Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Depremzede dedeyi 410 bin TL dolandırdılar: Adına kredi bile çekmişler

Osmaniye’de yaşayan 73 yaşındaki depremzede Mustafa Can, telefon dolandırıcıları tarafından hem birikmiş parası hem de adına kredi çekilerek 410 bin TL’si dolandırıldı.

Merden İslah
OSMANİYE-
Alınan bilgiye göre, Düziçi ilçesi Yarbaşı beldesinde depremden dolayı evi ağır hasar alan ve çadırda yaşayan Mustafa Can’a telefonla ulaşarak kendilerini polis olarak tanıtan kişiler banka hesaplarına terör örgütünün ulaştığını belirterek korkuttu. Sahte polislerin ‘biz sizin hesabınızı koruyacağız’ diyerek önce 300 bin TL’sini ardından da adına hesabından 110 bin TL kredi çekerek dolandırdı.

Depremden dolayı ağır hasar alan evini tadilat ettiği sırasında arayan insanlar tarafından dolandırıldığını belirten 73 yaşındaki Mustafa Can,”Telefonda kendilerini başkomiser olarak tanıttılar ‘sen FETÖ’cüymüşsun seni soruşturmaya aldık bankada hesabın varmış oradaki paranı çekecekler FETÖ’cüler senin paranı garantiye almak istiyoruz’ dediler. Benim hesabımda nakit olarak 300 bin lira param vardı hesabımdaki parayı ve krediden 110 bin lira para çekmişler. Ben zaten 7 bin 500 lira maaş alıyorum emekliyim. Elimde o krediyi ödeyecek paramda yok. Ben zaten ‘FETÖ’cü falan değilim’ dedim kendilerine. Ben ‘Türk milliyetçisiyim vatanı milleti seven adamım, polisi jandarmaya gördüğüm zaman her zaman için saygı gösteriyorum’ dedim” ifadelerini kullandı.

“Hesapta bir şey kalmamış ve kredi çekilmişti”

Telefonla konuşurken heyecanlandığını ve yan tarafta bulunan kayınbiraderinin yanına gittiğini anlatan Can, “Zaten ben 35 dakika konuşmuştum, kayınbiraderime durumu anlatınca ‘kapat telefonu onlar soyguncu’ dedi. Ben bilmiyorum ki bunların böyle yapacağını ne yapacağımı şaşırdım, beynim durdu. Kayınbiraderimle bankaya gidip hesaplara baktığımızda hesapta bir şey kalmamış ve kredi çekilmişti. Jandarmaya gittim bilgimi verdim ifademi aldılar tutanak tuttular savcılığa gönderdiler. Parayı 5-6 kişiye aktarmışlar hepsinin isimleri ve hesap numaraları var. Ben yandım siz yanmayın yabancı numaradan gelen aramaları kabul etmeyin” dedi.

Kocasının dolandırıldığına değinen Zeliha Can da “Ben Antalya’da düğündeydim eşimi aramışlar çocuklarınızı hapisse atarız öldürürüz diye tehdit edip korkutmuşlar hesabından 410 bin lira para çekmişler. Krediden dolayı emekli maaşından eline 500 lira kalıyor ne yapacağız bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Minibüs kaldırımda yürüyenlere çarptı: 1 ölü 2 yaralı

Bitlis’te minibüsün kaldırımda yürüyenlere çarptığı kazada Süleyman Lale (25) hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

ÖZCAN ÇİRİŞ
BİTLİS-Kaza, dün akşam saatlerinde Ahmet Eren Bulvarı üzerindeki Bitlis Eren Üniversitesi önünde meydana geldi. Tatvan’dan Bitlis’e giden Sefa Ö.’nün kontrolünü yitirdiği 34 GJ 7167 plakalı minibüs, üniversite önünde kaldırımda yürüyen Süleyman Lale ile Gülay Aygül’e ardından da aynı yerde içinde bilet satıcısı Kerim Kök’ün bulunduğu bilet satış noktasına çarptı. Kazada, Lale, Aygül ve Kök yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, trafik ve sağlık ekibi sevk edildi. Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Süleyman Lale hayatını kaybederken, diğerlerinin tedavisi sürüyor.

Kaza ile ilgili de soruşturma başlatıldı. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Banyoda düşüp başını vuran itfaiyeci, öldü

Samsun’un Atakum ilçesinde banyoda ayağı kayıp, başını vuran Kürşat Aydın(43), hayatını kaybetti.

EMRE ÖNCEL
SAMSUN-Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Yenimahalle Mahallesi 3214’üncü sokakta meydana geldi. İddiaya göre; 8’inci katta kaldığı evin banyosunda ayağı kayan Kürşat Aydın, başını vurup yere düştü. Bir süre sonra eve gelen eşi M.A., banyoda çıplak bir şekilde kanlar içinde Aydın’ı görmesi üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olayla yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, Aydın’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Aydın’ın ölüm haberini alan yakınları, olay yerinde gözyaşlarını tutamadı. Aydın’ın cansız bedeni, yapılan incelemenin ardında otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Kürşat Aydın’ın Amasya’nın Merzifon ilçesinde itfaiyeci olduğu, gut hastalığının da bulunduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Okumaya devam et

Asayiş

Beyoğlu’nda inşaat çalışmasında mühimmat bulundu

Beyoğlu‘nda inşaat çalışması sırasında mühimmat bulundu.

İSTANBUL-İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Saat 10:30 sıralarında Beyoğlu İlçesi Örnektepe Mahallesi İmrahor Caddesi üzerinde devam eden Beyoğlu Beyoğlu İmam Hatip Ortaokulu inşaat alanında 30 adet askeri mühimmat bulunmuştur. Korozyona uğrayan havan topu olduğu değerlendirilen mühimmat, savcılık talimatıyla bertaraf edilmek üzere emniyet birimlerimizce muhafaza altına alınmıştır” (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.