Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

‘Türkiye, yabancı yatırımcılar için akla ilk gelen ekonomilerden biri oluyor’

Türkiye’de danışmanlık hizmeti veren ECOHOS’un CEO’su Dr. Yashar Vafaei Mamaghani, yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisine katkılarını değerlendirdi. Dr. Mamaghani, “Türkiye, coğrafi konumu itibarıyla Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın kesişiminde yer alıyor. Sahip olduğu jeostratejik konumu ve nitelikli işgücü sayesinde yabancı yatırımcılar için akla ilk gelen ekonomilerden biri oluyor” dedi.

İSTANBUL-Uluslararası yatırımlar ülkelerin sürdürülebilir kalkınmasına önemli katkıda bulunuyor. Hem ekonomik hem de teknolojik katkıları göz önüne alan ülkeler yabancı yatırımcı çekmek için kıyasıya rekabet ediyor. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi verilerine göre, son 20 yılda 261 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım çeken Türkiye, yüzde 9,8’lik pazar payı ile bölgede en fazla yatırım çeken ikinci ülke konumunda yer alıyor.

İnşaat, İthalat, ihracat, dış ticaret ve işletme danışmanlığı alanında faaliyet gösteren ECOHOS’un CEO’su Dr. Yashar Vafaei Mamaghani, yabancı yatırımcıların Türkiye ekonomisine katkısına yönelik, “Yabancı yatırımcılara sanayiden turizm ve otelciliğe inşaattan medikal cihaz üretimine hammadde üretiminden ihracatına ve gıdaya kadar geniş sektör yelpazemizle yatırım danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Tıbbi ve laboratuvar ekipmanları alım satımı, tıbbi ve inşaat sarf malzemelerinin paketlenmesi alanında da faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. Yaklaşık 10 yılda ihracat, dış ticaret ve iş danışmanlığı yatırımlarıyla ülkenin önde gelen şirketlerinden biri haline geldik” dedi.

“TÜRKİYE, YABANCI YATIRIMCILAR İÇİN AKLA İLK GELEN EKONOMİLERDEN BİRİ OLUYOR”

Yabancı yatırımcıların ülkelerin ekonomisine önemli katkılarının olduğunu belirten Dr. Mamaghani, “Türkiye, coğrafi konumu itibarıyla Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın kesişiminde yer alıyor. Sahip olduğu jeostratejik konumu ve nitelikli işgücü sayesinde yabancı yatırımcılar için akla ilk gelen ekonomilerden biri oluyor. Biz de Türkiye’nin avantajlarını kullanarak yurt dışından yatırımcıları buraya çekiyoruz. Bu yatırımlar sayesinde ülkenin dış pazarlara erişimi artıyor ve döviz gelirleri yükseliyor” diye konuştu.

“YATIRIMCILARIMIZ TÜRKİYE’DE TESİSLER KURUYOR, PROJELER HAYATA GEÇİRİYOR”

“Yatırımcılarımızın kurduğu tesisler, ofisler ve diğer işletmeler, yerel işgücüne istihdam sağlıyor” diyen Dr. Mamaghani, “Medikal cihaz üretimi, inşaat, gayrimenkul, hammadde üretimi, otelcilik, sanayi, gıda gibi çok yönlü sektörlerde danışmanlık hizmeti veriyoruz. Danışmanlık yaptığımız sektörlerdeki yatırımlar, genel olarak istihdam sağlamaya müsait oluyor. Yani sadece arsa danışmanlığı yapmıyoruz, müşterilerimiz Türkiye’de tesisler kuruyor, projeler hayata geçiriyor. Bu yatırımlar, ülkede yeni iş olanakları yaratıyor. Kurulan fabrikalar, ofisler ve diğer işletmeler, yerel işgücüne istihdam sağlıyor. Ayrıca, kurulan bu tesisler devlet için ek vergi gelirleri yaratıyor. Bu vergiler, kamu hizmetleri ve sosyal programlar için kullanılabiliyor” ifadelerini kullandı.

“SÜREKLİ GELİŞTİRDİĞİMİZ FAALİYET ALANLARIMIZLA DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Dr. Mamaghani sözlerini şöyle tamamladı:

“Amacımız Türkiye’yi dünyaya tanıtarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak. 2022’de büyük bir kompleks içinde, fast food ve soğuk sandviç üretimi alanında faaliyet gösteren bir gıda markasının yönetimini devraldık. Türkiye’nin en lezzetli ve tam organik soğuk sandviç üreticisi ve fast food restoran zincirinin kurulmasında aracılık edeceğiz. Jeopolitik gerilimler, iklim değişikliği ve doğal afetler, salgın hastalıklar ile sürdürülebilirlik ve dijitalleşme kavramlarının artan önemi küresel tedarik zincirlerinin yeniden kurgulanmasına sebep oluyor. Bu noktada sürekli olarak geliştirdiğimiz faaliyet alanlarımızla yatırımcılarımıza ve Türkiye’ye hizmetlerimizi sürdüreceğiz.”(DHA)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

TÜİK: İnşaat maliyeti yıllık yüzde 46,35 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayında inşaat maliyetinin yıllık yüzde 46,35, aylık 1,91 arttığını açıkladı.

ANKARA-TÜİK, Temmuz 2024 dönemine ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; inşaat maliyeti bir önceki aya göre yüzde 1,91, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 46,35 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 2,12, işçilik endeksi yüzde 1,49 arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 41,01, işçilik endeksi yüzde 58,40 arttı.

Bina inşaatı maliyeti, bir önceki aya göre yüzde 1,53, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 46,78 arttı. Bina dışı yapılar için inşaat maliyeti, bir önceki aya göre yüzde 3,14, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 45,01 arttı.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Bakan Işıkhan: İşsizlikle mücadeledeki kararlılığımızı sürdüreceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Orta Vadeli Program (OVP) hedefleri doğrultusunda işsizlikle kararlı mücadelenin devam edeceğini açıkladı.

ANKARA-Bakan Vedat Işıkhan, temmuz ayı iş gücü istatistiklerine ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstihdam dostu politikalarımızın olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. İşsizlik oranı son 15 aydır tekli hanelerde seyretmeye devam ediyor. 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 0,4 puan azalan işsizlik oranı, yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleşti. Genç işsizliği, 1 puanlık bir iyileşme kaydederek yüzde 16,6’ya düştü.

Çalışma hayatını güçlendirmeye yönelik attığımız adımlar neticesinde istihdam sayımız aynı dönemde 235 bin kişi artarak 32 milyon 712 bin kişi, istihdam oranı ise 0,3 puan artarak yüzde 49,6 oldu. İş gücümüz bir önceki aya göre 123 bin kişi artarak 35 milyon 879 bin kişiye yükseldi. OVP hedeflerimiz doğrultusunda önümüzdeki dönemde de işsizlikle mücadeledeki kararlılığımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Bakan Bolat: Türkiye imalat sektörü ihracat iklimi endeksi 51,3’e yükseldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye imalat sektörü ihracat iklimi endeksinin 51,3 seviyesine yükseldiğini açıkladı.

ANKARA-Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hükümet ve Ticaret Bakanlığı olarak uyguladığımız politikalar ve iş dünyamız ile birlikte attığımız adımlar sayesinde ihracat iklimimiz güçlenmeye devam ediyor. İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi verilerine göre ihracatta 8 aydır devam eden pozitif ivme, ağustosta 51,3 seviyesine yükseldi. Ana ihracat pazarlarındaki ekonomik faaliyetlerini güçlendirerek sürdüren imalatçılarımıza, tarımcılarımıza, ihracatçılarımıza, hizmetler tedarikçilerimize, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteğimiz tam olacaktır. İhracatımızda yaşanan artış ve ortaya koyduğumuz hedefler, Türkiye’nin küresel alandaki hedefleri ile de uyumlu şekilde güçlenerek sürmektedir. Bu vesile ile tüm ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.