Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

İçişleri Bakanı Soylu: Bay Bay Kemal’e Togg arabasını verelim de arka iki tarafına Selo ile Apo’yu mu oturtsun?

Esenler ve Fatih’te vatandaşlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bay Bay Kemal’e Togg arabasını verelim de arka iki tarafına Selo ile Apo’yu mu oturtsun?” dedi.

Veysel Ensar Gökçegözog
İSTANBUL-
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları çerçevesinde İstanbul’daki programlarına hız kazandırdı. Bakan Soylu, önce Esenler’de Turgut Reis Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından Fatih’te Batman ve Sasonlular ile buluştu. Programa katılan vatandaşlar, Bakan Soylu’ya yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar ile bir araya gelen Bakan Soylu, sohbet ederek dertlerini dinledi. Ardından vatandaşlara hitapta bulundu. Bakan Soylu, program sonunda ise vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Soylu, “Sizler bu ülkede bütün dünyaya, Recep Tayyip Erdoğan’ı dünya 5’ten büyüktür sözünü nasıl ezberlettirdiğinin sahiplerisiniz Allah sizden razı olsun. Birisi dedi ki, ‘Bakanım bu muhalefet, dün akşam sana soru sordular, dedi. Bu muhalefete dedi, niye bu Togg arabalarından vermediniz, diye’. Dedim ki, evet sordular. Ama dedim cevabı tam orada vermedim. Sana vereyim mi, dedim. Ver, dedi. Biz dedim bay bay Kemal’e Togg arabasını verelim de arka iki tarafına Selo ile Apo’yu mu oturtsun?

Sayın Cumhurbaşkanımız beni İçişleri Bakanı olunca çağırdı. Dedi ki ‘Süleyman, bu belediyeler, Doğu ve Güneydoğu’daki belediyeler teröre para veriyor’ dedi. ‘Süleyman, 9 yaşındaki çocukları alıp, bunları dağa getiriyorlar’ dedi. ‘Süleyman, bunlar burada festivaller yapıyorlar. Çocukların beynini yıkıyorlar ve burada PKK’nın her yerden haraç almasını sağlıyorlar. Bunları derhal görevden alacaksın’ hani derler ya, körün istediği bir göz, bana gelmiş iki göz. 2 gün içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatını yerine getirdik. Hepsini derdest ettik aldık. Peki ne oldu? Söyleyeyim. Millet orada hizmetle buluştu. Yolla buluştu. Altyapıyla buluştu. Gençlik merkezleriyle buluştu. Kadın merkezleriyle buluştu. Turizm merkezleriyle buluştu. Devlet her türlü hizmeti yaptı ve hizmetle buluştu. Şimdi Hakkâri’de 26 çocuk tıp fakültesini kazandı. 2019’da sıfırdı. 2018’da sıfırdı. 2017’de sıfırdı. 2016’da sıfırdı. Yüzde 64 buçuk turizm geliri arttı. Yüzde 107 tıp fakültesini kazanan çocukların sayısı arttı” dedi.

Mevlanakapı’da Batman Sasonlu’lar ile buluşan bakan Soylu, “Bazen hizmet önünüzden geçer sadece bakarsınız. Cenabı Allah’ın nasibi olmaz. Biz cenabı Allah’a şükrediyoruz Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızla araçla Batman’a geçiyoruz. Daha doğrusu helikopterle geldik. Oradan da helikopter pistinden Batman’a geçiyoruz.

Cumhurbaşkanımızda ya dört yıldır ya beş yıldır gitmiyor Batman’a. Yani bu Ilısu Barajı’ndan sonra, Batman’da muhteşem bir kalabalık var. Yani çok coşkulu ve çok güçlü bir kalabalık var. Ama her şeyden önemlisi Cumhurbaşkanımız Batman’a girer girmez, Süleyman ben dört yıldır buraya gelmedim ama burası Doğu’nun Paris’i olmuş. Gabar’daki petrol ilk önce Esma Çelik kuyusuna çıktı. Şehit kızımızın kuyusunda. 8 bin dokuz yüz varil taşınıyor. Şimdi çıkan Gabar 1 kuyusundaki petrol 100 bin varil günlük. Yani 8 bin dokuz yüzden yüz bin. Bu şu demektir. Bizim enerji petrol sarfiyatımızın bir bölü onunu karşılayacak. Bu Türkiye için çok önemli. Hayati bir adımın ve hayati bir sürecin başlangıcıdır. Şimdi size bir şey söyleyeyim. Amerika bu ülkede FETÖ’yü şunun için icat etti. İslam’ı ve Müslümanlığı başkalaştırmak, Hristiyanlığa yaklaştırmak için. Çok net. İki. DEAŞ’ı şunun için icat etti. DEAŞ’ı kimi icat etti? Afganistan’a karşı El Kaide’yi Amerika çıkarttı. Rusya’ya karşı. Sonra DEAŞ’la yani İŞİD’de El-Kaide’den türedi. Oradan geldi öbür tarafa şimdi onları başka bir yere getirdi. Afganistan hattına getirdi. Orada başka bir tezgah planladı. Şimdi peki onu niçin icat etti? Onu da şunun için icat etti. İslam’dan nefret ettirmek için. Üç. PKK’yı da niçin icat etti? PKK’yı da şunun için icat etti. Doğu ve Güneydoğu İslam’ın Müslümanlığın otağ direğidir. Her zaman böyle olmuştur. Tekrar söylüyorum. Doğu ve Güneydoğu Müslümanlığının otağ direğidir. Her daim de böyle olmuştur. Aynen gelenine bağlıdır, gönlüne bağlıdır, atasına bağlıdır. Taziyesine bağlıdır. Akrabasına bağlıdır. O bağı koparmak herkesi tekilleştirmek ve orada dini İslam’a zarar verebilmek için PKK gibi bir terör örgütünü icat etti” şeklinde konuştu

Genel

CHP lideri Özel: 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Maalesef Milli Eğitim Bakanı 2024’te, 2023 yılında emekli olan kadar öğretmen atayacaklarını söyledi. Sayın Erdoğan da ‘Bir miktar atama yapacağız’ dedi, gençleri de çok üzdü. Bu rakam maalesef 23 bin 900’dür. 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez” dedi.

Ömer Faruk Karataş
ANKARA-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. Konuşmasında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özel, öğretmen atamalarının daha yüksek oranlarda yapılmasını ve atamalarda mülakatların kaldırılması gerektiğini söyledi. 1 Mayıs hakkında da konuşan Özel, Taksim Meydanı’na kefil olduklarını ve kutlamaların orada olması gerektiğini ifade etti.

“Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur”

Anayasa değişikliği konusunda öncelikle herkesin anayasaya uyması gerektiğini, sonrasında bu konuda değişiklik için destek verebileceklerini söyleyen Özel, “Türkiye Cumhuriyeti bir anayasa devletidir. Sahip çıktığımız maddelerin yanında elbette eleştirdiğimiz, değiştirilmesini istediğimiz maddeler olabilir. Ama bu ülkede eğer devlet olacaksa, yani insanların canı ve malı güvende olacaksa bu ülkede en üstteki cumhurbaşkanından en sade vatandaşa kadar herkes bu anayasaya bağlı olacak. Bir ülkede anayasanın işine gelen kısımlarını uygulayıp, oradan güç alıp, yetki alıp kullanıp, işine gelmeyen kısımlarını ihlal edersen bu hak bir kişide değil herkeste olur. Orada devlet ortadan kalkar, anayasal düzen ortadan kalkar ve keşmekeş olur, karmaşa olur. İşte o zaman beka sorunu olur. O yüzden bu ülkedeki en sade yurttaştan en yeni kamu görevlisine, en kıdemli devlet memurundan cumhurbaşkanına kadar herkesin bu anayasaya harfiyen öncelikle uyması gerekir. Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur” ifadelerini kullandı.

“1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum”

1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’nın açılması gerektiğini söyleyen Özel, “Şimdi buradan karar alıcılara sesleniyorum. Var mısın? Ben kefilim, orada olacağım. İşçilerle birlikte, bir kişinin burnu kanamadan 1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim’i 1 Mayıs’a açın, 31 Mart’ın mesajını aldığınızı anlatın. Açın, özgüvenli olduğunuzu gösterin. Ben 31 Mart’ın birinci partisinin genel başkanı olarak, son genel seçimlerin birinci partisinin genel başkanına diyorum ki ‘Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin elidir, elimiz barışır elidir, elimiz öz güvenin elidir. 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması, bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir.’ Emekçilerin elini havada bırakmayınız, elimizi havada bırakmayınız” ifadelerine yer verdi.

Okumaya devam et

Genel

Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulunan Mehmet Ali Yılmaz, 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor’a tesis kazandırdı.

İSTANBUL-
Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu. Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 günü Trabzon’da dünyaya geldi. İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini bitirdi. Bankacılık, Basın alanlarıyla ilgilendi. Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Güneş Gazetesi sahibi, Titibank Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzonspor Kulübü Başkanı, Mühendisler Odası, Müteahhitler Sendikası, İstanbul gazeteciler Cemiyeti, Gazete sahipleri Sendikası ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi olarak görev yaptı.

Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde DYP’den Trabzon Milletvekili seçilerek, 20.10.1991-24.12.1995 arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor’a tesis kazandırdı. Evli, 5 çocuk babasıdır.

Okumaya devam et

Genel

Bakan Tunç: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Adalet Bakanı Tunç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Burak Can Ekizoğlu
ANKARA-
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Tunç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin tecelligahıdır.

Geleceğimizin teminatı evlatlarımız istiklalimize daima sahip çıkacak, Gazi Meclisimiz ilelebet millet egemenliğinin ve demokrasinin merkezi olmaya devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.