Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Şırnak’ta PKK/KCK operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Şırnak’ta PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 7’si tutuklandı.

Melih Yiğit
ŞIRNAK-
PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YPS içerisinde faaliyet gösteren şahıslarca 14-15 Mayıs tarihlerinde Şırnak’ın Cizre ilçesinde gerçekleştirdikleri eylemlere yönelik emniyet birimleri tarafından operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 25 şüpheli yakalanarak gözaltına altındı.

Operasyonda, suça sürüklenen 7 çocuk tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 4 şüpheli adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakılırken, 14 şüphelinin gözaltı işlemleri ise devam ediyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Samsun’da Trafik Haftası’nda çocuklara ve gençlere bilgilendirmeler yapıldı

Samsun’da 4-10 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, çocuklar ve gençlere trafik kuralları konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

ERSİN DEMİR
SAMSUN-4-10 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla, ‘Hayatla Yarışılmaz’ sloganıyla Samsun’da etkinlikler düzenlendi. İlkadım İlçesindeki Saathane Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler kapsamında çocuklara trafik te uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Emniyet Trafik Personeli ile Jandarma Trafik Personellerine başarı belgelerinin de verildiği etkinliğe, Samsun Valisi Orhan Tavlı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı tuğamiral Ahmet Bahadır, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

‘EMNİYET KEMERİ TAKIYOR, TELEFON KULLANMIYORUZ’

Trafik Haftası etkinliklerinde güvenli sürüşün önemine vurgu yapıldığını söyleyen Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Trafik Haftası dolayısıyla Samsun’umuzda emniyetimiz, jandarmamız ve gençlerimizle birlikte trafiğin paydaşı olan Samsun’daki trafikle ilgili güvenlik çalışmalarında bize destek olan bütün kurum ve kuruluşlarımızla bir araya geldik. Çocuklarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz hep beraber, trafikte güvenli sürüşün önemini kavradık. Yayalara öncelik verilmesini hep birlikte müşahede ettik. Emniyet kemeri takmanın hayat kurtardığını etkinlikte hep birlikte gördük. Bir taraftan da trafikte sürüş anında cep telefonu kullanmıyoruz, kendi can güvenliğimiz ve trafikte yol alan diğer vatandaşların can güvenliği için. Emniyet kemeri muhakkak takıyoruz, hız sınırlarına uyuyoruz. Bunların hepsi bizim can güvenliğimiz için, doğru ve güvenli yol sürüşleri için. Trafik haftasını kutluyor; kazasız, belasız sürüşler temenni ediyorum” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Hakkari-Çukurca kara yolunda heyelan; kamyonet kayalar arasında kaldı

Hakkari– Çukurca kara yolunda meydana gelen heyelanda kamyonet, düşen dev kayaların arasında kaldı. Olayda yaralanan olmazken, jandarma ekipleri yolu ulaşıma kapattı.

MEHMET ÖZKAN
HAKKARİ-Kent merkezi 20 kilometre uzaklıkta, özel bir firmaya ait taş ocağı mevkiinde dün saat 22.00 sıralarında heyelan meydana geldi.

Bölgede etkili olan yağışlı havada yamaçlardan kopan kaya ve toprak yığınları, Hakkari– Çukurca kara yoluna düştü.

Bu sırada Hakkari’den Çukurca istikametine giden Zelal Açar (28) yönetimindeki kamyonet, dev kayaların arasında kaldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, bölgeye jandarma, AFAD, itfaiye, sağlık ve Karayolları ekipleri sevk edildi.

Sık sık anonslar yapan jandarma ekipleri yolun sabaha kadar kapatıldığını duyurdu. Yolun açılması için ekipler çalışma başlattı.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Bakan Tunç: Tartıştığı kişiyi arabanın arkasında sürükleyen sürücü tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’nın Kaş ilçesinde aralarında çıkan tartışma sonrasında Orhan S.’yi aracının arkasına bağlayıp sürükleyen otomobil sürücüsü Şaban T.’nin, sevkedildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandığını açıkladı.

ANKARA-Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antalya’nın Kaş ilçesinde bir kişinin ayaklarından iple otomobilin arkasına bağlanarak sürüklenmesi olayı asla kabul edilebilir bir durum değildir. Olayın hemen ardından Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan otomobil sürücüsü şüpheli şahıs sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştır” ifadelerini kullandı. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.