Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Gündem

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024’te çeyrek finalde

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Türkiye’ye turu getiren golleri 1 ve 58’inci dakikada Merih Demiral kaydetti. Avusturya’nın tek golü ise 66’ncı dakikada Gregoritsch’ten geldi. Bu sonucun ardından Türkiye, çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti. Avusturya ise turnuvaya veda etti.

Olgucan KALKAN
ALMANYA-1’inci dakikada milliler öne geçti. Arda’nın sağ kanattan kullandığı korner sonrasında Avusturya savunmasının uzaklaştıramadığı top altıpasın hemen dışında Merih’in önünde kaldı. Merih’in sol ayakla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.

5’inci dakikada Avusturya gole yaklaştı. Sol kanattan kazanılan kornerde Schmid ortaladı. Kaleye paralel giden topa arka direkte müsait durumdaki Baumgartner dokunamadı, Merih Demiral topu kornere gönderdi.

25’inci dakikada sol kanattan kazanılan kornerde Arda Güler ortasını yaptı. Ön direkte Merih Demiral’ın kafa vuruşunda top üstten az farkla auta çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı Türkiye’nin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

51’inci dakikada Posch’un pasıyla savunma arkasına sarkan Arnautovic’in vuruşunda açıyı iyi kapatan Mert Günok gole izin vermedi.

59’uncu dakikada Türkiye farkı 2’ye çıkardı. Sağ kanattan Arda Güler’in kullandığı köşe vuruşta ön direğe gelen topa iyi yükselen Merih Demiral’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2.

66’ncı dakikada Avusturya farkı 1’e indirdi. Sağ kanattan Sabitzer’in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası üzerine gelen topu Posch arka direğe doğru kafayla gönderdi. Gelen topa Gregoritsch dokundu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2.

90+4’üncü dakikada savunmada topu kapan Ferdi Kadıoğlu, topla birlikte kat ederek savunma arkasına sarkan Barış Alper Yılmaz’ı gördü. Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Barış, rakibini geçtikten sonra ceza sahası içinden sert vurdu. Bu pozisyonda kaleci Pentz, meşin yuvarlağı çıkardı.(DHA)


Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Lise müdür yardımcısı cinayetinde tetikçi: Bize para, araba ve ev vereceklerini söylediler

Kocaelide Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç’ın (48) öldürüldüğü olayda silahı kullanan D.G.’nin (17) savcılıkta verdiği ifadeye DHA ulaştı. Cinayet emrini Yunanistan’da firari durumda olan D.S. ve Y.A.’nın verdiğini iddia eden D.G., “Bize bir şahsı silahla öldüreceğimizi, karşılığında bizi Yunanistan’a alacaklarını, para, araba ve ev vereceklerini söylediler” dedi. D.G., olaydan 1 gün önce caddede keşif yaptıklarını, olayın ardından taksiyle İstanbul’daki bir eve gittiklerini anlatarak, “Herkes işinin ne olduğunu biliyordu ve sadece işini yaptı” ifadelerini kullandı. Ölüm emrini veren D.S. ve Y.A.’nın ‘Bayğaralar Çetesi’ ile bağlantısı araştırılıyor.

 Erol POLAT
KOCAELİ-Olay, 26 Haziran sabahı, Çayırova ilçesi Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi’nde meydana geldi. Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olan Mahir Çoğaç, okula gitmek için evinden çıkıp, caddede park halinde olan kendisine ait otomobile bindi. Çoğaç, emniyet kemerini takarken, caddenin karşısında yaklaşık 1 saat bekleyen şüpheli, aracın yanına gelip, Çoğaç’ın başına tabancayla 1 el ateş ettikten sonra yaya olarak kaçtı. İhbarla bölgeye sevk edilen ambulansla Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mahir Çoğaç, kurtarılamadı. Çoğaç’ın cenazesi, 27 Haziran’da görevli olduğu okulda yapılan törenin ardından, aynı ilçedeki Akse Mezarlığı’nda toprağa verildi.

3 İLDE 11 KİŞİYE YÖNELİK OPERASYON

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından olay günü saldırgan ile olay sırasında yanında bulunan şüpheliyi gözaltına aldı. İfadeler doğrultusunda soruşturmayı genişleten ekipler, 27 Haziran’da Kocaeli, İstanbul ve Adana’daki operasyonlarda 9 kişiyi daha gözaltına alıp Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirdi. 1 Temmuz’da işlemleri tamamlanan, cinayeti işlediği belirlenen D.G. ile diğer şüpheliler B.Y. (20), O.D. (18), H.Z. (22), E.K. (32), M.Ç. (27), L.A. (44), M.Ö. (24), A.H. (53), E.B. (39) ve T.Ö., ifadelerinin alınmasının ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden cinayeti işleyen D.G. ile B.Y., M.Ç., O.D., H.Z., T.Ö., E.K., M.Ö. tutuklanırken, L.A., A.H. ve E.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘BAYĞARALAR ÇETESİ’ İDDİASI

Cinayetin Adana’da ‘Bayğaralar Çetesi’ olarak bilinen çeteyle bağlantısı olduğu iddia edildi. Mahir Çoğaç’ın kardeşi Emin Çoğaç’ın, 13 Ocak 2020’de Adana’daki bir kafede Baygara ailesinden Bedirhan Bayğara’nın (36) öldürülmesi olayının şüphelilerinden biri ve firari olduğu ortaya çıktı. Bu cinayetin ardından uzun yıllardır husumetli olan Çoğaç ve Bayğara aileleri arasında zaman zaman silahlı çatışmaların yaşandığı öğrenildi. Bedirhan Bayğara’nın öldürülmesinin ardından ‘Bayğaralar Çetesi’ tarafından Emin Çoğaç’ın ağabeyi Mahir Çoğaç’ın ölüm emrinin verildiği öne sürüldü.(DHA)

Okumaya devam et

Gündem

MSB: Irak’ın kuzeyinde 9 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 9 PKK‘lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bütün terör inleri yerle bir edilecek, tek bir şehidimizin bile kanı yerde kalmayacak. Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 9 PKK‘lı terörist etkisiz hale getirildi. Mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Gündem

MSB’den görevdeki generalin fotoğrafını, insan kaçakçılığı iddialarıyla ilişkilendirenlere suç duyurusu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), insan kaçakçılığı iddiaları nedeniyle tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay yerine, MSB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Tuğgeneral Esat Mahmut Yılmaz’ın fotoğrafının kullanıldığı sosyal medya hesapları ve basın-yayın organları hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

 Taha AYHAN
ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “MSB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Tuğgeneral Esat Mahmut Yılmaz’ın fotoğrafının sosyal medyada özellikle FETÖ’cü hesaplar ve bazı basın-yayın organları tarafından, Şanlıurfa’da adı insan kaçakçılığına karışan ve tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Fotoğrafı kullanan sosyal medya hesapları ve basın-yayın organları hakkında suç duyurusu dahil, her türlü hukuki süreç işletilmektedir, işletilecektir. Halkımızın, kamuoyunun yanıltılmasına yönelik ve itibar suikastı içeren bu tür paylaşımlar ve yayınlar konusunda dikkatli olması önem arz etmektedir” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.