Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Kurbanlık alımlarında keneye dikkat

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Veteriner Hekim Yunus Koç kenelerin hayvanlar üzerinde taşındığını belirterek kurbanlık alım satımlarında dikkat edilmesi gerekenlere değindi.

Emin Ferhat Sevilir
ERZİNCAN-
Erzincan’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları son iki yıldır geçen yıllara oranla artış gösteriyor. Erzincan ve çevre illerden KKKA şüphesiyle gelen hastalar Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görüyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ise, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Veteriner Hekim Yunus Koç kurbanlık olarak satışa sunulacak hayvanların mutlaka kene kontrolünden geçirilmesi gerektiğini belirterek, hem alıcılara hem de satıcılara uyarılarda bulundu.

‘Hayvanlar pazara çıkmadan önce mutlaka kontrol edilmeli’

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Yunus Koç yaptığı açıklamasında, kurbanlık olarak getirilen hayvanların hem alıcılar hem de satıcılar tarafından kontrol edilmesinin gerektiğini belirterek, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı keneler yoluyla bulaşan zoonotik ve viral kaynaklı bir hastalıktır. Bu hastalıkta tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar yüksek risk grubundadır. Önümüz Kurban Bayramı. Kurban seçimi için hayvan pazarına gidecek olan vatandaşlarımızın gitmeden önce kişisel tedbirlerini almaları gerekmektedir. Çünkü keneyi komple ortadan uzaklaştırmak ya da yok etmek gibi bir imkan olmadığı için Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili mücadelede kişisel tedbirler çok önem arz etmektedir. Kişisel tedbirler çerçevesinde hayvan pazarına hayvan seçimi için gidecek olan vatandaşlar kapalı, uzun kollu, açık renkli kıyafetler giymeli ve paçalarını çoraplarının içerisine sokmaları gerekmektedir. Yine hayvanlara temas etmeden önce göz ile muayene edip kenenin olmadığını gördükten sonra temas etmelerini önermekteyiz. Hayvan pazarına hayvan götürecek yetiştiricilerimiz ise tedbiren keneye karşı ette kalıntı bırakmayan ilaçlarla ilaçlamaları ve gözleriyle muayene ederek kene olmadığına kanaat getirdikten sonra hayvan pazarlarına götürmelerini tavsiye ediyoruz. Eğer kene yapışmasıyla da karşılaşılır ise, bunu uzaklaştırırken çıplak elle değil, eldiven vasıtasıyla uzaklaştırılması büyük önem arz etmektedir” dedi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Samsun’da renkli 1 Mayıs kutlamaları

Samsun’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü renkli görüntüler ile kutlandı. Etkinlikte “Katil sürüleri Filistin’den defolun” yazılı pankart açıldı.

Erdi Demir
SAMSUN-
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Samsun’da Atatürk heykeline çelenk sunumu ile başladı. Gar Kavşağı’nda toplanan işçi ve emekçiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinden etkinliklerin düzenleneceği meydana kadar sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüdüler. Zaman zaman kıyafetleriyle yürüyen madenciler, fırıncılar ve diğer meslek grupları yürüyüşe katılanların beğenisini toplarken, bazı tepkiler de dikkat çekti.

Filistin halkına ve direnişine destek verdikleri için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini ifade eden grup, Türk halkı olarak her zaman özgür Filistin’in yanında olduklarını ve bölgede barışın sağlanması gerektiğini söylediler.

Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, 1 Mayıs Tertip Komitesi temsilcilerinin konuşmalarının ardından şarkılar ve marşların söylenmesi ve halaylar çekilmesi ile sona erdi.

Okumaya devam et

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum” dedi.

Hülya Keklik
ANKARA-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Okumaya devam et

Eğitim

Uğur Okulları öğrencisine ödül

Uğur Okulları Samsun Canik Kampüsü öğrenci ve öğretmenleri ‘Küresel Kaynama Yeni bir Çağdır temalı Birleşmiş Milletler Simülasyonu’na katılmak üzere Antalya’ya gitti. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

RÜMEYSA BULUT
HABER MERKEZİ-Dünyada ilk kez 1953 yılında Harvard Üniversitesi tarafından uygulanan, her öğrencinin ‘Birleşmiş Milletler Delegesi’ gibi hareket ettiği ve diğer ülkelerin öğrencileriyle birlikte küresel sorunlara çözüm bulabilmek için çalıştığı Model United Nations (MUN) konferanslarının bu yıl 4’ncüsü gerçekleşti.

IV. MUN Konferansı, ‘Global Boiling is the New Era (Küresel Kaynama yeni bir Çağdır)’ temasıyla 5-7 Nisan tarihleri arasında Antalya’da Asteria Kremlin Palace’da gerçekleşti. Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü’nün davet edildiği bu önemli konferansta; 17 öğrencinin yanı sıra öğretmenler yer aldı.

Dünya gençliğinin bir araya geldiği MUN Konferansı’nda; Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü 11. sınıf öğrencisi Uras Ada Sular’ın ‘Chair’ olarak yürüttüğü konferansta her bir öğrenci ülkelerini başarıyla temsil etti ve ödüllerle döndü. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.