Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların genel başkanı ne ki Mersin’deki adayları ne olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlarda plan, proje hiçbir şeyi yok. Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla çevrili. Bunların genel merkezleri, genel başkanları ne ki Mersin’deki adayları, teşkilatları ne olsun. Birbirleriyle uğraşmaktan, kavga etmekten başka hiçbir işe kendi aralarında demlenmekten başka hiçbir şeye vakitleri yetmiyor” dedi.

Hüseyin Kar – Veli Gürgah – Mehmet Umut Bakay
MERSİN-
Seçim mesaisine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21’inci mitingini Mersin’de düzenledi. Partisinin Mersin Millet Bahçesi’nde düzenlediği mitingde konuşan Erdoğan, “Vatanın her köşesinde her kardeşimiz huzur ve güven içerisinde yaşıyor. Yörük çadırındaki duman tüttüğü sürece kimse ülkemizin sırtını yere getiremez. Bereketli topraklarıyla, ihtişamlı orman ve dağlarıyla, ticaretin kalbi limanıyla Mersin, ülkemizin vitrin şehirlerinden biri oldu. Bin yıldır Akdeniz ufuklarından gözünü ayırmayan Mersin, Türkiye yüzyılının da öncülüğünü üstlenecektir. Bu vesileyle geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanlığına yüzde 40, mecliste yüzde 38 oy oranından dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Şuanda karşımdaki katılıma bakıyorum da bugün Mersin 85 bin kişiyle burada. Ben inanıyorum ki gümbür gümbür Mersin 31 Mart’a yürüyecek. 31 Mart’ta sandıkları patlatıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“ Genç bir kızımız elinde ‘kara TOGG’a, hava KAAN’a, dünya reise hayran’ pankartıyla gelmiş. Diğer hanım kızımız da Silifkeli olduğu için ‘Mersin’den yıldızlara, uzayın kahramanı Alper Gezeravcı’ pankartıyla gelmiş. Mersinli Türkiye yüzyılına ‘Heye’ diyor. Vatan sevgisi bedelle ölçülemez Özgür efendi. Sayılı gün çabuk geçer, güle güle Vahap Seçer. Maşallah 31 Mart akşamı inşallah İstiklal Marşı’na var mısın Mersin. Mersin bu işi bitirdi. Biz 21 yıldır Mersin’e sadece eser getirdik, hizmet getirdik. Muhalefet ne getirdi. Hiçbir şey. Çünkü bunların getireceği hiçbir şey yok. Hayata geçirdiğimiz hamlelerle Mersinli kardeşlerimizin hep yanında olduk. Mersin’e hiçbir yatırım yapmayanları siz çok iyi biliyorsunuz. Burada hangi belediye vardı. CHP belediyesi vardı. CHP belediyesi Mersin’e ne verdi. Hiçbir şey. Biz bu güzel Mersin’i bunlara teslim edemeyiz. Öyleyse Akdeniz’de nasıl destan yazdıysak Mersin’in tamamında destan yazalım. Buna hazırız. Öyleyse durmak yok, yola devam.”

Erdoğan, muhalefete de seslenerek, “Bunların kendi ittifakla kendi yerel ittifaklarını sürdürmek dışında hiçbir şeye göremezsiniz. Bunlarda plan, proje hiçbir şey yok. Hayalleri sadece kendi siyasi çıkarlarıyla çevrili. Bunların genel merkezleri, genel başkanları ne ki Mersin’deki adayları, teşkilatları ne olsun. Birbirleriyle uğraşmaktan, kavga etmekten başka hiçbir işe kendi aralarında demlenmekten başka hiçbir şeye vakitleri yetmiyor. Mersin’in beklentilerini yapmak için bırakın iradeyi niyet sahibi bile değiller. Dünyada rakipleriyle değil, kendi kendileriyle uğraşarak seçim kazanmaya çalışan muhalefet sadece benim ülkemde var. Siz arada bir atıp tuttuklarına, vaat verdiklerine bakmayın. Hepsi yalan, hepsi hikaye ve hepsi 2 gün sonra unutacakları vaatler. Söyleyin söz verdiklerinden hangisini yaptılar. Dişe dokunur tek bir yatırım yapmadan şehrin yıllarını çalan bunlar değil mi. Şehrin hiçbir derdiyle dertlenmeyen bunlar değil mi. Bakanlıklarımıza yaptıkları yatırımlar dışında tek bir çivi çakmadan sizlerden destek isteyenlere hak ettikleri cevabı verin” şeklinde konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünya

Netanyahu ve Biden’dan ‘UCM’ açıklaması: Rezalet

ABD Başkanı Joe Biden, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Karim Khan’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant için tutuklama emri başvurusunu ‘rezalet’ olarak değerlendirdi.

VAHDET AYAZ
ABD Başkanı Biden, yaptığı açıklamada, “UCM savcısının İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarılması için yaptığı başvuru rezalettir. Açıkça ifade etmeme izin verin, savcı ne ima ederse etsin, İsrail ile Hamas arasında hiçbir denklik yoktur. Güvenliğine yönelik tehditlere karşı her zaman İsrail’in yanında yer alacağız” dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu ise Khan’ın başvurusunun bir ‘adalet rezaleti’ olduğunu belirterek, “UCM savcısı Karim Khan’ın İsrail’in demokratik yollarla seçilmiş liderleri hakkında tutuklama emri çıkarılması yönündeki çirkin kararı, tarihi boyutlarda ahlaki bir rezalettir. Bu karar uluslararası mahkemeye sonsuza kadar sürecek bir utanç damgası vuracaktır. Ne büyük bir adalet rezaleti. Ne büyük bir rezalet. Savcının bana ve İsrail Savunma Bakanına yönelik saçma sapan suçlamaları, İsrail’in temel meşru müdafaa hakkını inkar etme girişiminden ibarettir. Sizi bir konuda temin ederim ki bu girişim tamamen başarısız olacaktır” ifadelerini kullandı.

NE OLDU?

UCM Başsavcısı Khan, dün yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Hamas hareketinden Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) ve Ismail Haniye için tutuklama başvurusunda bulunduğunu belirtmişti.(DHA)


Okumaya devam et

Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Çerkes Sürgünü mesajı

Kazakistan resmi ziyaretine devam eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, 21 Mayıs Çerkes Sürgünü‘nün yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

KAZAKİSTAN-TBMM Başkanı Kurtulmuş mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Ana vatanlarından koparılmalarının 160’ıncı yıl dönümünde, Çerkes kardeşlerimizin hüznünü derinden hissediyorum. Sürgün sırasında hayatını kaybeden masumları rahmetle anıyor, geride kalan torunlarının dinmeyen acılarını paylaşıyorum. İnsanlık tarihinin utanç vesikalarından biri olan Büyük Çerkes Sürgünü’nü unutmadık ve unutturmayacağız.”(DHA)

Okumaya devam et

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

– Merhum Reisi’ye ve İran Dışişleri Bakanı ile diğer yetkililere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu kazadan duyduğumuz derin teessürü burada dile getirmek istiyorum.

– İktidara geldiğimizde 9 bin 349 olan hakim sayısın iki buçuk kattan fazla artırmak suretiyle mahkemelerimizin yükünü hafiflettik

– Milletin namuslarına emanet ettiği silahları o silahları asıl sahiplerine doğrultanlar hesapları da verdiler. 253 vatandaşımızı şehit edenler Allah’ın izniyle gün yüzüne kavuşamayacaklar.

– Vatanımızın bekasına, devletimizin birlik ve bütünlüğüne, milli iradenin egemenliğine, vatandaşımızın refahına ve özgürlüklerine kim kast ederse karşısında bizi bulacak, yargımızı bulacak.

– Antidemokratik veya gayri meşru yollara tevessül edenlerin Türkiye’de varacağı tek yer mahkeme salonlarında hukuktur. 6-8 ekim olayları ile ilgili mahkeme kararlarını da bu zaviyede değerlendiriyoruz. Bu olaylar asla bir protesto gösterisi değil 37 vatandaşımızın öldüğü terör olaylarıdır.

 – 6-8 ekim olaylarını kışkırtanlar, yönlendirenler, milletimize bu acıyı yaşatanlar elbette bellidir. Hukuk bunlardan hesap sormak zorundadır. Mahkeme kararı ile ilgili haddi aşan yorumları tasvip etmiyoruz. Karar kayıplarının acısıyla son 10 yıldır Kerbela’ya dönen yüreklere su serpmiş, adalete güveni güçlendirmiştir.

 – Yaşanan ve yaşanacak sıkıntıların bizi yavaşlatacağını hedeflerimizle aramıza gireceğini asla göz ardı etmiyoruz. Adalet ve hukuk arasındaki reform çalışmalarına önem veriyoruz.

 – Mesleğe kabul edilen ve kura töreni ile görev yerleri belli olacak hakim ve savcılarımıza başarılar diliyor. Her bir genç arkadaşımın üzerindeki cübbenin vatandaşın adalete ve güvene olan ihtiyacına uygun harekete edeceğine yürekten inanıyorum.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.