Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Samsun’da kurumlar arası koordinasyon

Samsun genelinde devam eden çalışmalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirilen Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) değerlendirme toplantısında ele alındı.


Ömer Halis Demir Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda kentte belediyeler tarafından yürütülen çalışmalara değinildi, altyapı çalışmaları ile ilgili faaliyetler konuşuldu. Toplantıya Başkan Mustafa Demir’in yanı sıra ilçe belediye başkanları il genelinde hizmet veren kurum ve kuruluş temsilcileri ve yetkililer katıldı.
Toplantının altyapı çalışmalarının sağlıklı işlemesi için büyük önem arz ettiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Alt yapı ile ilgili koordinasyonsuzluktan dolayı kaynaklanan sıkıntılar olmamalı. Belediye olarak çok ciddi yaptırımlar alacağız. Tüm alt yapıların coğrafi bilgi sisteminde dijital kayıt altına alınması noktasında bir programımız var. AYKOME’ye bağlı yatırımcı kuruluşlar ile o programı beraber kullanacağız. Tüm tarafların, ilçe belediyelerinin, yatırımcı kuruluşların tamamı yapacakları çalışmalarda bu programı kullanmalı. Herkes kayıtlarını girecek. Eğer oraya girilmemişse biz bunu yok kabul edeceğiz. Herkes alınan kararları ciddiyetle uygulamak zorunda kalacak” diye konuştu.


Üst yapı yatırımlarına başlayacaklarını anlatan Demir, şöyle devam etti: “Altyapılar noktasında sıkıntılar var. Yatırımcı kuruluşların yapacakları çalışmalar konusunda eksikleri varsa ödenek noktası olur başka konuda olur biz belediye olarak onlara yardımcı olalım diye yapılıyor bu koordinasyon toplantısı. Atakum tarafında OMTEL’den 19 Mayıs’a kadar önümüzdeki sene üst yapısını yapacağız. Üst yapı yapıldıktan sonra tekrar oraya herhangi bir yatırımcı kuruluş girerse yapılan tüm çalışmamız heba olacak. Karar alacağız. Kırdığı yerin iki katı kadar gerekirse bedel alacağız.”
“Kurumlar arasında iş birliği ve uyum ile birlikte şehrimizi yatırım noktasında daha yukarılara taşımak zorundayız” diyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Coğrafi bilgi sistemi üzerinde bütün yatırımcı kuruluşlar bilgilerini buraya girecekler ki, nerede eksiğimiz var göreceğiz. Ana amacımız bu. Eksiklerimizi tespit ettik. Yatırımlarımız ile ilgili görüşme fırsatı bulduk. İnşallah bundan sonraki altyapı çalışmalarının daha sağlıklı yürütülmesine katkı sağlar” ifadelerini kullandı.
Toplantıda ayrıca altyapı çalışması yapılacak olan yerlerde alınacak önlemler, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Daha sonra altyapı yatırımları yapan kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım öngörüleri görüşülerek AYKOME’nin genel durumu değerlendirildi.(iha)

Genel

Samsun’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

SAMSUN’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın nedeniyle etkinlik düzenlendi. Protokol tarafından denize çelenk bırakıldı.

Samsun’un İlkadım ilçesinde sahilde Samsunum 1 adlı gemide1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları yapıldı. Gemide başlayan etkinlikte saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. Programın devamında görevleri uğruna hayatlarını kaybeden deniz şehitlerinin anısına Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk tarafından denize çelenk bırakıldı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Samsun Liman Başkanı Muhammet Özçelik, “Kurtuluş Savaşı sonrası 1 Temmuz 1926’da Kabotaj Kanunu’nun meclisimizde kabul edilmesiyle kısıtlamalar kaldırılarak denizlerdeki egemenliğimiz tam bağımsızlığımıza tescil edilmiş oldu. Bu egemenlik hakkımızın nişanesi olarak her yıl bugün Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır. Ulu Önder Atatürk’ün ’Denizciliği Türk’ün milli ülküsü olarak düşünülmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’ düsturunca denizcilik alanında altyapı, tersanecilik, liman işletmeciliği, gemi işletmeciliği ve ticari faaliyetlerde günümüze kadar atılımlar yapılmıştır. Biz de denizciliği her noktası için akılcı, gerçekçi ve cesur politikalar üreterek Cumhuriyetimizin kuruluşu ile aldığımız bu bayrağı daha yukarı seviyelere çıkartmalıyız” dedi.

Düzenlenen etkinlik, gemi ile tur atılması ve devamında toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

LGS sınav sonuçları açıklandı

LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde açıklandı.

Okumaya devam et

Asayiş

MSB: 5 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Kandil ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit ettiği 5 PKK’lı teröristi etkisiz hâle getirdi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.