Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu’yla görüştü

 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Bankalar Birliği’ni (TBB) ziyaret etti. Yönetim Kurulu ile gerçekleşen görüşmede, Türkiye ekonomisi ve küresel ekonomideki güncel gelişmeler ile ekonomik faaliyetlerin finansmanı değerlendirilirken, özellikle döviz kazandırıcı sektörlere, KOBİ’lere ve esnaflara kullandırılan kredilerdeki gelişmelere değinildi.

İSTANBUL-
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat TBB’yi ziyaret etti. Yönetim Kurulu ile gerçekleşen görüşmede, Türkiye ekonomisi ve küresel ekonomideki güncel gelişmeler ile ekonomik faaliyetlerin finansmanı değerlendirilirken, özellikle döviz kazandırıcı sektörlere, KOBİ’lere ve esnaflara kullandırılan kredilerdeki gelişmelere değinildi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, “Bankacılık sektörü, ekonominin dinamik ve ticari hayatın hareketli olduğu ülkemiz gibi gelişmekte olan ekonomilerde, ekonomik faaliyetlerin sürdürülmesi ve piyasanın sorunsuz şekilde işlemesine katkı sunarak; ülke ekonomisinin gelişmesi ile birlikte ticari hayatın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından çok önemlidir” dedi.

Bakan Bolat, “Türkiye Yüzyılında milli ekonomimizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefinde; güçlü yapısı ve yenilikçi anlayışıyla Türk Bankacılık sektörü KOBİ’lerimizin ticari hayatta kalmasını sağlamak başta olmak üzere, ticari akışın sürekliliğinde, sağladıkları finansman ve teminat destekleriyle firmalarımızın dış pazarlara girerek mal ve hizmet ihracatımızın artırılmasında önemli bir rol üstlenmektedir” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, yapılan görüşmede Bakan Bolat’a, bankacılık sektöründeki gelişmeler hakkında bilgi sunduklarını ve değerlendirmelerini aldıklarını belirtti. Dünyada büyümenin ve ticaretin yavaş seyrettiği bir dönemde Türkiye ekonomisinin potansiyel hıza yakın bir düzeyde büyüdüğünü, öngörülebilirliğin arttığını ve beklentilerin iyileştiğini söyleyen Başkan Çakar, “Orta Vadeli Program, yatırımcılar tarafından olumlu değerlendiriliyor. Enflasyonun düşürülmesi, cari açığın azaltılması, TL talebinin artırılması, bütçe disiplinin sağlanması ve rezervlerin güçlendirilmesi hedeflerini tutarlı buluyoruz” dedi.

Makro dengelerin daha sağlıklı bir şekilde kurulması sayesinde üretim, yatırım, ihracat ve istihdam artışı odaklı büyümenin en iyi şekilde devam edeceğini vurgulayan Başkan Çakar, “ekonomi politikasının odağıyla uyumlu olarak son dönemde kredilerde imalat sanayinin, ihracatın ve KOBİ’lerin payı artıyor. İhracat kredilerinin ticari kredilerdeki payı son 2 yılda 6 puan yükseldi” diye konuştu.

Çakar, “Bankacılık sektörünün sağlıklı bilanço yapısı, tecrübeli yönetimi, ehil insan gücü, yeni teknoloji ile desteklenen ürün ve hizmet çeşitliliği ve iklim risklerini dikkate alan yaklaşımı büyümeye destek olmaya devam edecek” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

TÜİK: Tarım ürünleri üretici fiyatları aylık yüzde 2,71 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayında tarım ürünleri üretici fiyatlarının bir önceki yılın aynı ayına göre (yıllık) yüzde 60,77, bir önceki aya göre (aylık) yüzde 2,71 arttığını açıkladı.

ANKARA-TÜİK, Nisan 2024 dönemine ilişkin tarım ürünleri üretici fiyat endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; tarım ürünleri üretici fiyatları, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,71, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 20,68, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 60,77 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 60,69 arttı.

Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 2,67, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 4,43 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 1,65 fiyat artışı gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 2,27 fiyat azalışı olurken; çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 11,79 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 4,58 fiyat artışı görüldü. Yıllık fiyat artışının en yüksek olduğu alt grup yüzde 166,06 ile yağlı meyveler, aylık fiyat artışının en yüksek olduğu alt grup yüzde 58,57 ile turunçgiller oldu. (DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

AHL Pay, adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışına başladı

Merkez Bankası (TCMB) tarafından Elektronik Para Kuruluşu lisansı ile faaliyetlerini sürdüren AHL Payadrese teslim fiziki altın ve gümüş satışına başladığını duyurdu. AHL Pay Genel Müdürü Enver Çetin, ““Birçok bankanın ve elektronik para kuruluşunun gündeminde olan adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışı konusunda ilk uygulayan finans kurumu olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İSTANBUL-AHL Pay markası ile faaliyet gösteren Ahlatcı Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. Türkiye’de adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışına başlayan ilk lisanslı finans kuruluşu olduğunu duyurdu.

AHL Pay kullanıcılarının mobil uygulama üzerinden satın aldıkları altın ve gümüş ürünler, siparişte belirtilen adrese sigortalı olarak teslim ediliyor. Teslimatı gerçekleştirilen ürünler arasında gram altın (1 gr, 2.5 gr, 5 gr, 10 gr, 20 gr, 50 gr), Cumhuriyet altını (çeyrek altın, yarım altın, tam altın), külçe altın (1 kg) ve gram gümüş (50 gr, 100 gr) seçenekleri bulunuyor.

 “13 FARKLI ÜRÜNÜ, TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA SİGORTALI OLARAK BİRKAÇ GÜN İÇERİSİNDE ULAŞTIRIYORUZ”

AHL Pay Genel Müdürü Enver Çetin, konu hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Birçok bankanın ve elektronik para kuruluşunun gündeminde olan adrese teslim fiziki altın ve gümüş satışı konusunda ilk uygulayan finans kurumu olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ahlatcı Holding’in bir iştiraki olmamız, bu konuda bir ilke imza atmamızda en önemli etkendir. Bu hizmetimizi Ahlatcı Kuyumculuk ve Ahlatcı Metal Rafineri iş birliği ile gerçekleştirmekteyiz. Gram altın, Cumhuriyet altınları, külçe altın ve gram gümüş kategorilerindeki 13 farklı ürünü, Türkiye’nin dört bir yanına sigortalı olarak birkaç gün içerisinde ulaştırıyoruz. Satış fiyatlarımız konusunda oldukça iddialıyız. Türkiye’deki en uygun online satış fiyatının AHL Pay’de olduğunu gözlemliyorum. Ülkemizde online fiziki altın satışlarının gerçekleştiği kuyumculuk web siteleri ve pazaryeri uygulamalarına kıyasla çok daha uygun fiyatlar sunuyoruz. Üretim, kargo ve sigorta süreçlerini, sahip olduğumuz ödeme altyapısı ile özenle kurgulayarak ödeme maliyetlerinin azalmasını sağladık ve bu çalışmalarımız sonucunda satış fiyatlarını piyasadan çok daha uygun hale getirdik.”

Okumaya devam et

Ekonomi

Bakan Yumaklı: Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır. Beklentileri yüksek tutmayı tamamen siyasi görüyorum. Şu an için bizim açıkladığımız fiyat ile ÇAYKUR’un alım fiyatıyla, maliyetlerin arasında anormal bir fark yok” dedi.

ANKARA-Bakan Yumaklı, AK Parti TBMM grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yumaklı, kilogramı 19 lira olarak açıklanan çay alım fiyatı ile ilgili, “Çay fiyatları maliyetlere bakılarak yapılmıştır. Beklentileri yüksek tutmayı tamamen siyasi görüyorum. Şu an için bizim açıkladığımız fiyat ile ÇAYKUR’un alım fiyatıyla, maliyetlerin arasında anormal bir fark yok. Maliyetlere göre hazırlanmış, açıklanmış, çalışılmış makul bir alım fiyatı var. Her sene olduğu gibi maliyetlere bakılır, onun üzerine makul bir kar koyulur. Ona göre fiyat açıklanır. Geçen yıllara göre hiçbir fark yok; ama hatırlıyorsanız geçen yıllarda da bu beklentiler daha yükseklere çekilmişti” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.