Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Gündem

Bakan Göktaş: Kurban Bayramı öncesinde SYDV’lere 847 milyon TL ek kaynak aktardık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına (SYDV) toplam 847,6 milyon TL ek kaynak aktardıklarını açıkladı.

 Ruken KADIOĞLU
ANKARA-Bakan Göktaş, yazılı açıklama ile birlik ve beraberliğin arttığı Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesi gıda yardımı amacıyla SYDV’lere her yıl ilave kaynak aktardıklarını kaydetti. Dini bayramlar öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için yılda iki kez destek verdiklerini belirten Göktaş, “Bu kapsamda geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda aktardığımız kaynağın ardından şimdi de Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için SYDV’lere 847,6 milyon TL ek kaynak aktardık” dedi.

TOPLAM 6,8 MİLYAR TL GIDA DESTEĞİ

Kaynağın hızlı ve etkin bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını aktaran Göktaş, 2015 yılından bu yana dini bayramlar öncesinde vatandaşlara sağlanan gıda destek tutarının 6,8 milyar TL olduğunu açıkladı.(DHA)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

PKK/KCK’nın İsveç kadın yapılanması sorumlusu yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, PKK/KCK’nın İsveç kadın yapılanması sorumlularından İsveç vatandaşı Zozan Baransson, yakalandı.

ANKARA-MİT ve Mardin İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik ortak operasyon yürütüldü. Operasyonda, uzun süredir takip edilen PKK/KCK’nın İsveç kadın yapılanması sorumlularından Zozan Baransson, yakalandı. Zozan Baransson, yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edildi. PKK/KCK tarafından İsveç’in NATO’ya üyelik sürecini protesto etmek amacıyla ülkede gerçekleştirilen eylemleri organize eden grupta yer alan Zozan Baransson, gözaltı sürecinde PKK/KCK ile olan ilişkisini ve örgüt için düzenlediği faaliyetleri inkar etti.(DHA)

Okumaya devam et

Gündem

Filistin Sağlık Bakanlığı: Saldırılarda 37 bin 925 sivil öldü

VAHDET AYAZ
Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılar sonucu 37 bin 925 sivilin hayatını kaybettiğini, 87 bin 141 sivilin ise yaralandığını açıkladı. Bakanlık, son 24 saatte 25 sivilin yaşamını yitirdiğini, 81 sivilin ise yaralandığını duyurdu.(DHA)


Okumaya devam et

Gündem

RTÜK Başkanı Şahin: Medyamız, bilgi kirliliğinden uzak durmalı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Kayseri’de 7 yaşındaki Suriyeli çocuğa tacizi iddiaları üzerine çıkan olaylara ilişkin, “Medyamız bilinçli veya bilinçsiz olarak oluşan bilgi kirliliği ortamından uzak durmalı, kaynağı belirsiz bilgilere haber bültenlerinde yer vermemelidir” dedi.

ANKARA-RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kayseri ilimizde yaşanan münferit bir olay üzerinden yeni bir provokasyon girişimini ülke olarak dikkatle takip ediyoruz. Ülkemizde bulunan mültecilerle ilgili asılsız iddiaların yayıldığı, büyük bir bilgi kirliliğinin yaşandığı bir ortamda gerçek olayın seyrini maalesef çok kimse görmemektedir. Devletimizin yetkili birimleri anılan olaya ilişkin gerekli idari ve hukuki süreçleri titizlikle sürdürmektedir. İlgili mahkeme söz konusu olaya ilişkin yayın yasağı kararı almıştır. Konu hakkındaki çoğu sosyal medya kaynaklı yanlış bilgilere itibar edilmemesi, yalnız ve yalnız yapılan resmi açıklamaların dikkate alınması gerekmektedir. Sosyal medyayı ustalıkla manipüle eden odakların oyununa gelmemek millet olarak faydamıza olacaktır. Medyamız bilinçli veya bilinçsiz olarak oluşan bilgi kirliliği ortamından uzak durmalı, kaynağı belirsiz bilgilere haber bültenlerinde yer vermemelidir” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.