Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

Bursalı genç teknik adam kendi yolunu çizecek

Samsunspor’u Süper Lige taşıyan Hüseyin Eroğlu’nun yardımcılığını yapan ve şampiyonluktan sonra kendi kariyer planlaması çerçevesinde teknik kadrodan ayrılan Bursalı teknik Direktör Ahmet Çağıran, 2. ve 3. lig takımlarından teklif alıyor.

Göktuğ Erdem
BURSA-
Samsunspor’un yıllardır süren Süper Lig hasretine son veren teknik heyette Hüseyin Eroğlu’nun yardımcılığını yapan ve aldığı sürpriz kararla ekipten ayrılan Bursalı futbol insanı Ahmet Çağıran, kariyerine teknik direktör olarak devam edecek. Futbola Bursa’da başladıktan sonra, Altay, Karşıyaka, Denizlispor, Çaykur Rizespor gibi takımlarda 200’ün üzerinde maça çıkan Çağıran, gösterdiği performans ile milli takıma kadar yükseldi. Çağıran, futbolculuk döneminde olduğu gibi, teknik adamlık kariyerinde de önemli başarılara imza attı. 2.Amatör Küme’den aldığı Yıldırım Belediyespor’u Bölgesel Amatör Lig’e taşıyan Çağıran, Halide Edip Adıvar Spor Kulübü, Kırıkkalespor, Niğde Anadolu Futbol Kulübü, İnegölspor ve Samsunspor gibi takımlarda yardımcı antrenörlük yaptı.

Çocukluğundan itibaren futbolun içerisinde yer alan ve futbolun kendisi için yaşam tarzı haline geldiğini söyleyen Ahmet Çağıran, “Çocukken bir sokak oyunu olarak başlayan futbol tutkum, beni bir futbolcu adayının veya futbolcunun kurabileceği tüm hayallere kavuşturdu. Profesyonel olduktan sonra Süper Lig’in ve Türk futbolunun önemli camialarına oynadım. Milli Takım forması giymenin mutluluğunu yaşadım. Futbolcu olarak, Rahmetli Nejat Biyediç, Rıza Çalımbay, Reha Kapsal, Yılmaz Vural çok değerli hocalarla çalışma fırsatı buldum. Çok önemli kazanımlar sağladım” dedi.

“Teknik direktör olarak hizmet edeceğim”

Aktif futbol hayatını tamamladıktan sonra hiç ara veremeden teknik adamlık kariyerine başlayan Çağıran, “Sahadan kulübeye geçtikten sonra ilk öğrendiğim şey, antrenörlüğün de en az futbolculuk kadar zor olduğu idi. Erman Güracar, Murat Yoldaş ve Hüseyin Eroğlu gibi önemli teknik adamların birinci yardımcılıklarını yaparak, kendim için çok büyük kazanımlar sağladım. Ancak bu da bir süreçti ve tamamlandı. Futbol hayatımın bundan sonraki dönemine, kendi vizyonum, hedeflerim yönünde teknik direktör olarak devam etmenin zamanının geldiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Uzun ve kalıcı başarının yolu sistem ve planlama

Özellikle Samsunspor’daki sürpriz ayrılığın ardından Çağıran, birçok 2. Ve 3. Lig takımından teklif aldı. Bir süredir dinlendiğini, yeni süreç için hazırlıklar yaptığını ve ekip oluşturduğunu kaydeden Çağıran, futbolun geldiği noktayı değerlendirdi. Dünya’da futbolun bir oyun olmaktan çıktığını milyar dolarlık bir sektöre dönüştüğünü aktaran Çağıran, “Futbol, her gün gelişen, kendini yenileyen, trendleri değişen bir spor dalı. Teknik adamlar olarak biz, futbolun tüm bileşenlerinden daha fazla bu gelişmelere, değişime, yeniliklere ayak uydurmak zorundayız. Futbolda uzun süreli ve kalıcı başarıların yolu; sistemli, inovatif, planlı çalışmaktan geçiyor. Bir sistemi olmayan, bir plan yönünde ilerlemeyen kulüplerin orta ve uzun vadede futbolda var olabileceğini sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Spor

Trabzonspor’da hedef Türkiye Kupası

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında yarın sahasında Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek.

Gökmen Şahin
TRABZON-
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor, yarın Fatih Karagümrük’ü ağırlayacak. Saat 20.30 başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetecek. Şansalan’ın yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ve Süleyman Özay yapacak.

Bordo-mavililer, bu sezon kupaya 4. turdan başladı. Bu turda Çorum FK’yı 3-1’le geçen Trabzonspor, 5. turda ise Manisa FK’yı yine aynı skorla eledi. Son 16 turunda ise Gençlerbirliği’ni deplasmanda 2-1 mağlup eden Karadeniz ekibi, çeyrek finalde de evinde Başakşehir’i 1-0 yenerek yarı finalde Fatih Karagümrük ile rakip oldu.

Trabzonspor, 10. kez kupayı müzesine götürmek istiyor

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda daha önce 9 kez mutlu sona ulaştı. Karadeniz temsilcisi, Türkiye Kupası’nı ilk olarak 1976-1977 sezonunda kazandı. Bordo-mavililer, 1977-78, 1983-84, 1991-92, 1994-95, 2002-03, 2003-04, 2009-10 ve son olarak 2019-20 sezonunda kupa sevinci yaşadı.

Okumaya devam et

Spor

El Clasico’da gülen Real Madrid oldu

La Liga’nın 32. haftasında Real Madrid, Barcelona’yı 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Turgay Kılıç
İSTANBUL-
El Clasico nefesleri kesti. La Liga’nın 32. haftasında Real Madrid, Santiago Barnabeu’da Barcelona’yı konuk etti. Mücadele oldukça tempolu başladı. 6. dakikada Raphinha’nın pasında Andreas Christensen fileleri havalandırarak Barça’yı 1-0 öne geçirdi. 18. dakikada Real Madrid, Junior Vinicius’un penaltıdan attığı golle eşitliği yakaladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda da tempo oldukça yüksekti. 69. dakikada Fermin Lopez yeniden Barcelona’yı öne geçiren golü attı. (1-2). Madrid bu gole karşılık vermekte gecikmedi ve 73. dakikada Lucas Vazquez’in golüyle yeniden eşitliği yakaladı. 90+1. dakikada sahneye Jude Bellingham çıktı ve Real Madrid’i 3-2 öne geçirdi. Bu gol aynı zaman da maçın da skoru oldu.
Öte yandan maç kadrosunda yer alan milli oyuncu Arda Güler forma şansı bulamadı.

Okumaya devam et

Spor

Canikli muaythai sporcusu Yiğit Keskin, Türkiye şampiyonu oldu

Canik Belediyespor Kulübü Sporcusu Yiğit Keskin, Muaythai Türkiye şampiyonu oldu.

RÜMEYSA BULUT
SAMSUN-
Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından Antalya’da gerçekleştirilen Muaythai Türkiye Şampiyonası’nda, genç erkek 45 kilogram kategorisinde mücadele eden Canikli Sporcu Yiğit Keskin, zorlu mücadelelerden zaferle ayrılarak Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Canik Belediyespor Kulübü sporcusu Yiğit Keskin’i başarılarından dolayı tebrik eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi sporla buluşturuyor, genç yeteneklerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Muaythai Türkiye Şampiyonu olarak kariyerine yeni bir başarı daha ekleyen ve Muaythai Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde eden Canik Belediyespor Kulübü sporcumuz Yiğit Keskin’i canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Sporcumuzun yetişmesinde katkılarda bulunan ailesine, Canik Belediyespor Kulübü antrenörümüz Cihan Yurt’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muaythai Türkiye Şampiyonası’nda rakiplerine aman vermeyen yetenekli sporcu, üst üste galibiyetler alarak şampiyonluğu göğüslerken, elde ettiği şampiyonlukla Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenecek olan Muaythai Dünya Şampiyonası vizesini de aldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.