Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Sinan Oğan ‘İlk defa açıklıyorum’ dedi, Millet İttifakı’nı seçmemesinin sebebini açıkladı

İkinci turda Cumhur İttifakı’na destek veren Sinan Oğan, Millet İttifakı’nı desteklememesinin sebebini ilk kez paylaştı. Oğan, “Burada ilk defa açıklıyorum. Bu kararı almamızda seçim öncesi Sayın Meral Akşener’e yapılanlar, Muharrem İnce’ye yapılanlar, seçim öncesi bize yapılanlar ve bugün bize yapılanların çok büyük etkisi var. Demokrasi bunlar için sadece laftan ibarettir. Bir değişik linç kültürü geliştirmişler. Dedikleri şu; ‘Çekilin, herkes çekilsin.’ Utanmasalar ‘Sayın Erdoğan sen de çekil ancak öyle kazanacağız’ diyecekler. Bu linç kültürünün durması gerektiğine inandım” dedi.

Suat Metin – Umut Yasin Kurter
ANTALYA-
ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere katılan ve ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdiğini açıklayan Sinan Oğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Antalya’da kendisine gönül verenlerle buluştu. Seçimin ilk turu öncesi Antalya programının iptal olduğunu hatırlatan Oğan, “O gün kendimiz için oy istemeye gelecektik. Bugün artık seçimlerin ikinci turuna kalan Sayın Recep Tayyip Erdoğan için oy istemeye geldik” dedi.

“Bu soruma cevap veremedi”

Aldığı kararın sebeplerinden bahseden Sinan Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu’na görüşmesinde bazı sorular sorduğunu belirterek, “Ona birinci sorum, ‘Türkiye’nin geçtiği hassas süreçleri, etrafımızda yaşananları görüyorsunuz, Cumhurbaşkanlığı ile parlamentonun aynı ittifakta olmasının önemini de biliyorsun. Siz eğer bizim desteğimizle yarın seçilirseniz, parlamento çoğunluğunu elde edememiş bir cumhurbaşkanı olarak ülkeyi nasıl yöneteceksiniz?’ Bu soruma cevap alamadım. Bu soruma cevap veremedi. Nitekim 21 yıl bir iktidarı yorar, yıpratır ve karşısındaki muhalefete de büyük bir imkan sunar. Karşınızda 21 yıldır iktidar olan birinin olması sizin için büyük bir avantajdır aslında. Siz herkesi toplamışsınız. Birbirleriyle farklı tellerden çalan kişileri toplamışsınız. Oy oranına bakmadan cumhurbaşkanlığı yardımcılığı vermişsiniz, bakanlıklar vermişsiniz, bol keseden milletvekilliklerini ama günün sonunda parlamento çoğunluğunu alamamışsınız, dersinize çalışmamışsınız, millet size güvenmemiş. Size güvenmediği için parlamentoyu teslim etmemiş. Gelmişsiniz milletin meclisinin güvenini alamamış birisi olarak gelmiş bana diyorsunuz ki; bana destek ol. Sen milletten güven alamamışsın ki, neyini destek olacağız sana” diye konuştu.

“İlk defa açıklıyorum”

Seçimlerin ikinci tura kalma sebeplerinin kendileri olduğunu söyleyen Oğan, buna karşın Cumhur İttifakı’ndan değil Millet İttifakı’ndan tepki almasına anlam veremediğini dile getirdi. Oğan, “15 gün süreyi bizim sayemizde kazanmışsın Sayın Kılıçdaroğlu. Taraftarların bizi linç ediyor. Normalde Cumhur İttifakı’nın taraftarlarının laf etmesi gerekir. Onlar bir şey demiyor. Burada ilk defa açıklıyorum. Bu kararı almamızda, seçim öncesi Sayın Meral Akşener’e yapılanlar, Muharrem İnce’ye yapılanlar, seçim öncesi bize yapılanlar ve bugün bize yapılanların çok büyük etkisi var. Demokrasi bunlar için sadece laftan ibarettir. Bir değişik linç kültürü geliştirmişler. Dedikleri şu; ‘Çekilin, herkes çekilsin.’ Utanmasalar ‘Sayın Erdoğan sen de çekil ancak öyle kazanacağız’ diyecekler. Bu linç kültürünün durması gerektiğine inandım. Bu sosyal medyada geliştirdikleri linç kültürü, insanların şeref ve haysiyetiyle oynayan bir kitleyle yan yana olmam söz konusu olamazdı. Sadece HDP değil mesele. Aynı zamanda demokrasinin karşısında sizinle aynı düşünmedi diye bir kısım gazetecisi, bir kısım sanatçı, bir kısım sosyal medya fenomeni, sizin doğru yanlış yaptığınıza bakmadan sırf kendileri aynı fikirde değilsiniz diye size, eşinize, çocuğunuza inanılmaz hakaret ve küfürler yağdırıyorlar. Siz mi demokrasiyi getireceksiniz bu ülkeye? Seçim öncesinde kalp yapıyordunuz, şimdi linç yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Genel

Eski milletvekili Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kobani davasında eski milletvekili Ahmet Türk hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.(DHA)


Okumaya devam et

Asayiş

MSB:47’si son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1000 terörist etkisiz hale getirilmiştir

MSB:47’si son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1000 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

– Geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist daha Habur’daki Hudut karakolumuza teslim olmuştur.

– Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca; muhtelif miktarda Temel Eğitim Helikopterinin ve modernize edilen M60 T tankının muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.

– Bakanlığımız da önümüzdeki dönemde, açıklanan tasarruf tedbirlerini hassasiyetle uygulamaya devam edecektir.


Okumaya devam et

Genel

Göçükte ölen madenci, emekli olmasına rağmen oğlunu evlendirmek için çalışıyormuş

ZONGULDAK’ta, maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Şenol Zurnalı’nın (42), 3 yıl önce emekli olduğu ancak kendisi ile aynı yerde çalışan oğlu Atakan Zurnalı’yı evlendirmek (22) için işe devam ettiği ortaya çıktı. Zurnalı’nın cenazesi toprağa verilirken, babası emekli madenci Sıtkı Zurnalı (67) “Oğlum bütün haklarım, her şeyim sana helal olsun” diyerek gözyaşı döktü.

ALİ SENCER ARSLAN
ZONGULDAK-Kilimli ilçesinde Gelik Madencilik tarafından işletilen kömür ocağında, dün göçük meydana geldi. Yerin 15 metre altında genişletme çalışması yaptıkları sırada Savaş Onur ile Şenol Zurnalı, taş, toprak ve kömür yığınının altında kaldı. Savaş Onur kendi imkanlarıyla göçükten kurtulup durumu bildirdi. Bölgeye sağlık, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Durumu iyi olan Onur tedaviye alınırken, mesai arkadaşlarının 1 saatlik çalışmasının ardından göçükten ağır yaralı olarak çıkartılan Zurnalı, Atatürk Devlet Hastanesi’ne getirildi. Zurnalı, kalp masajı yapılarak ambulanstan indirildi. 2 çocuk babası Zurnalı, kurtarılamadı. Onur ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

‘KABRİSTANIN CENNET OLSUN’

Şenol Zurnalı’nın, oğlu Atakan Zurnalı ile aynı ocakta çalıştığı ortaya çıktı. Atakan Zurnalı’nın göçük sırasında ocakta bulunduğu ancak yara almadan kurtulduğu öğrenildi. Ölen madenci için Çaycuma ilçesi Perşembe beldesi Yazıköy köyünde cenaze düzenlendi. Cenazeye ailesinin yanı sıra Vali Yardımcıları Turgut Subaşı ve Mehmet Türk, Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ile protokol üyeleri katıldı. Cenaze namazı Çaycuma Müftüsü Rıdvan Karataş kıldırılırken, oğlunun tabutuna sarılan emekli madenci Sıtkı Zurnalı, “Kabristanın cennet olsun. Oğlum bütün haklarım, her şeyim sana helal olsun. Çoluk, çocuğun her şeyin bana emanet. Oğlum benim, güle güle git” diyerek gözyaşı döktü.

Şenol Zurnalı’nın kayınpederi, emekli madenci İsmail Özkadam (62), damadının 3 yıl önce emekli olduğunu belirtti. Özkadam, “Emekli olup, çalışmaya başladı. Oğlu askerden gelince evlendirmek için çalışmak istedi. 3 yıl önce emekli oldu ama çalışmaya devam etti. Oğluyla beraber aynı madende çalışıyordu. Oğlu da kaza sırasında madendeydi” diye konuştu. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.