Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda konuştu.

ANKARA-Birileri halen kabullenmese de İstanbul Türk’tür, İstanbul Müslümandır. Öyle de kalacak. İstanbul milletimizin göz bebeğidir.

– Ucundan kan damlayan o zehirli hançerin milletimizin sırtına saplanmasına izin vermedik. 28 Mayıs seçimleri sonrasında ifşa olan gizli, saklı anlaşmalar, ülkemizin nasıl büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü ortaya koyuyor. Sağda solda vatan, millet edebiyatı yapanların koltuk uğruna savundukları tüm değerleri nasıl kolayca sattıklarını hep beraber ibretle takip ediyoruz.

–  Pazartesi günkü kabine sonrasında hükümetimizin 1 yıllık karnesini kamuoyuyla paylaşacağız, hangi eserleri kazandırdığımızın hesabını milletimize vereceğiz.

–  Ey Birleşmiş Milletler, dünyanın canlı yayında izlediği bir zulmü durduramayacaksan ne gerek var sana.

– Buradan İslam dünyasına da bir çift sözüm var; ortak bir karar almak için daha neyi bekliyorsunuz, tepki göstermeniz için daha ne olmalı? İslam alemi ne zaman Filistinli kardeşlerinin hakkını, hukukunu koruyacak. Vallahi Allah bunun hesabını sizden, hepimizden sorar.

–  İsrail, uluslararası hukukun kontrolüne girmeden, kendini uluslararası hukukla bağlı görmeden hiçbir ülke, hiçbir devlet güvende değildir. Buna Türkiye de dahildir.

– Soykırım suçluları hukuk önünde mahkum edilmeden dünya huzura kavuşmaz.

– İsrail, Adalet Divanını ve yargıçları baskı altına almaya çalışıyor. İsrail’in, adaletin tecellisine dair son inanç kırıntısını yok etmesinin önüne geçilmeli.

– Kimse meselenin sadece Gazze olduğunu zannetmesin. Siyonizmin eli, içerdeki tasmalı piyonları vasıtasıyla bölgedeki her ülkeyi karıştırmaya çalışmaktadır. Biz buna ‘dur’ dedik. Türkiye’yi darbe mahsulü mevcut anayasadan kurtararak demokrasi kahramanlarının ruhlarını şad edeceğiz.

 – Hemen her gün başıboş köpeklerin sebep olduğu ya bir saldırı ya bir yaralanma ya da bir trafik kazası haberi alıyoruz. Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan bir başıboş köpek sorunumuz var. Türkiye’de 4 milyon civarında sahipsiz köpek olduğu tahmin ediliyor. Bu sayı asimetrik bir şekilde her yıl katlanarak artıyor. Kuduz tehdidi de bununla beraber büyüyor.

– Biz istiyoruz ki, barınaklara alınan tüm köpekler sahiplendirilsin. Eğer bunu başarabilirsek bir sonraki adıma ihtiyaç kalmayacağını da belirtmek istiyoruz.(DHA)

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler