vermeyeceğiz. Bizler duranlardan, yerinde sayanlardan, ilerleme kat edemeyenlerden olmayacağız. Daima umutla ilerleyen, geleceği; emekle, alın teriyle, insan hak ve hürriyetlerini savunarak kuranlardan olacağız” dedi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.