Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Dünya

Irak’ta 10 yıl sonra yapılan yerel seçimlerin resmi sonuçları açıklandı

Irak’ta Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, 10 gün önce 18 ilin 15’inde yapılan yerel seçimlerin nihai sonuçlarını açıkladı.

Abdulkadir Hacıoğlu
ERBİL-
Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, ülkenin kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) 3 ili dışında yapılan yerel seçimlerin resmi sonuçlarını açıkladı. Ülkede 10 yıl aradan sonra yapılan ilk yerel seçimlerden İran yanlısı Şii partiler, Bağdat’ta ve ülkenin güneyindeki çoğu vilayette meclis sandalyelerinin çoğunluğunu elde ederek zaferle çıktı. Bağdat’ta eski Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti Koalisyonu 9, Şii milis gücü Haşdi Şabi’ye bağlı Bedir Örgütü’nün lideri Hadi el-Ameri liderliğindeki Nebni Koalisyonu 9, eski Meclis Başkanı Muhammed Halbusi liderliğindeki Takaddüm Koalisyonu 8, Ulusal Devlet Güçleri 5, Egemenlik Koalisyonu 4, Azim Koalisyonu 4, Hasim Koalisyonu 3, el-Esas el-İraqi 3 sandalye elde etti.

Kerkük’te Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin Kerkük Gümüz ve İrademiz 5, Arap Koalisyonu 3, Birleşik Türkmen Cephesi 2, Kürdistan Demokrat Partisi 2, el-Uruba Koalisyonu 1 ve Babylon Hareketi 1 sandalye kazandı. Musul’da Ninova Li’Ahliha Koalisyonu 5, Kürdistan Demokrat Partisi 4, el-Akt el-Vatani 3, Egemenlik Koalisyonu, Ulusal Hadba Koalisyonu, Ninova Ahalisi Birliği 2’şer sandalye elde etti.

Sünnilerin çoğunluğu oluşturduğu Anbar’da ise Takaddüm 6, Anbar Kimliğimizdir Koalisyonu 3, Kimam ve Egemenlik koalisyonları da 2’şer sandalye kazandı.

Basra’da Tasmim Koalisyonu 12, Nebni Koalisyonu 5, Hukuk Devleti Koalisyonu 3 ve Ulusal Devlet Güçleri ile el-Esas el-İraqi 1’er sandalye elde etti.

Ülkenin güneyindeki Necef kentinde Nebni Koalisyonu ile Hukuk Devleti Koalisyonu 3’er, Vefa Hareketi ile Ulusal Devlet Güçleri 2’şer, Ebşir Ya İraq, İdrak, Vasikun, Kıyem el-Medeni ve Medar 1’er sandalye kazandı.

Diyala’da ise Diyalatena el-Vatani 4, Takaddüm ile Egemenlik 3’er, İstihkak Diyala 2, Azim, el-Esas el-İraki ile Kürdistan Yurtseverler Birliği 1’er üye kazandı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünya

Bakan Fidan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile görüştü

GAMBİYA-Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi’ne katılmak için gittiği Gambiya’nın başkenti Banjul’da, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile görüştü.



Okumaya devam et

Asayiş

Gazze’de patlamayan İsrail füzesi endişe saçıyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nda bir eve isabet eden, ancak patlamayan bir füzesi siviller arasında ciddi güvenlik tehdidi oluşturuyor.

GAZZE ŞERİDİ-
Gazze Şeridi’nin farklı noktalarında bulunan İsrail’e ait patlamamış füzeler, her ana patlama korkusuna neden oluyor. İsrail savaş uçaklarının 1 aydan fazla bir süre önce Gazze Şeridi’nin merkezindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nı hedef alması sonucu Rayan ailesine ait eve isabet eden 1 tonluk füze patlamadı. Füzenin patlamamasıyla facianın eşiğinden dönüldü. Ancak uzun süredir yerleşim yerinde duran patlamamış füze, siviller arasında büyük korkuya yol açtı. Bölge sakinlerinden Alaa Al-Talaa, “Nüfusun yoğun olduğu bölgeyi hedef alan füze çok şükür patlamadı. Füze patlasaydı evler birbirine yakın ve eski olduğundan felaket yaşanacaktı” dedi. Füzenin bölge sakinleri arasında korkuya neden olduğunu belirten Al-Talaa, uluslararası kuruluşlara füzenin bölgeden çıkarılması için çağrıda bulundu.

“Gazze, büyük miktarda patlamamış bomba riski nedeniyle en tehlikeli aşamada”

Birleşmiş Milletler Mayın Eylem Servisi (UNMAS) Filistin Şefi Mungo Birch, dün Cenevre’de başlayan “27. Uluslararası Mayın Faaliyetleri Ulusal Direktörleri ve BM Danışmanları Toplantısı” çerçevesinde açıklamalarda bulundu. Birch, Gazze’nin büyük miktarda patlamamış bomba riski nedeniyle “en tehlikeli aşamada” olduğu yönünde uyarı yaptı. Birch, “Bu en tehlikeli dönemdir. Kazaların çoğu insanlar kuzeye dönmeye başladıklarında meydana gelecektir, çünkü patlamamış mühimmatın nerede olduğunu bilmiyorlar. Geri dönüşler başladıktan sonra onların ihtiyaç duyduğu risk eğitimini sağlamaya hazır olmamız önemli” ifadelerini kullandı.

Okumaya devam et

Asayiş

Pakistan’da yolcu otobüsü, tanker ve kamyonet birbirine girdi: 8 ölü

Pakistan’da yolcu otobüsü, petrol tankeri ve kamyonetin karıştığı kazada 8 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı.

İSLAMABAD-
Pakistan’ın Sindh eyaletine bağlı Manjhand kasabası yakınlarındaki Indus otoyolunda bir yolcu otobüsü, petrol tankeri ve kamyonet çarpıştı. Kazada 8 kişi hayatını kaybederken, 7’si ağır 28 kişi de yaralandı. Yaralıların hastanede tedavisi sürerken, yetkililer can kaybının artmasından endişe ediyor.

Görgü tanıkları, kurtarma çalışmalarının geç başladığını iddia ederken, polisin yanı sıra çevrede bulunan sivillerin de kurtarma çalışmalarına katıldığını dile getirdi.

Kazanın nedeninin henüz bilinmediğini kaydeden polis, olaya ilişkin soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.