Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

Galatasaray ile Hatayspor 8. randevuda

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray, yarın evinde oynayacağı Hatayspor ile ligde 8. kez karşı karşıya gelecek.

Oğuzhan Ort
İSTANBUBL-
Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray, yarın saat 20.30’da RAMS Park’ta Hatayspor ile karşılaşacak. Ligde sarı-kırmızılılar 26 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda aldığı 81 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. Bordo-beyazlılar ise 7 galibiyet, 12 beraberlik ve 11 mağlubiyetle topladığı 33 puan ve averajla 15. sırada yer alıyor.

8. randevu

Hatayspor ile Galatasaray, bugüne kadar 1’i hükmen olmak üzere Süper Lig’de 7 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 4 kez sahadan galip ayrılırken, bordo-beyazlılar da 3 defa rakibini mağlup etti.
Ligin ilk yarısında Mersin’de oynanan müsabakayı Hatayspor 2-1’lik skorla kazandı.

Son 18 lig maçını kaybetmedi

Galatasaray, Süper Lig’de ligin ilk yarısında Hatayspor’a mağlup olduktan sonra oynadığı 18 karşılaşmada kaybetmezken, son 11 maçında da sahadan 3 puanla ayrıldı. Ligde sarı-kırmızılılar bu süreçte; Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük, Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa’yı yenerken, Fenerbahçe ve Sivasspor ile de berabere kaldı.

Ligin en az gol yiyen takımı

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon 68 gol atarken, kalesinde ise 20 gol gördü. Sarı-kırmızılılar, savunmada gösterdiği başarılı performansıyla ligin en az gol yiyen takımı konumunda yer alıyor. Cimbom, bu mücadelelerin 15’inde de kalesini gole kapadı.

Sahasında yenilmiyor

Galatasaray, Süper Lig’de sahasında son olarak geçen sezonun 2. haftasında Giresunspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, bu müsabakanın ardından oynadığı 32 lig maçında 30 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Cimbom, bu sezon ligde RAMS Park’ta oynadığı 15 karşılaşmada da 3 puan aldı ve bu alanda sahasında puan kaybetmeyen tek takım olarak dikkat çekiyor.

Okan Buruk rekor için sahada

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hatayspor maçıyla birlikte bir rekora daha imza atabilir. Ligde evinde 18 maçtır üst üste kazanan Buruk, Süper Lig’in 29. haftasındaki Rizespor maçıyla Mircea Lucescu döneminde Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasındaki galibiyet serisini yakalamıştı. Sarı-kırmızılıların Hatay mücadelesinden galip ayrılması durumunda Okan Buruk, Galatasaray’ın başında ligde üst üste en fazla iç saha galibiyeti alan teknik direktör olacak.

5 futbolcu sarı kart sınırında

Galatasaray’da, Hatayspor maçı öncesinde 5 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda Hakim Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Kaan Ayhan, Sergio Oliveira ve Davinson Sanchez, sarı kart sınırında yer alıyor. Bu futbolcular sarı kart görmesi durumunda 32. haftada deplasmandaki Alanyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

Galatasaray’ın file bekçisi Günay Güvenç, cezası nedeniyle Hatayspor karşısında kadroda olmayacak. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kasımpaşa maçında hakeme yönelik hakareti nedeniyle Güvenç’e 2 resmi müsabakadan men cezası verdi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Spor

Vezirköprülü kızlar Türkiye Şampiyonası’nda

Amasya’da oynanan Voleybol Yıldız Kızlar Bölge Birinciliği Müsabakaları’nda Samsun’un Vezirköprü Voleybol Takımı final maçında Sivas Voleybol Takımı’nı yenerek bölge şampiyonu oldu.

Hayati Ağca
SAMSUN-
Amasya’da Hamit Kaplan Spor Salonu’nda 25-28 Nisan 2024 tarihlerinde oynanan Yıldız Kızlar Bölge Müsabakaları’nda Vezirköprü Küçük Kız Voleybol Takımı rakipleri Amasya Voleybol Takımı’nı 3-0, Çorum Küçük Kız Voleybol Takımı’nı 3-0, Tokat Voleybol Küçük Kız Takımı’na karşı 3-0, ve Sivas Voleybol Takımı’nı da 3-0 yenerek bölge şampiyonu oldu. Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya’ya, Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, Yıldız Kızlar Bölge Birinciliği Müsabakaları’nı izlemeye giderek sporculara destek verdi. Final maçı sonrası Kaymakam Özgür Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar ve Öğretmenevi Müdürü Hasan Dursun sporcuları Vezirköprü girişinde karşılayarak tebrik ettiler.

Bölge finalisti olan Vezirköprü Küçük Kız Voleybol Takımı 4-11 Haziran tarihleri arasında Konya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda hem bölgeyi hem de Samsun’u temsil edecekler.

Okumaya devam et

Spor

Trabzonspor’da hedef Türkiye Kupası

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında yarın sahasında Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek.

Gökmen Şahin
TRABZON-
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor, yarın Fatih Karagümrük’ü ağırlayacak. Saat 20.30 başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetecek. Şansalan’ın yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ve Süleyman Özay yapacak.

Bordo-mavililer, bu sezon kupaya 4. turdan başladı. Bu turda Çorum FK’yı 3-1’le geçen Trabzonspor, 5. turda ise Manisa FK’yı yine aynı skorla eledi. Son 16 turunda ise Gençlerbirliği’ni deplasmanda 2-1 mağlup eden Karadeniz ekibi, çeyrek finalde de evinde Başakşehir’i 1-0 yenerek yarı finalde Fatih Karagümrük ile rakip oldu.

Trabzonspor, 10. kez kupayı müzesine götürmek istiyor

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda daha önce 9 kez mutlu sona ulaştı. Karadeniz temsilcisi, Türkiye Kupası’nı ilk olarak 1976-1977 sezonunda kazandı. Bordo-mavililer, 1977-78, 1983-84, 1991-92, 1994-95, 2002-03, 2003-04, 2009-10 ve son olarak 2019-20 sezonunda kupa sevinci yaşadı.

Okumaya devam et

Spor

El Clasico’da gülen Real Madrid oldu

La Liga’nın 32. haftasında Real Madrid, Barcelona’yı 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Turgay Kılıç
İSTANBUL-
El Clasico nefesleri kesti. La Liga’nın 32. haftasında Real Madrid, Santiago Barnabeu’da Barcelona’yı konuk etti. Mücadele oldukça tempolu başladı. 6. dakikada Raphinha’nın pasında Andreas Christensen fileleri havalandırarak Barça’yı 1-0 öne geçirdi. 18. dakikada Real Madrid, Junior Vinicius’un penaltıdan attığı golle eşitliği yakaladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda da tempo oldukça yüksekti. 69. dakikada Fermin Lopez yeniden Barcelona’yı öne geçiren golü attı. (1-2). Madrid bu gole karşılık vermekte gecikmedi ve 73. dakikada Lucas Vazquez’in golüyle yeniden eşitliği yakaladı. 90+1. dakikada sahneye Jude Bellingham çıktı ve Real Madrid’i 3-2 öne geçirdi. Bu gol aynı zaman da maçın da skoru oldu.
Öte yandan maç kadrosunda yer alan milli oyuncu Arda Güler forma şansı bulamadı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.