Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Gri kategorideki Güven Özcan adlı terörist etkisiz hale getirildi

10 jandarma personelinin şehit edildiği ve 11 jandarma personelinin yaralandığı eylemlere katılan gri kategorideki Redur Siser kod adlı Güven Özcan adlı terörist, silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

ANKARA-
Bitlis’in Hizan ilçesi kırsalında J-SİHA, ANKA ve JİKU desteğinde JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu Timlerinin katılımıyla Şehit Güvenlik Korucusu Mehmet Yılgın Operasyonu düzenledi. Operasyon, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ve Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü’nün istihbari çalışmaları sonucunda, Van Jandarma Asayiş Kolordu ve Bitlis İl Jandarma Komutanlıkların sevk ve idaresinde gerçekleştirildi. Operasyonda, 10 jandarma personelinin şehit edildiği, 11 jandarma personelinin de yaralandığı eylemlere katıldığı tespit edilen Redur Siser kod adlı gri kategorideki terörist Güven Özcan, silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Söz konusu teröristin 2016 yılında Bitlis-Hizan Yaylacık bölgesinde 5 jandarma personelini, 2017 yılında Bitlis’in Sarıkonak Köyü’nde 1 jandarma personelini ve yine aynı yıl içerisinde Bitlis’in Hazo Boğazı mevkiinde 2 jandarma personeli ile 2020 yılında Bitlis’in Çeltikli Sehi bölgesinde 2 jandarma personelini şehit ettiği tespit edilmişti.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Minibüs şoförleri, servis kiralayan üniversitelileri darbetti; olay anı kamerada

TRABZON’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencilerince kiralanan öğrenci servisi minibüsü, ilçede hat üzerinde çalışan minibüs şoförleri tarafından durduruldu. Önleri kesilen dolmuşçuların saldırısına uğradığını öne süren servis sürücüsü ve öğrenciler, darp raporu alıp şikayetçi odu. Yaşananlar da cep telefonu kamerasına yansıdı.

Salim SARIKOÇ
TRABZON-
Olay akşam saatlerinde Çarşı Mahallesi’nde meydana geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören bir grup öğrenci, fakültelerine gidip, gelmek için bir süre önce özel öğrenci servisi kiraladı. İddiaya göre öğrencilerin servis kiralamasına tepki gösteren bazı minibüs sürücüleri, okul çıkışında ilçe merkezinde seyir halinde olan öğrencilerin kiraladığı servisin önünü araçlarıyla keserek, durdurdu. Önü kesilen servis şoförü ve öğrenciler ile minibüs şoförleri arasında tartışma çıktı. Hat üzerinde çalışan sürücülerin saldırısına uğradığını öne süren servis sürücüsü ve öğrenciler, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, darp raporu alan öğrenciler, şikayetçi odu. Servis içi ve dışında yaşananlar da öğrenciler tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı. Şikayet üzerine polis ekiplerince soruşturma başlatıldı.

DARGEB’TEN AÇIKLAMA

Deniz Araştırma ve Geliştirme Gönüllüleri Kültür, Sanat Öğrenci ve Mezun Derneği (DARGEB), sosyal medyasından paylaşımda bulunarak, öğrencilerin şiddete maruz kaldığını ifade etti. Paylaşımda, “Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri kendilerine servis kiraladı. Durumu öğrenen Sürmene dolmuşçuları bir araya gelip, özel minibüsün önünü kesti. İddiaya göre bazı öğrenciler darbedildi. Öğrencilerin gitmesine izin vermeden öğrenci kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı da araçtan indirip bütün değerlerine küfür ederek darbettiler. Öğrencilerin ellerinde darp raporları ve olaya ait görüntüler mevcut. Bu şiddete maruz bırakılan öğrencilerin 2004 ve 2005 doğumlu olduklarını da hatırlatmak isteriz. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde okuyan tüm öğrenci kardeşlerimize, arkadaşlarımıza bu olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu durumun sorumlusu olan kişiler için gerekli cezaların ve yaptırımların uygulanmasını, geleceğin umudu olan öğrencilerin eğitim öğretim sürecinde maruz kaldıkları haksızlığın ortadan kalkması için ilgili kurumlara sesimizi duyurmak istiyoruz” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

SİBERGÖZ-37 operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı

ANKARA-İçişleri Bakanı Yerlikaya: 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen “SİBERGÖZ-37” operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. (DHA)


Okumaya devam et

Asayiş

Aksaray’da yolcu otobüsü, şarampole devrildi: 2 ölü, 34 yaralı

Ankara – Niğde Otoyolu’nda sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü, şarampole devrildi. Kazada, 2 kişi öldü, 6’sı ağır 34 kişi yaralandı.

ANKARA-Kaza, saat 02.55 sıralarında Ankara-Niğde Otoyolu’nun Aksaray‘a bağlı Alayhan mevkinde meydana geldi. Kilis’ten İstanbul’a giden Hannan Samanoğlu (52) yönetimindeki 79 AF 880 plakalı Metro Turizm’e ait yolcu otobüsü, sürücüsünün kontrolünden çıkıp şarampole devrildi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda AFAD, polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada, 42 kişinin bulunduğu otobüste, 2 kişi öldü, 6’sı ağır olmak üzere 34 kişi yaralandı. Yaralılardan 24’ü Aksaray’a, diğerleri ise Niğde, Nevşehir ve Kırşehir’deki hastanelere kaldırıldı.

Tedaviye alınan yaralı yolculardan Bayram Ali Yılmaz, “Otobüs doluydu. Şoför uyudu herhalde, kaza bir anda oldu.” dedi.

VALİ KUMBUZOGLU YARALILARI ZİYARET ETTİ

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoglu, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıları ziyaret edip, hastane yönetiminden bilgi aldı. Vali Kumbuzoğlu, “Kilis’ten İstanbul’a sefer yapmakta olan bir yolcu otobüsümüz, Niğde- Ankara otobanında Aksaray Alayhan mevkinde gece 02.55 civarında yoldan çıkararak devrilmiştir.

Kaza sonucunda otobüste bulunan 3’ü mürettebat olmak üzere toplam 42 yolcumuzdan 2’si maalesef vefat etmiştir. 6’si ağır olmak üzere toplam 34 yaralı vatandaşımızın, Aksaray Devlet Hastanesinde 24’ü olmak üzere; civar illerden Niğde, Nevşehir, Kırşehir Devlet Hastanelerine nakilleri yapılmıştır. Olayın ilk anından itibaren başta AFAD ve sağlık, jandarma ve polisimiz olmak üzere yaklaşık 100 personelimizle müdahalemizi gerçekleştirdik. Yaralıları yakından takip edip, yakınlarını bilgilendirme çalışmalarımız devam etmektedir.” diye konuştu.

Kazada hayatını kaybeden 2 kişinin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürerken kazayla ile ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)


Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.