Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

ABD’den Suriye’de İran destekli gruplara 2 saldırı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Suriye ve Irak’ta ABD askeri üslerine düzenlenen saldırılara yanıt olarak ABD ordusunun, Suriye’deki İran Devrim Muhafızları Ordusu ve orduya bağlı gruplar tarafından kullanılan tesislere 2 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

WASHINGTON-
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 38 gündür devam ediyor. İsrail’in saldırılarında en büyük destekçisi ABD’nin ise Suriye ve Irak’ta bulunan üslerine İran destekli gruplar tarafından saldırılar düzenleniyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin dün yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak’ta ABD askeri üslerine düzenlenen saldırılara yanıt olarak ABD ordusunun Suriye’deki İran Devrim Muhafızları Ordusu ve orduya bağlı gruplar tarafından kullanılan tesislere 2 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Austin, saldırıların Irak sınırına yakın Al Bukamal şehri yakınlarında bir eğitim tesisi ile Deir ez Zor şehrine bağlı Mayadin kasabasının yakınlarında bir sığınağa düzenlendiğini belirterek, “Başkan’ın (Joe Biden) ABD personelinin güvenliğinden daha önemli bir önceliği yok ve şunu açıkça belirtmek için istedi: ABD, kendisini, personelini ve çıkarlarını savunacak” ifadelerini kullandı.

7 Ekim’den itibaren ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine Irak ve Suriye’de İran destekli güçler tarafından düzenlenen en az 40 saldırıda en az 45 ABD askeri yaralandı. Öte yandan ABD’nin Suriye’de 900, Irak’ta ise 2 bin 500 askeri bulunuyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Beyoğlu’nda inşaat çalışmasında mühimmat bulundu

Beyoğlu‘nda inşaat çalışması sırasında mühimmat bulundu.

İSTANBUL-İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Saat 10:30 sıralarında Beyoğlu İlçesi Örnektepe Mahallesi İmrahor Caddesi üzerinde devam eden Beyoğlu Beyoğlu İmam Hatip Ortaokulu inşaat alanında 30 adet askeri mühimmat bulunmuştur. Korozyona uğrayan havan topu olduğu değerlendirilen mühimmat, savcılık talimatıyla bertaraf edilmek üzere emniyet birimlerimizce muhafaza altına alınmıştır” (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Minibüs şoförleri, servis kiralayan üniversitelileri darbetti; olay anı kamerada

TRABZON’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencilerince kiralanan öğrenci servisi minibüsü, ilçede hat üzerinde çalışan minibüs şoförleri tarafından durduruldu. Önleri kesilen dolmuşçuların saldırısına uğradığını öne süren servis sürücüsü ve öğrenciler, darp raporu alıp şikayetçi odu. Yaşananlar da cep telefonu kamerasına yansıdı.

Salim SARIKOÇ
TRABZON-
Olay akşam saatlerinde Çarşı Mahallesi’nde meydana geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören bir grup öğrenci, fakültelerine gidip, gelmek için bir süre önce özel öğrenci servisi kiraladı. İddiaya göre öğrencilerin servis kiralamasına tepki gösteren bazı minibüs sürücüleri, okul çıkışında ilçe merkezinde seyir halinde olan öğrencilerin kiraladığı servisin önünü araçlarıyla keserek, durdurdu. Önü kesilen servis şoförü ve öğrenciler ile minibüs şoförleri arasında tartışma çıktı. Hat üzerinde çalışan sürücülerin saldırısına uğradığını öne süren servis sürücüsü ve öğrenciler, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, darp raporu alan öğrenciler, şikayetçi odu. Servis içi ve dışında yaşananlar da öğrenciler tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı. Şikayet üzerine polis ekiplerince soruşturma başlatıldı.

DARGEB’TEN AÇIKLAMA

Deniz Araştırma ve Geliştirme Gönüllüleri Kültür, Sanat Öğrenci ve Mezun Derneği (DARGEB), sosyal medyasından paylaşımda bulunarak, öğrencilerin şiddete maruz kaldığını ifade etti. Paylaşımda, “Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri kendilerine servis kiraladı. Durumu öğrenen Sürmene dolmuşçuları bir araya gelip, özel minibüsün önünü kesti. İddiaya göre bazı öğrenciler darbedildi. Öğrencilerin gitmesine izin vermeden öğrenci kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı da araçtan indirip bütün değerlerine küfür ederek darbettiler. Öğrencilerin ellerinde darp raporları ve olaya ait görüntüler mevcut. Bu şiddete maruz bırakılan öğrencilerin 2004 ve 2005 doğumlu olduklarını da hatırlatmak isteriz. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde okuyan tüm öğrenci kardeşlerimize, arkadaşlarımıza bu olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu durumun sorumlusu olan kişiler için gerekli cezaların ve yaptırımların uygulanmasını, geleceğin umudu olan öğrencilerin eğitim öğretim sürecinde maruz kaldıkları haksızlığın ortadan kalkması için ilgili kurumlara sesimizi duyurmak istiyoruz” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

SİBERGÖZ-37 operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı

ANKARA-İçişleri Bakanı Yerlikaya: 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen “SİBERGÖZ-37” operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. (DHA)


Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.