Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Gündem

Banu Parlak’ın güzellik merkezine saldırı davasında Dilan ve Engin Polat’a tahliye kararı

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak‘ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin, Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 8’i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada ikinci duruşma görüldü. Duruşma başında Dilan Polat fenalaşıp ağlayarak ‘Allah’ım ne zaman bitecek” dizlerinin üstüne çöktü. Duruşmada bulunan Banu Parlak ise Polat’a ‘Buradayım Dilan, buradayım geçecek bunlar bitecek’ ifadelerini kullandı. Ara kararını açıklayan mahkeme, Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat ile 1 sanığın tahliyesine karar verdi. Banu Parlak duruşma salonu dışında Dilan Polat’ın kızına sarılarak tahliye kararına sevindi. Parlak aynı zamanda Sıla Doğu’yu da telefonla arayarak tahliye haberini verdiği anlar kameraya yansıdı.

Mikail BIYIKLI-Hadican Erol
İSTANBUL-Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya başka suçtan tutuklu Dilan ve Engin Polat çiftinin yanı sıra bazı sanıklarda duruşma salonunda hazır bulundu. Banu Parlak ve taraf avukatları da duruşmaya katıldı. Dilan Polat’ın kızı da duruşma salonunda seyirci olarak katıldı.

BANU PARLAK ARA CELSEDE POLAT ÇİFTİNDEN ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Banu Parlak celse arasında mahkemeye sunduğu dilekçede Dilan ve Engin Polat çiftinden şikayetini geri çektiğini diğer sanıklardan yönünden ise şikayetinin devam ettiği belirtildi.

DURUŞMADA FENALAŞAN DİLAN POLAT’A BANU PARLAK’TAN DESTEK SÖZLERİ

Duruşmanın başlangıcında Dilan Polat gözyaşlarına hakim olamayarak fenalaşarak ‘Allah’ım ne zaman bitecek” diye ağladı. Duruşmada bulunan Banu Parlak ise Polat’a ‘Buradayım Dilan, buradayım geçecek bunlar bitecek’ diye destekte bulundu. Bunun üzerine Dilan Polat salondan çıkarıldı.

DİLAN POLAT CEZAEVİNE GERİ GÖNDERİLDİ

Dilan Polat’ın salondan çıkarılmasının ardından, ‘Gerekirse hastaneye götürülür’ diyen hakim Dilan Polat’in cezaevine geri gönderilmesine karar verdi. Duruşma Dilan Polat’ın cezaevine geri gönderilmesinin ardından devam etti.

“BOYUNU AŞAN İŞLERE KALKIŞTIĞI İÇİN PARLAK’IN İŞYERİNİN KURŞUNLATILMASI TALİMATINI BEN VERDİM”

Gültekin Alan isimli bir kişi tutuklu bulunduğu cezaevinden mahkemeye dilekçe gönderdi. Alan dilekçesinde, “Polat ailesi hakkındaki kara para aklama davası, cumhurbaşkanına ve cumhur ittifakına kumpas davasıdır. Lütfen bu tuzağa düşmeyin. Ayhan Bora Kaplan ve kumpas davası neyse bu dava da öyledir. Barış Boyun, Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet eden, terörle mücadele kapsamında görev yapan kahramanlardan biridir. Ben de zamanında aynı görevlerde bulunmuştum. Daltonlar ve Barış Boyun benim emir komuta zincirimdedir. Boyunu aşan işlere kalkıştığı için Parlak’ın işyerinin kurşunlatılması talimatını ben verdimö dediği belirtildi.

“POLAT ÇİFTİ VURDURMUŞTU BENDEN SONRA BANU PARLAK’IN İŞLETMESİNİ KURŞUNLATTILAR”

Tanık olarak dinlenen Halil İbrahim Kalkan, “Beni Polat çifti vurdurmuştu benden sonra Banu Parlak’ın işletmesini kurşunlattılar. Ben bunları biliyorum diğer sanıkları tanımıyorum. Polat ailesi ile aramızda husumet vardır, geçmişten de Banu Parlak ile Polat ailesi arasında da husumet olduğunu biliyordum. Elimde maddi olarak bir delil yoktur. Daltonlar diye bana sorulan çeteyle ilgilide bilgim yoktur” dedi. Engin Polat ve babası tanık ifadesindeki iddiaları kabul etmediklerini ve yalan olduğunu söyledi.

SAVCI TUTUKLULUK DEVAM VE DOSYANIN BİRLEŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Duruşma savcısı dosyanın İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyayla birleştirilmesi talebinde bulundu. Savcı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

“ADALET ARIYORUZ ANCAK BULAMIYORUZ”

Tutuklu sanık Engin Polat, “Suçsuz günahsız 9 aydır suçsuz yere tutukluyuz. Adalet arıyoruz. Adalet arıyoruz ancak bulamıyoruz. Tahliyemi istiyorumö ifadelerini kullandı. Sezgin Polat da suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu. Diğer sanıklarda tahliye ve beraatlarını talep etti.

BANU PARLAK’I GÜZELLİK MERKEZİ KURŞUNLANMA DAVASINDA POLAT AİLESİNE TAHLİYE KARARI

Mahkeme Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat ile bir tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Diğer tutuklu 4 sanığın ise tutukluluk halinin devamına hükmetti. Hakim, dava dosyasının İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Barış Boyun’un elebaşılığını yaptığı suç örgütüne yönelik dava dosyasıyla birleştirilmesine hükmetti.

BANU PARLAK’IN POLAT AİLESİNİN TAHLİYESİNE SEVİNDİĞİ ANLAR

Banu Parlak duruşma salonu dışında Dilan Polat’ın kızına sarılarak tahliye kararına sevindi. Parlak aynı zamanda Sıla Doğu’yu da telefonla arayarak tahliye haberini verdiği anlar kameraya yansıdı. Basın mensuplarına çok mutlu olduğunu söyleyen Parlak, duruşma salonunda ağlamasına ilişkin ise “Dilan’ı gördünüz yere yığıldı, resmen bilinci kapalı gibiydi. Kendimi tutamadım, sonuçta bir geçmişimiz de var” dedi.

İDDİANAMEDEN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede Dilan Polat ile müşteki Banu Parlak arasında husumet bulunduğu belirtildi. Dilan Polat’ın sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda “Tedbir kararının anasını göreceksin, iftiranın danasını göreceksin. Bitti bitti. Sana bu prim fazla bile. Sana daha ne mesajlarım var sıra sıra” şeklinde yaptığı açıklama ile Parlak’a tehdit mesajı gönderdiğine yer verildi. Bu mesajdan kısa bir süre sonra Sezgin, Engin ve Dilan Polat’ın ortak kararıyla, Engin Polat, Banu Parlak’ın işyerine tehdit amaçlı silahlı saldırı düzenlenmesi için Gürcistan ülkesindeki bağlantılarıyla kamuoyunda “Daltonlar çetesi” olarak bilinen suç örgütünün firari yöneticilerinden olan Beratcan ve kardeşi Batın Can Gökdemir ile irtibat kurduğu kaydedildi. İddianamede şüpheliler Barış Boyun, Beratcan Gökdemir ve Batin Can Gökdemir’in hakkında yakalama kararı çıkartıldığı, belirtildi. Barış Boyun, Beratcan ve Batın Can Gökdemir’in ‘Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit’, ‘Mala zarar verme’ ve ‘Ruhsatsız silah taşıma’ suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapsi istendi. Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ise ‘Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit’, ‘Mala zarar verme’ suçlarından toplamda ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Ayrıca belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmaları istendi. Diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep edildi.(DHA)


Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Külotlu çorap cinayetinde eski kız arkadaşa ağırlaştırılmış, babasına da müebbet hapis

İSTANBUL’da geçen yıl el ve ayakları bağlanarak külotlu çorapla boğulan ve Tokat’ta ikamet eden Semih Sevim cinayetinde tutuklu yargılanan eski kız arkadaşı Seçil Çiftçi’ye ağırlaştırılmış müebbet, babası Cemal Çiftçi’ye ise müebbet hapis cezası verildi.

Fatih YILMAZ
TOKAT-İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; 1 Ocak 2023’de Sancaktepe’de ormanda elleri ve ayakları bağlanıp, külotlu çorapla boğulmuş kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulunduğu ihbarını aldı. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri; mantar toplamaya çıkan bir ailenin fark ettiği erkek cesedinin parmak izinden kimliğinin Semih Sevim’e ait olduğunu belirledi. Yapılan ilk incelemenin ardından, ailesiyle irtibat kuruldu ve Sevim’in Tokat’ta ikamet ettiği, ancak kendisinden haber alınmadığı için kayıp ihbarında bulunulduğu tespit edildi. Semih Sevim’in İstanbul’da görüştüğü kişilerin ifadeleri, kullandığı sosyal medya hesapları ve plaka tanıma sistemi (PTS) üzerinden, öldürülmeden önceki iletişim ve hareket trafiği belirlendi. Olayda şüphesi olduğu değerlendirilenlere yönelik olarak 4 ayrı adreste eş zamanlı arama yapan jandarma ekipleri; Sevim’in eski kız arkadaşı Seçil Çiftçi’nin çelişkili ifadelerinden şüphelendi. Ekipler, sosyal medya hesaplarından Sevim’i tehdit ettiği üzerine, evinde uyuşturucu da bulduğu Seçil Çiftçi’yi gözaltına aldı. Çiftçi ifadesinde eski erkek arkadaşı Semih Sevim ile ayrıldıklarını, ancak kendisini rahatsız etmeye devam ettiğinden aralarında çıkan kavgada öldürdüğünü, sonra cesedi babası Cemal Çiftçi ile birlikte Sancaktepe’de ormana bıraktıklarını itiraf etti. Seçil ve babası Cemal Çiftçi, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Seçil ve Cemal Çiftçi hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle İstanbul 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında; Seçil Çiftçi ağırlaştırılmış müebbet, babası Cemal Çiftçi ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı. (DHA)

Okumaya devam et

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herhangi bir suistimale fırsat vermeyi asla düşünmüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uzun bir süredir Devlet Bey ile yaptığımız görüşmeler var. Ve bu görüşmelerimizi ara vermeden devam ettirdik. Devam ettiriyoruz. Ve bundan sonra da yine aynı şekilde devam ettireceğiz. Burada herhangi bir suistimale de fırsat vermeyi asla düşünmüyoruz. Böyle bir şey de söz konusu değil” dedi.

Mikail BIYIKLI- Burak KESKİNCİ
İSTANBUL-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı’da bulunan konutundan çıkarak, Cuma namazı için Hz. Ali Camii’ne geçti. Burada Cuma namazını kılan Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan‘a Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik eti.

“MAALESEF BUNLARI BUNDAN SONRA DA YAŞAYACAĞIMIZI ÇOK AÇIK NET SÖYLEMEK İSTERİM”

Kentsel dönüşüm ile ilgili soru sorulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yani yeni bir seslenişe filan bu noktada gerek yok. Kentsel dönüşüm dediğimiz olayın temelinde ne yatıyor? İşte bu tür birçok kaçak yapıların birçok zemin etütlerinin doğru dürüst yapılmadığı yerlerde biliyorsunuz kentsel dönüşüme gidelim ki işi sağlama bağlamış olalım. Kentsel dönüşümün altında yatan gerçek bu. Ve şu anda yıkılan binalarda da sıkıntı bakıyorsunuz üç kat kaçak yapılmış. Ve bu üç kat kaçaktan dolayı da burada böyle bir yıkım söz konusu olmuş. Maalesef bunları bundan sonra da yaşayacağımızı çok açık net söylemek isterim. Ben belediye başkanlığından gelmiş bir cumhurbaşkanıyım. Yani bu tür şeyleri iyi bilirim. Bundan sonraki süreçte de eğer biz kentsel dönüşümle, zemin etütlerinden başlayıp bütün TOKİ’yle verdiğimiz imtihanları nasıl başarılı bir şekilde verdiysek istiyoruz ki bütün ülkemizin genelinde bu tür yapıların çok çok kontrollü bir şekilde yapılarak adımlarımızı atalım. Ve işi sağlama bağlayalım” dedi.

“HERHANGİ BİR SUİSTİMALE FIRSAT VERMEYİ ASLA DÜŞÜNMÜYORUZ”

Bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapılan görüşmeyi sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Değerli arkadaşlar biliyorsunuz bizim Cumhur İttifakı’nın önemli bir temsilcisi olarak Devlet Bey’le uzun bir süredir çalışmalarımız var. Uzun bir süredir Devlet Bey ile yaptığımız görüşmeler var. Ve bu görüşmelerimizi ara vermeden devam ettirdik. Devam ettiriyoruz. Ve bundan sonra da yine aynı şekilde devam ettireceğiz. Burada herhangi bir suistimale de fırsat vermeyi asla düşünmüyoruz. Böyle bir şey de söz konusu değil. Yine Devlet Bey’le şu anda ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, neler oluyor? Ne gibi tedbirler almamız gerekir? Bunların değerlendirmesini yaptık. Bunların görüşmesini yaptık. Ve her görüşmemizde de nereden bakarsanız, yani bir saat civarında bu değerlendirmeleri yapıyoruz. Ve bu değerlendirmelerle birlikte gerek Milliyetçi Hareket Partisi gerekse Adalet ve Kalkınma Partisi olarak adımlarımızı atıyoruz” ifadelerini kullandı.(DHA)


Okumaya devam et

Genel

LGS sınav sonuçları açıklandı

LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde açıklandı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.