Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’daki İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

ANKARA-Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın açıklamalarından satır başları;

– Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentilerinin tamamının farkındayız. Milletimizle gönül köprülerimizi tekrar güçlendirirken, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın surlarında ‘gedik açma’ girişimlerine fırsat vermeyeceğiz. 14-28 Mayıs ile 31 Mart seçim sonuçları arasındaki negatif ayrışmayı tüm yönleriyle asla kolaycılığa kaçmadan ele alacağız.

– Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize mazhar olamaz. Mesajların gereğini vakti saati geldiğinde muhakkak yapacağız.

–  Siyaset, ülke ve millet için verilen çetin mücadelenin adıdır. Bizim lügatimizde siyasetin tek bir amacı vardır. O da millete hizmettir. Biri yanağımıza tokat atmaya yeltendiğinde diğer yanağımızı dönmedik, karşılığını verdik. Edepten hiç taviz vermedik ama edepsizliği de karşılıksız bırakmadık.

– Kürtler, bu ülkede bir dönem uygulanan yanlış politikalar neticesinde ötelenmişlerdi. Hepsiyle biz kucaklaştık.

–  10 ayda 3 seçim sürecini üst üste yaşadık. Seçimler toplumumuzu yordu ve yıprattı. Seçim gecesi oynanan ‘kazanıyoruz’ tiyatrosu Türk siyasetinin utanç hanesine yazılmıştır.

– CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Kurban Bayramı’ndan önce ziyaret edeceğim.

– Biz, ‘yumuşama’ adı altında kimliğimizden, ilkelerimizden ve kırmızı çizgilerimizden taviz verecek değiliz.

– Türkiye’nin on yıllardır ayağına pranga olan sorun terördür. Teröre karşı ortak tavır geliştirmeden Türkiye’yi daha ileriye götüremeyiz.

– Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,7 büyüdü.

–  Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren iniş trendine girecek.

– Bizim siyasette referansımız; hukuktur. Ancak hukukun dışında çıkıldığında, ülkenin mahkemeleri elbette gerekeni yapacaklarıdır. Bizim hukuk karşısında boynumuz kıldan incedir. Aynı tavrı muhalefetten de bekleriz. ‘Özgürlük’ adı altında, başkalarının özgürlüğünü daraltmaya yönelik eylemler karşısından kimse bizde yumuşak tavır beklemesin. Terör karşısında iktidar ve muhalefet ortak bir tavır geliştirebildiğinde terör tamamen miadını dolduracaktır.

– Darbe anayasanın sivil ve özgürlükçü bir anayasa ile değiştirilmesi konusunda hep beraber el ele verebilirsek, sadece siyasetin havası değil ülkemizin bahtı da değişecektir.(DHA)

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler