Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Bakan Akar: Yapılan gelişmelerin farklı algılanması nereden baksanız tutarsız, nereden baksanız ahmakça

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen programda iş adamlarıyla bir araya gelen Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hulusi Akar, “Yapılan gelişmelerin farklı algılanması nereden baksanız tutarsız, nereden baksanız ahmakça” dedi.

Eren Kan
KAYSERİ-
ASKON Kayseri Şubesi’nin düzenlediği programda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “İnsanlar anladıkları şeyleri hafife alırlar. Nasıl ki bugün birilerinin çıkıp da milli muharip uçağı hafife alması gibi ya da karalamaya çalışması gibi zamanında da bir takım sıkıntılar yaşandı. Hiçbiri evet demedi. Çok şükür herkes ciddiyetle çalışmasına devam etti ve bu günlere gelindi. Geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Devlet Bahçeli’nin katılımıyla milli muharip uçağı oradaki vatandaşlarımıza tanıtıldı. Diğer yanda Hürkuş gösterildi, silahlı insansız hava araçlarının yeni versiyonları ve Atak helikopterlerinin yeni versiyonu tanıtıldı. Gerçekten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes için büyük bir gurur tablosu olması gerekirken, birileri çıktı milli muharip uçağının bir savaş aygıtı olduğunu, insanları öldürdüğünü, insanlara karşı kullanıldığı gibi bir takım gerçekten çerçevesi dar, ne önü ne arkası var, gelişigüzel laflar. Bunu uzun uzun izah etmeye gerek yok. Bunu Ahmet Kaya bu günleri ya da bu kişileri düşünerek çok güzel cevaplamış. Nereden baksanız tutarsız, nereden baksanız ahmakça. Bir ülkenin silahlı kuvvetlerinin ülkesini savunması, müdafaa etmesi, güvenliğini sağlaması kadar doğal bir görevi ahmakça başka yere saptırmak kadar saçma sapan bir görüş olamaz” dedi.

Akar, Türkiyesiz bölgede bir denklem kurulamayacağını söyleyerek, “Türkiye şu anda uluslararası ortamda özne haline geldi, bunu görelim. Yani Türkiyesiz bir denklem kuramazsınız bölgemizde, mümkün değil. İnşallah ileride de dünyada ‘Türkiye ne düşünüyor? Türkiye ne bekliyor?’ görüşü olacak. Rusya ile Ukrayna savaşıyor ve bir araya gelmiyorlar. Burada bir araya geldiler ve bunlar anlaşma imzaladılar. Direkt veya dolaylı ve bunu yapan Türkiye. Bunu yapan Recep Tayyip Erdoğan. Şu anda aynı anda Rusya ve Ukrayna ile konuşabilen tek ülke Türkiye. Bunlar kıskanıyorlar. Bazıları da bu süreci sabote etmek için ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiler. Bu bilinçle çalışmalarımız sürdü ve sürecek” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan da Kayseri ile Mersin arasındaki yük treni projesinin takipçisi olacaklarını söyleyerek, “Biliyorsunuz ki bu yıl özellikle 6 Şubat’ta çok büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık ama Kayseri’miz kendisi de depremden etkilenen bir il olmasına rağmen hızlıca deprem bölgesine intikal etti. Yaraları sarmakta çok büyük gayret gösterdi. İş dünyamız, belediyelerimiz ve Kayseri halkımız her alanda kendisini özellikle Maraş ve diğer illerde büyük bir şekilde hissettirdi. Belediyelerimizin yapmış olduğu hizmetler, bugün orada gayet açık ve net olarak görünüyor. Bizler de hükümet olarak ilk etapta 100 milyar TL’lik bir kaynak ayırarak deprem bölgesindeki etkilenen vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Aynı şekilde bugüne kadar DASK çerçevesinde 22 milyar TL’yi aşan hasar ödemesinde bulunduk. 11 ilimizin tamamında 113 bin konutun hızlıca başlatılması ve onların imarı hızlıca devam ediyor. Biz son zamanda seçim çalışmaları esnasında tüm sanayicilerimizi ve esnafımızı dolaşıyoruz. Bu çerçevede gördüğümüz Kayseri sanayimiz teşvik çerçevesinde OSB’miz 3. bölgede. Bunun yeniden değerlendirilmeye alınması, teşvik çerçevesinin bir Gaziantep gibi 4. bölge ayağına çıkarılması ve Kayseri’nin daha fazla yatırım alması gerekmekte. Sanayicilerimizin en büyük sıkıntılarından birisi olan Kayseri-Mersin arasındaki nakliye masraflarından dolayı çok ciddi sıkıntıları var. Bunlarla ilgili çalışma yapacağız. Kayseri’miz ile Mersin arasında trenle yük taşımacılığının hayata geçirilmesinin takipçisi olacağız. Bu da Kayseri’miz için çok önemli” dedi.

“Türkiye, yaşanan olaylardan istikrar ve alnının akıyla çıkmıştır”

Türkiye’nin bölgesel ve küresel anlamda yaşananlardan istikrarla ve alnının akıyla çıktığını söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir ise, “Dünyanın da şu anda üzerinde durduğu ve her devlet, her ülke ve siyasi sistemler açısından giderek daha sihirli hale gelen ve anahtar konumuna ulaşan bir kavramdan bahsetmek istiyorum. Bunun adı da ‘istikrar’dır. Dünyamıza baktığımızda mevcut küresel şartlarda Asya’dan Avrupa’ya, Amerika kıtasından Afrika’ya nereye bakarsanız bakın bütün ülkelerin ihtiyaç duyduğu ana kavram istikrar gerçeği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bugün ileri demokrasi ülkeleri olarak adlandırılan bu sınıfta olan ülkeler dahil pek çok gerekçeyle ama özelinde yaşanan gerek küresel seviyedeki ekonomik savaşlar, gerek korona virüs salgını, gerekse de bölgesel gelişmeler nedeniyle hükümet krizleri ya da siyasi krizlerle mücadele etmek durumundadır. Türkiye gibi böylesine dünyanın en hareketli coğrafyasında tehdit ve tehlikelerin hemen hemen her düzeyde etrafımızı kuşattığı bir düzende yönetim anlamındaki istikrar hiç şüphe yok ki Türk milletinin ve Türkiye’nin en büyük kazanımı oldu. Dünyada aynı anda hemen hemen her yıl böylesine küresel, bölgesel ya da etkisi bu derece tesirli olan krizlerle karşı karşıya kalabilen bir ülkeden bahsetmek mümkün değil. Biz Türkiye olarak bu sıralamaların hepsiyle yüzleşmek zorunda kaldık ve hamdolsun hepsinden de alnımızın akıyla çıktık” ifadelerini kullandı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünya

Dışişleri Bakanlığından İsrail Dışişleri Bakanı Katz’a tepki

Dışişleri Bakanlığı, “İsrail hükümetinin soykırım politikaları, artık hem Filistinlilere hem de İsraillilere yönelik bir tehdit haline gelmiştir” dedi.

ANKARA-Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanımız, İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği affedilmez suçları cesurca kınıyor. Türkiye, İsrail’in işlediği katliamı sona erdirmek için durmaksızın çaba harcıyor, İsrail’in uluslararası toplum tarafından izole edilmesi yönünde somut adımlar atıyor. Bazı İsrailli siyasetçilerin Türkiye’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı asılsız iddialarla saygısız biçimde hedef almasının gerçek nedeni budur” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada İsrail’in politikalarının hem Filistinlilere ve İsraillilere karşı bir tehdit haline geldiği belirtilerek, “Türkiye, İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı ırkçı ve adaletsiz politikaları gündeme taşımaya devam edecek. Filistinliler kendi ülkelerinde, kendi devletlerine sahip olana dek bu haklı davayı savunacağız” denildi.

Okumaya devam et

Siyaset

Yeniden Refah Partili Konakçı: Engelli maaşları en az asgari ücret seviyesine çıkartılmalıdır

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Davut Konakçı, “Engelli vatandaşlarımızın en azından normal bir yaşantıya sahip olmaları için engelli maaşları ve bakım aylıkları en az asgari ücret seviyesine çıkartılmalıdır” dedi.

ANKARA-Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Engelli Vatandaşlar Birim Başkanı Davut Konakçı, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Konakçı açıklamasında, “Engelli ve bakım maaşlarının düşük olması ve bu maaşların tespitinde aile gelirinin ölçü olarak kullanılması sonucunda birçok ağır engelli vatandaşlarımızın kendisinin ve beraber yaşadığı aile fertlerinden birinin üzerine kayıtlı araç veya herhangi bir gayrimenkul olması veyahut da geliri olması durumunda maaşlarının kesilmesi birkaç yıldır yapılan bir uygulamadır. Devletimiz burada açlık sınırının 17 bin 725 lira olduğu bir ortamda zaten açlık sınırının 4/1 ve 7/1 oranında verdiği maaşı da keserek engelliye ‘sadece karnını doyur, sana fazlası yasak’ demektedir. Nitekim geçtiğimiz günlerde yaşlı bir babanın, 50 yaşındaki engelli kızını öldürerek kendisinin de intihar ettiği basına yansımıştır. İnsanımızı bu şekilde çaresizliğe sürüklerken 3 yerden 5 yerden maaş olan bürokratların, aylık 1,5 milyon ve civarında maaş alan genel müdürlerin her gün konforu artırılmakta, yeni kazanç kapıları sağlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın en azından normal bir yaşantıya sahip olmaları için engelli maaşları ve bakım aylıkları en az asgari ücret seviyesine çıkartılmalıdır” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi olarak 31 Mart seçiminde kazandıkları 63 belediyede engellilerle ilgili yapacakları hizmetlere de yer veren Konakçı, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Belediyelerimiz tarafından engellilere yönelik olarak yapılacak olan hizmetlerde, belediyelerimizde çalışan ve engellileri temsil eden meclis üyesi veya dernek üyelerinden danışmanlık hizmeti alınacak ve hizmetler engelliler için en iyi seviyeye çıkarılacaktır. Mevcut trafik ışıkları ve toplu taşıma araçlarında sesli anons sistemleri olacak, mevcut parklar ve bahçeler engellilerin erişilebilirliğini sağlayacak şekilde düzenlenecek, tüm kamu binalarında erişilebilirlik tedbirleri alınacak ve engelsiz ulaşım araçları temin edilecek, kaldırım ve yaya geçitleri engellilere uygun hale getirilecek ve kamu hizmetlerine dair tüm web siteleri engellilerin kolay kullanımına uygun hale getirilecektir. Spor yapmak isteyen engelli vatandaşlarımız için belediyelerimiz tarafından her türlü malzeme temini ve spor alanları oluşturularak, belediyemiz sponsorluğunda engelli spor kulüpleri kurulacak, engelli vatandaşlarımızın rehabilitelerini sağlayacak belediye rehabilitasyon merkezleri ve rehabilite alanları oluşturulacaktır. İktidara geldiğimizde engelli istihdamındaki oran değişikliğini yaparken; 81 ilde 181 fabrika yatırımı projelerimiz ile birlikte çalışanlarının yüzde 90’ını engelli vatandaşlarımızın oluşturduğu, bilhassa engelli vatandaşlarımızın engeline binaen kullanacakları aparat ve malzemelerin üretimini yapacak fabrikalar kurarak engelli vatandaşlarımızın iş, istihdam problemini ortadan kaldırmak ve aynı zamanda ihracat ürünleri üretimi ile ekonomiye katkı sağlamalarına imkân tanıyacağız. Bu projeleri gerçekleştirmeye muktedir olan tek iktidarın milli görüş iktidarı olacağı ortadadır. Yeniden Partisi olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik olan projelerimizi, mevcut hükümetin talebi halinde kendilerine sunmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Yılın 6 günü değil 365 günü engelli vatandaşlarımızın yanında olacağımıza söz veriyoruz. Bu vesile ile 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle tüm engelli vatandaşlarımızın haftalarını kutlar, sağlık ve afiyetler temenni ederim. Engelsiz bir Türkiye’ye kavuşmak ümidiyle.” (DHA)

Okumaya devam et

Dünya

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, görevden alındı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yu görevden alarak, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak atadı. Putin, Şoygu’nun yerine eski Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov’u önerdi.

VAHDET AYAZ
Kremlin’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Vladimir Putin ‘Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri Hakkında’ kararnameyi imzaladı. Sergey Kuzhugetovich Şoygu’yu Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak atadı. Bu Kararname imzalandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer” denildi.

Rus medyası, Putin’in Şoygu’nun yerine eski Başbakan Yardımcısı Belousov’u önerdiğini duyurdu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.