Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Dünya

Filistin Kızılayı: Fas’tan gelen 6 kamyon dolusu yardım Gazze’ye ulaştı

Filistin Kızılayı (PRCS), Fas’ın gönderdiği 6 kamyon dolusu insanı yardımı Gazze’den teslim aldıklarını duyurdu.

Şara Zehra ÖZBEY
PRCS dün yaptığı açıklamada, Fas’ın gönderdiği 6 kamyon dolusu insanı yardımın Gazze Şeridi’nin güneyindeki Karm Abu Salem sınır kapısından giriş yaparak ekipler tarafından teslim alındığını ifade etti. Açıklamada, “Filistin Kızılay Derneği, Fas Krallığı’ndan gelen tıbbi yardım, ilaç ve sağlık malzemesi yüklü altı kamyonu Gazze Şeridi’nin güneyindeki Karm Abu Salem sınır kapısından teslim aldı. PRCS bu malzemeleri ciddi tıbbi malzeme ve ilaç sıkıntısı çeken çeşitli hastanelere dağıtacak” denildi.(DHA)

Dünya

DSÖ’den Refah’ın kapanmasından bu yana ilk tıbbi tahliye

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Mayıs’ta Refah sınır kapısının kapanmasından bu yana dün ilk kez 21 hastanın tedavi edilmek üzere Gazze dışına gönderildiğini duyurdu.

 Şara Zehra Özbey
DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus açıklamasında, “Dün 21 hastanın Gazze dışına tahliye edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, 7 Mayıs’ta Refah sınır kapısının kapatılmasından bu yana gerçekleşen ilk tahliye. Halen 10 binden fazla hastanın tıbbi tahliyeye ihtiyacı var. Refah ve Karem Şalom da dahil olmak üzere mümkün olan tüm güzergâhlar üzerinden Mısır’a, Batı Şeria’ya, Doğu Kudüs’e ve gerektiğinde diğer ülkelere tıbbi tahliyelerin kolaylaştırılması çağrısında bulunuyoruz.

Tıbbi tahliyelerin sürdürülmesi ve sürecin güvenli, zamanında, şeffaf ve organize bir şekilde yürütülmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu hastaların acilen Gazze’de alamayacakları hayat kurtarıcı özel bakıma ihtiyaçları vardır” dendi.(DHA)

Okumaya devam et

Dünya

TBMM Sanayi Komisyonu, teknoloji ve inovasyon işbirliği için Çin’de

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Çin’in Shenzhen ve Dongguan kentlerinde global markaların teknoloji yatırımlarını inceledi. Komisyon Başkanı Mustafa Varank, “İpek Yolu’nu tekrar canlandırmak, ticaret yollarını güvence altına almak istiyorsak mevcut alternatifleri Türkiyesiz gerçekleştirmek mümkün değil” dedi.

ÇİN-TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Başkanvekili Şahin Tin, Komisyon Sözcüsü Cevahir Uzkurt, Üyeler Adem Çalkın, Arslan Tatar, Yusuf Ziya Aldatmaz, Mehmet Eyüp Özkeçeci, Müzeyyen Şevkin, Ednan Arslan, Şeref Arpacı, Ömer Öcalan ve Rıdvan Uz’dan oluşan TBMM heyeti, Huawei başta olmak üzere global markaların yatırımlarını yerinde inceledi.

Heyete, Türkiye’nin Guangzhou Başkonsolosu Kaan Başkurt da eşlik etti. Siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle de bir araya gelen komisyon üyeleri, Shenzhen Daimi Komite Üyesi ve Organizasyon Departmanı Genel Sekreteri Cheng Buyi ile bir araya geldi.

AB VE AFRİKA’NIN KAPISI

Sanayiden tarıma turizmden taşımacılığa kadar birçok alanda kilit bir ülke konumunda olan Türkiye’nin farklı coğrafyalardaki ticari potansiyeline dikkat çeken Varank, “Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı Avrupa Birliği (AB) ile yaptığımız Gümrük Birliği anlaşmamız sayesinde Avrupa pazarlarında çok rahat hareket edebiliyoruz. Çinli şirketlerin Türkiye’de yapacağı yatırımlar onlara AB’nin kapısını açacaktır. Beraber geliştireceğimiz iş birliğiyle de AB’de ortak hareket etmek noktasında başarılı olabiliriz. Türkiye, özellikle Afrika kıtası ve Körfez bölgesinde de önemli bir konuma sahip. Rusya ve Orta Asya ile ilişkilerimizi farklı bir noktaya taşımız durumdayız. Türkiye’de var olacak Çinli şirketler, buraların kapısını bizimle birlikte daha rahat açabileceklerdir.” şeklinde konuştu.

İPEK YOLU ÖRNEĞİ

Türkiye’nin Körfez bölgesi ülkeleriyle başlattığı inisiyatifler sayesinde dünya ticaretini güvence altına alacak yeni yollar geliştirmek için önemli adımlar attığını vurgulayan Varank, “İpek Yolu’nu tekrar canlandırmak, ticaret yollarını güvence altına almak istiyorsak mevcut alternatifleri Türkiyesiz gerçekleştirmek mümkün değil. İki ülkenin lojistik alanında yapacağı ortak çalışmalar çok önemli.” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Hindistan’da havalimanının çatısı çöktü: 1 ölü, 4 yaralı

Hindistan’nın başkentindeki havalimanının çatısı şiddetli yağış sebebiyle çöktü. Yerel basın, hafta boyunca devam eden yağışlar sebebiyle çatının çöktüğünü ifade ederek olayda bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin yaralandığını ifade etti.

 Şara Zehra Özbey
Yetkililer bugün yaptıkları açıklamada, Delhi Havalimanı‘nda Terminal-1 (T1) kısmının çatısının bu sabah şiddetli yağmur nedeniyle çöktüğünü duyurdu. Yerel basında yer alan haberlere göre, kaza sonucunda bir kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı.

Acil durum ekipleri olayda yaralananlarının tedavisinin yapıldığını kaydetti. Sivil Havacılık Bakanlığı, yalnızca iç hat uçuş operasyonlarının gerçekleştirildiği Terminal 1’den tüm kalkışların geçici olarak askıya durdurulduğunu ifade etti. İndigo ve Spicejet Havayolları uçuşlarını iptal ettiğini belirtti.

Delhi Havalimanı’ndan yapılan son açıklamada “Terminal 3 ve Terminal 2’den gelen ve giden tüm uçuşlar tamamen gerçekleşmektedir. Terminal 1 Geliş Noktasındaki uçuşlar da gerçekleştirilmektedir.

Ancak Terminal 1’den giden uçuşlar bugün saat 14.00’e (yerel saat) kadar iptal edildi” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.