Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Bakan Şimşek: Zorunlu afet sigortasını devreye alıyoruz

Ekonomi

Yeni nesil kripto para borsası Kuantist kuruldu

Yeni nesil kripto para borsası Kuantist, ‘Türkiye’nin yeni nesil kripto para borsası’ mottosuyla kuruldu. Mayıs 2019- Haziran 2021 arasında Borsa İstanbul Türev Piyasalar Ürün Geliştirme Direktörlüğü görevini üstlenen Serhat Yıldız tarafından kurulan kripto para borsası, kullanıcıların banka hesapları üzerinden Türk Lirası göndererek 7/24 Bitcoin ve diğer kripto varlıkları alıp satabilmesine olanak tanıyor.

İSTANBUL-‘Türkiye’nin yeni nesil kripto para borsası’ mottosuyla kurulan Kuantist, kullanıcıların banka hesapları üzerinden Türk Lirası göndererek 7/24 Bitcoin ve diğer kripto varlıkları alıp satabilmesine olanak tanıyor. Kuantist mobil uygulaması aracılığıyla faaliyetlerine başlamaya hazırlanan yeni borsanın teknik altyapısı ve alım satım yazılımında ise geleneksel ve yeni nesil finansal piyasalarda tecrübeye sahip Türk mühendis ekibinin imzası bulunuyor. Kuantist’in Kurucusu ve CEO’su Serhat Yıldız’ın, Borsa İstanbul’da Türev Piyasalar Ürün Geliştirme Direktörlüğü görevi süresinde Türk Lirası Referans Faizi (TLREF), BIST Para Swap Pazarı, BIST Kıymetli Madenler Swap Pazarı gibi birçok önemli projenin hayata geçirilmesinde aktif rol oynadığı ve ayrıca Türkiye’nin önemli banka ve aracı kuruluşlarında hazine ve yatırım danışmanlığı görevleri üstlendiği biliniyor.

Kuantist’in yasal çerçevede sınırları çizilen bir kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak, Türk Lirası işlem çiftlerinde yüksek likidite sağlayan ve güvenli bir alım satım ortamı sunan bir platform olduğunu vurgulayan Serhat Yıldız, “Kuantist’in temel amacını blokzincirini merkeze alan Ar-Ge faaliyetleriyle kullanıcılarına fayda sağlamak olarak özetliyoruz. Bu kapsamda ülkemizin finansal mimarisinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla blokzinciri odaklı araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

“TEKNİK ALTYAPIMIZ VE UZMAN KADROMUZLA REGÜLASYONA HAZIRIZ”

Yasalaşan kripto para kanununa ilişkin değerlendirmelerini de paylaşan Serhat Yıldız, “Düzenlemenin hâlihazırda kripto benimsemesi açısından bölgesinin lider ülkelerinden biri olan Türkiye’nin kripto varlıklar alanındaki gelişmelere öncülük etme potansiyelini artıracağına, yerel pazardaki rekabeti destekleyerek kullanıcı deneyimini iyileştireceğine inanıyoruz. Regülasyona tam uyum sağlama ve bu büyüyen pazarın öncülerinden biri olma amacıyla bir yandan ürün kalitemizi en üst seviyeye taşıyor, bir yandan da hem yerel hem de küresel tarafta öncü kuruluşlarla iş birliğine imza atıyoruz. Kripto varlık saklama hizmetleri için siber güvenlik kuruluşlarından sertifikalı Fireblocks ile çalışıyoruz. Öte yandan regülasyon çerçevesinde önem arz eden kimlik doğrulama, biyometrik tanıma, uzaktan müşteri edinimi (KYC) ve canlılık tespiti alanında Türkiye’nin öncü teknoloji şirketlerinden Arvis Teknoloji’yle iş birliği yürütüyoruz. Oluşturduğumuz iç politikalarla Kuantist’in tüm ilgili birimlerinde çalışan ekip arkadaşlarımızın bireysel lisanslama süreçlerinin Sermaye Piyasası lisanslama prosedürü doğrultusunda tamamlanmasını sağladık. Teknik altyapımız ve uzman kadromuzla kripto yasasının tüm şartlarına hazırız” diye konuştu.

“2025’İN İKİNCİ YARISINDA FİNANSAL HİZMETLER GRUBUNA DÖNÜŞECEĞİZ” 

Türkiye’deki kripto yatırımcıları için yeni finansal ürünlerini eylülde duyurmaya hazırlandıklarını belirten Yıldız, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Kuantist, yalnızca bir kripto para borsası olarak kalmayacak, Türkiye’de kripto para piyasalarının yaygın benimsenmesine katkıda bulunan, blokzinciri geliştirme süreçlerine Ar-Ge çalışmalarıyla destek olan bir paydaş olacak. 2025’in ikinci yarısında Kuantist’i bir finansal hizmetler grubuna dönüştürmek için çalışıyoruz. Bu amaçla sektörün en değerli profesyonelleriyle buluşmaya ve çalışmaya, kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştırmayı merkeze almaya devam edeceğiz.”(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

KOOP-DES ikinci çağrı dönemi başvuruları başladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında 2024 yılı ikinci çağrı dönemini başvurularının başladığını duyurdu.

 Gizem ÇORLU
ANKARA-Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ticaret Bakanlığı olarak, KOOP-DES kapsamında, kooperatiflerimize projeleri bazında nakdi destekler sağlamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda; 2024 yılı ikinci çağrı dönemini kooperatiflerimizin başvurularına açmış bulunuyoruz. Kooperatiflerimiz; mal alımlarında 400 bin liraya, hizmet alımlarında 60 bin liraya, nitelikli personel istihdamlarında bir personel için yıllık 204 bin liraya ve iki personel içinse yıllık 408 bin liraya kadar hibe desteklerimizden faydalanabilecektir. Ticaret Bakanlığımız görev alanında yer alan tüm kooperatiflerimize ve üst kuruluşlarına açık olan Program kapsamındaki proje başvuruları, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar Ticaret İl Müdürlüklerimize yapılabilecektir” dedi.(DHA)


Okumaya devam et

Ekonomi

Araçlarıyla Türkiye’ye gelen gurbetçilere sigorta uyarısı

Gurbet Kasko Kurucusu Abdulcelil Alkış, yurt dışında yaşayan Türklerin, Türkiye’ye araçla seyahate gideceklerinde trafik sigortalarına ilişkin dikkat etmeleri gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu. Alkış, vatandaşların sigortalarına eğer Türkiye dahil değilse ekletmelerinde fayda olduğunu ayrıca yeşil kartıyla Türkiye’ye gelen gurbetçilerin kendi sigorta şirketlerinden yeşil kartları hakkında yazılı teyit almalarını tavsiye etti.

İSTANBUL-Yaşadıkları ülkedeki trafik sigortalarının Türkiye’de geçerli olmayabileceğine dair uyarıda bulunan Gurbet Kasko’nun Kurucusu Abdulcelil Alkış, “Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz, ülkemizi araçlarıyla ziyaret ettiklerinde sigorta konusunda problemler yaşayabiliyor. Yurt dışındaki zorunlu trafik sigortalarının sınırsız ödeme yaptığını düşünerek Türkiye’nin de aynı kapsamda olduğunu sanıyorlar. Sigorta poliçelerini okumadıkları için burada büyük mağduriyetler yaşıyorlar. Birçok gurbetçi, kendi ülkelerinden aldıkları yeşil kartla sınırdan sorunsuz geçiyor. Ancak yeşil kart sistemi çok farklı işliyor. Yeşil kart sistemi, hangi üye ülkede hasar olursa, o ülkenin trafik sigortası limitlerinin geçerli olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, yeşil kartıyla ülkemize gelen gurbetçiler sadece ülkemizdeki limit olan 200 bin liraya kadar korunuyor. Bu durum, ciddi mağduriyetlere yol açabiliyor. Bu noktada, kendi sigorta şirketleriyle bu konular hakkında yazılı teyit almalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

“25 MİLYON LİRAYA KADAR GÜVENCE SAĞLIYORUZ”

Sınırda yeşil kartlarında Türkiye’nin hariç bırakıldığını fark etmeyen gurbetçilerin sigortalarının var olduğunu düşünseler de, kaza durumunda ödemelerin yapılmadığını öğrendiklerini belirten Alkış, “Özellikle sadece Avrupa kıtası için geçerli olan sigortaların diğer kıtalardaki hasarları ödememesi gibi durumlarla sıkça karşılaşılıyor. Türkiye’de sınırda yapılan sigortalar ise 200 bin lira limitli olup, bu limitin üstünde bir hasar gerçekleştiğinde gurbetçiler karşı tarafın araçlarında oluşan zararı ceplerinden ödemek zorunda kalıyor. Gurbet Kasko olarak, biz de bu noktada devreye girerek anlaşmalı sigorta şirketlerimiz üzerinden 25 milyon liraya kadar güvence sağlıyoruz. Böylece gurbetçilerimiz, limitin üstünde bir zarar durumunda mağduriyet yaşamadan sigorta güvencesinden faydalanabiliyor” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.