Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Bakan Yumaklı: Tarımsal destekleme ödemelerini çiftçilerin hesaplarına aktardık

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 150 milyon 36 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktardıklarını duyurdu.

ANKARA-Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “2 milyar 150 milyon 36 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” dedi. 

Yumaklı’nın paylaştığı tabloya göre; çay budama tazminatı için 1 milyar 370 milyon 782 bin 120 lira, katı organik organomineral gübre desteği için 290 milyon 388 bin 38 lira, hububat, baklagil ve dane mısır desteği için 235 milyon 993 bin 649 lira, yağlı tohumlu bitkiler desteği için 95 milyon 80 bin 547 lira, iyi tarım uygulamaları desteği için 74 milyon 615 bin lira, organik tarım desteği için 72 milyon 264 bin 60 lira, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi için 10 milyon 463 bin 886 lira ve yem bitkisi desteği için 448 bin 700 lira ödenecek.(DHA)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Gündem

Erdoğan: Kayseri’deki müessif olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirli söylemleridir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde düzenlenen ‘AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Kaan ULU-Muhammet BAYRAM
ANKARA-Erdoğan, “Son 1 yılda 10 ay arayla üst üste üç seçim geçirdik. Seçim döneminde belediye başkanlarımızla çeşitli vesilelerle elbette bir araya geldik. Ancak AK Parti’nin adeta alametifarikası olan geniş katılımlı istişare ve değerlendirme toplantılarımızı seçimler sebebiyle gerçekleştiremedik. Geçen ay başında yine burada Kızılcahamam’da ilk etapta partimizin eski-yeni kurmay kadrosuyla ve milletvekilleriyle beraber olduk. Her kademede danışmaya, diyaloğa önem veriyor; ülkemizin ve partimizin gündemindeki konulara ortak akılla çözüm yolları arıyoruz. Bu anlayışla büyükşehirden il, ilçe ve belde belediyelerine kadar AK Parti’nin tüm belediye başkanı arkadaşlarımızla bir araya gelelim, istedik. Böylece hem yerel seçim sonuçlarını sizlerle de masaya yatıralım hem şehirlerimizin ihtiyaçlarını ve projelerimizi detaylıca görüşelim hem de önümüzdeki döneme dahil yol haritamızı sizlerin de önerileri ile beraberce şekillendirelim, dedik. Davetimize icabetle burada bulunan tüm belediye başkanlarımıza, grup başkan vekillerimize ve il genel meclisi başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da gerek ziyaretler gerekse farklı toplantılarla siz başkanlarımızla sık sık bir araya geleceğiz” dedi.

‘AK PARTİ, TÜM DÜNYANIN EN DONANIMLI SİYASİ HAREKETİDİR’

Erdoğan, AK Parti’nin hikayesinin yerelden genele ilerleyen bir başarı hikayesi olduğunu belirterek, “Biz başkaları gibi tepeden inme bir parti değil, yerelden bizzat halkın içinden zuhur etmiş ve yükselmiş bir partiyiz. Bundan tam 30 sene önce millete hizmet yolculuğumuza belediyelerden başladık, mahalli idarelerdeki örnek karnemizle yeni hedeflere yürüdük. Yerel yönetimlerdeki başarılarımız önümüze yeni kapıların ve yepyeni ufukların açılmasına vesile oldu. Politikalarımızı önce belediyelerdeki uygulamalarla ortaya koyduk. Milletimizin sorunlarına önce belediyelerde çözüm ürettik. Kendimizi halkımıza önce belediyelerde ispat ettik. Milletimiz bizi ilk olarak yerel yönetimlerde gördü, tanıdı, bize orada inandı ve güvendi. Mahalli idarelerdeki üstün hizmetlerimiz sonrasında 2002 yılında bu sefer ülkeyi yönetme sorumluluğunu AK Parti’li kadrolara tevdi etti. Şunu unutmayınız; 2002’de bize iktidar kapısını açan da 22 yıl boyunca iktidarda tutan da hiç tartışmasız yerel yönetimlerdeki başarılarımızdır, gayretlerimizdir. AK Parti’nin en büyük referans kaynağı son 30 yıldır yerel yönetimlerdir. Bu gerçek 1994 senesinden beri değişmemiştir ve değişmeyecektir. Bakınız burada şunu büyük bir gururla ifade etmek isterim; AK Parti birikimiyle, vizyonuyla, referanslarıyla, yerel yönetimlerde sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın en yetkin, en donanımlı siyasi hareketidir” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Gündem

Erbakan: İstanbul’da aldığımız oy oranı gerçek oyumuz değil

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “İstanbul’da almış olduğumuz oy oranı da aslında bizim gerçek oylarımız değil. İstanbul seçimleri üzerinde özellikle büyük bir kutuplaşma, büyük bir algı operasyonu gerçekleştirildi. Bu bir hayat memat meselesi haline getirildi. Burada büyükşehirde tekrardan CHP kazanmasın diye bizim kendi seçmenimizden Yeniden Refah’a oy vermeyenler oldu. Bunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL-Yeniden Refah Partisi, İstanbul’da İl Divan Toplantısı düzenledi. Genel Başkan Fatih Erbakan’ın katılımıyla gerçekleşen toplantı basına kapalı düzenlendi. Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantı sonrası YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE BARAJI OLAN YÜZDE 7’Yİ AŞTIK”

Erbakan, “31 Mart seçimlerinden sonra İstanbul teşkilatlarımızla ilk defa bir araya geliyoruz. Bundan dolayı büyük bir bahtiyarlık yaşıyorum. 31 Mart seçimlerinde Allah’ın lütfuyla Yeniden Refah Partimiz belediye meclis üyeliği seçimleri, Türkiye geneli yüzde 7’lik oy oranına ulaştı. 3 milyonun üzerinde bir oy sayısına ulaştı. Bu sonuçlara göre daha bir sene önce 14 Mayıs’ta almış olduğumuz oyları yüzde 100’ün üzerinde arttırdığımızı ortaya koymuş olduk. Yine 14 Mayıs öncesinde ulaştığımız 260 binlik üye sayımızı da bu bir senenin içerisinde 530 bine kadar yükselterek aynen oy sayımız gibi üye sayımızı da yüzde 100’ün üzerinde arttırdık. 63 belediye başkanlığı kazandık. Binin üzerinde belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği kazandık. Bununla beraber 130 ilçede yüzde 20’nin üzerinde oy aldık. Bunların içerisinde yüzde 30, yüzde 40, yüzde 45 oy aldığımız yerler var. Belediye başkanlığını kazanamasak dahi yüzde 20’nin, 30’un üzerinde oy aldığımız çok önemli merkezler var. 210 ilçede yüzde 10’un üzerinde oy aldık ve aslına bakarsanız 300’den fazla ilçede de Türkiye barajı olan yüzde 7’yi aştık” dedi.

Önemli sonuçların alındığı illerin olduğunu belirten Erbakan, “Belediye başkanlığını kazanamasak dahi Düzce’de yüzde 30, Kahramanmaraş’ta yüzde 34, Konya’da yüzde 24, Kayseri’de yüzde 20, Elazığ’da yüzde 22 ve Bingöl’de yüzde 20’nin üzerinde oy oranına ulaştık. Bununla beraber Gaziantep’te yüzde 16’nın üzerinde Sakarya’da yüzde 13’ün üzerinde, Rize’de yüzde 17 buçuk ve bunun gibi diğer birtakım illerimizde de yine yüzde 10’un ve 15’in üzerinde oylar aldık. Son derece önemli bir başarıyı ortaya koyduk. Yeniden Refah Partimizin Türkiye siyasetinin en hızlı büyüyen partisi, parlayan yıldızı ve 2028 seçimlerinin favorisi olduğunu bu seçimlerde ortaya koymuş oldu” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Siyaset

Bakan Bolat: KKTC’deki doğrudan yatırımlarımız 450 milyon dolara yükselmiştir

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2023 yılında 2,5 milyar dolar seviyesine ulaşmış ve KKTC’deki doğrudan yatırımlarımız 450 milyon dolara yükselmiştir. Ayrıca bugüne kadar KKTC’de 1,4 milyar dolarlık 114 proje üstlenilmiştir” dedi.

Kadircan GÜLER
ANKARA-Bakan Bolat sosyal medya hesabından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Ekonomik Örgütler Platformu üyesi dernekler ve iş insanlarıyla bir araya geldiğini bildiren bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, “Kıymetli iş dünyamızın büyük katkıları ile KKTC ile olan ticaret hacmimiz 2023 yılında 2,5 milyar dolar seviyesine ulaşmış ve KKTC’deki doğrudan yatırımlarımız 450 milyon dolara yükselmiştir. Ayrıca bugüne kadar KKTC’de 1,4 milyar dolarlık 114 proje üstlenilmiştir. Bu rakamlar ülkelerimiz arasındaki üst düzeyli iş birliğinin somut göstergeleridir” ifadelerini kullandı. 

‘E- TİCARET BAŞTA OLMAK ÜZERE KARŞILIKLI TİCARİ FAALİYETLERİ TEŞVİK EDİLMELİ’

Bakan Bolat, e- ticaret başta olmak üzere ticaretin çeşitlendirilmesi ve yatırım fırsatlarının artırılması gerektiğinden bahsederek, “Ticari faaliyetlerin teşvik edilmesi, yenilenebilir enerji başta olmak üzere yeni alanlarda işbirlikleri kurulması için somut adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, elektronik ticarette KKTC firmaları için yeni olanaklar oluşturuyor, KKTC firmalarının üretim kalitelerinin artırılarak ihracat kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor, KKTC’deki firmaların uluslararası fuar ve sergilere katılımını destekleyerek, küresel piyasalarda tanınmalarını ve yeni pazarlara erişimlerini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.