Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Hakime, liseli stajyerine cinsel saldırıdan dava

Adana’da 4’üncü Çocuk Mahkemesi’nde görev yapan hakim A.E. (36) hakkında, yanında staj yapan Adalet Bölümü öğrencisi liseli B.I. (18) adlı kıza cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, B.I.’nın hakimin odasından panik halde hızla çıkıp yürüdüğü anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü delil olarak yer aldı.

 Ruken KADIOĞLU
ANKARA-Adana’da bir lisenin Adalet Bölümü’nde öğrenim gören B.I., 2022 yılının Eylül ayında Adana 4’üncü Çocuk Mahkemesi hakimi A.E.’nin yanında staj yapmaya başladı. Hakim A.E., haftanın 3 günü yanında staj yapan B.I.’ya iddiaya göre kasım ayında odasında cinsel saldırıda bulundu. Olayın ardından psikolog kuzenine yaşadıklarını anlatan B.I., annesinin de öğrenmesi ile okul müdürüne giderek durumu bildirdi. Okul yönetiminin devreye girmesi ile Adana 4’üncü Çocuk Mahkemesi hakimi A.E. hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma aşamasında hakimin önce görev yeri değiştirildi, ardından görevden uzaklaştırıldı. Adana Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlanarak, hakim hakkında ‘basit cinsel saldırı’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

‘PERDELERİ KAPATTI’

Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede ifadesine yer verilen mağdur B.I., “Staj yaptığım bir gün odasında çok güzel olduğumu söyledi. Daha sonra konu yüzmeye geldi, yüzmeyi sevdiğimi söyleyince bana yüzerken videom olup olmadığını sordu. Olmadığını söyledim. Sonra konu birden alkole geldi. Biraz daha konuştuktan sonra bana dans etmeyi sevip sevmediğimi sordu. Ben dans etmeyi bilmediğimi söyledim. Daha sonra perdeleri kapattı. Ben ayağa kalktım, ayaktayken ‘gel dans edelim’ dedi. Ben bilmediğimi söyledim. Elini elime koydu ve diğer elini de belime koydu. Dans sırasında bana 6-7 kez değdi. Dudağımı öpmek istedi, ben geri çekildim. Rahatsız olduğumu, gitmek istediğimi söyledim. O esnada ellerimin ikisini de tutarak öptü. Kendimi geri çektim ve çıktım” dedi.

Hakim A.E., iddianamedeki ifadesinde suçlamayı reddederken, B.I.’nın hakimin odasından panik halde hızla çıkıp yürüdüğü anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü de delil olarak yer aldı. Mağdur kızın telefon incelemesine ilişkin bilirkişi raporu da iddianamede yer aldı. Raporda olay gününden sonraki gün hakim A.E.’nin ‘Bugün geldin mi adliyeye, her şey yolunda mı?’ şeklinde mesaj gönderdiği ve cevapsız aramaları olduğu belirtildi.(DHA)

Asayiş

Çöp evini temizletmeyip polisi bıçakladı, ‘Peygamberim’ deyince hastaneye yatırıldı

Bursa‘da ‘çöp ev‘ haline getirdiği evini temizlemeye gelen belediye ekiplerine bıçak çekip direnen, kendisini ikna etmeye çalışan polis memuru T.K.’yi de kolundan bıçaklayan Feyzullah Yasa (68), savcılıktaki ifadesinde ‘Ben peygamberim, cumhurbaşkanıyım’ dedi. Yasa, sevk edildiği ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedaviye alındı.

Mehmet İNAN
BURSA-Olay, 4 Temmuz günü saat 11.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Tayakadın Mahallesi’nde meydana geldi. ‘Çöp ev’ ihbarı alan Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ürünlü Caddesi’ndeki adrese geldi. Belediye ekiplerini karşısında gören 2 katlı evin sahibi Feyzullah Yasa, eline aldığı bıçakla belediye ekiplerini tehdit ederek içeri almadı.

Eve giremeyen ekiplerin ihbarı üzerine adrese polisler sevk edildi. Yasa, kendisini ikna etmeye çalışan polis memuru T.H.’yi kapıyı açmaya çalıştığı sırada kolundan bıçakladı. Bölgeye takviye ekipler gönderilirken, yaralı polis memuru, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı.

BİBER GAZI SIKAN POLİSLERE DE SALDIRDI 

Polisler, direnmeye devam eden Feyzullah Yasa’yı, pencerenin kırık camından sıktıkları biber gazıyla etkisiz hale getirmek istedi. Yasa, elindeki bıçakla dışarı çıkıp, ekiplere yine saldırdı. Bıçağın elinden düşmesiyle yakalanan Yasa, tedbir amaçlı Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

‘BEN PEYGAMBERİM, CUMHURBAŞKANIYIM’ 

Tedavisinin ardından gözaltına alınan Feyzullah Yasa, sevk edildiği adliyede Cumhuriyet savcısına ifade verdi. İfadesinde “Ben peygamberim, cumhurbaşkanıyım” diyen Yasa, savcının talimatıyla Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtçelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ek Hizmet Binası’na sevk edildi. Feyzullah Yasa, burada tedaviye alındı.(DHA)


Okumaya devam et

Asayiş

MSB: Irak’ın kuzeyinde 2 bin 300 doçka mühimmatı ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde, 2 bin 300 doçka mühimmatı ele geçirildiğini açıkladı.

Taha AYHAN
ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “PKK’lı teröristleri etkisiz hale getiren Kahraman Mehmetçik, terör örgütünün silah ve mühimmatını da imha etmeyi sürdürüyor. Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen bir sığınakta 2 bin 300 adet Doçka mühimmatı ele geçirildi” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Van’da ‘yayla arazisi’ kavgası; 3 yaralı

Van‘da mahalle ile mezrada oturanlar arasında ‘yayla arazisi‘ meselesi nedeniyle çıkan taşlı, sopalı kavgada 1’i kadın 3 kişi yaralandı. O anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Harun AKSU
 VAN-Olay, Başkale ilçesine 70 kilometre uzaklıktaki Oğulveren Mahallesi’ndeki yaylada meydana geldi. Oğulveren Mahallesi ile Mazılı mezrasında oturanlar arasında uzun süredir devam eden ‘yayla arazisi‘ meselesi nedeniyle tartışma çıktı. İki yerleşim yerinde oturanlar, koyun sağmak için gittikleri yaylada kavga etti. Kadınların da karıştığı taşlı sopalı kavgada 1’i kadın, 3 kişi yaralanırken, ihbarla bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırılırken, jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.