Sağlık

Profesör, hamilelere aşı vurulmasına isyan etti!

Tıp alanında birçok ödülün sahibi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhat Fındık, katıldığı bir programda, ruhsat alamamış sıvıların özellikle hamileler ve çocuklar üzerinde denenmesine tepki gösterdi.

Haber Merkezi – Bir moleküle “aşı” denilebilmesi için en az 1 yıl hayvanlar üzerinde faz-0 çalışmalarının olması gerektiğini, faz-1’in 1-2 yıl, faz-2’nin 1-2 yıl, faz-3’ün en az 3 yıl sürmesi zorunluluğunu dile getiren Prof.Dr. Serhat Fındak, “Daha bunun faz 4’ü var. Şimdi siz 1 yıl geçmeden hamilelere ve çocuklara ne olduğu belli olmayan bu aşıları vurmaya kalkıyorsunuz.” dedi.

“CUMHURBAŞKANI GÖZETİMİNDE KARŞIMA ÇIKSINLAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gözetiminde, halkın huzurunda, “Bu aşıyı olun” diyenlerle karşı karşıya gelmek istediğini vurgulayan Prof. Dr Serhat Fındık, “Ben bu güzel ülkeyi ve insanlarını seven bir fert olarak, doğruları söylemek zorundayım” diyerek, covid sürecindeki yalanlara dikkat çekti.

Çocukların ve hamilelerin ülke geleceği için çok önemli olduğunu dile getirerek, “Şimdi, ‘Ben bir molekül buldum, bunu hemen çocuklar ve hamilelere uygulayayım’ dediğimiz zaman, biz hekim değil başka birşey oluruz. 15-45 yaş arasında insan hamile kalabilir. Bu yaş aralıklarında covid olanların yaşama yüzdesi yüzde 99.98. Şaka gibi değil mi?” diye soran Serhat Fındık, şöyle konuştu:

AŞI OLMASALAR YÜZDE 99.98 YAŞIYORLAR

“Peki siz hamileleri ve çocukları covide yakalansalar bile yüzde 99.98 yaşama yüzdesi varken nasıl tehlikeye atıyorsunuz? Biz minicik bir ilaç yazarken bile, hasta hamile veya çocuksa en az 2 saat düşünürüz. Oysa arkadaşlarımız ellerinde hiçbir veri olmadan evlatlarımıza ve hamilelere ‘aşı vurdurun’ diyorlar. Hipokrat andının 3 temel kuralı vardır; Önce zarar vermeyeceksin, tedbirli olacaksın, edebilirsen tedavi edeceksin. Covid uygulamalarında bu 3 madde de gitmiş. Birşey ortaya çıkmış, faz çalışmaları. Tıpta bazı çalışmalar değişmez. Akledeceksiniz. Sorgulayacaksınız. Günde 4-5 kez TV’lere çıkıyorlar, siz ne zaman hasta bakıyorsunuz yahu? Kaç tane covid hastası gördünüz? Hayatınızda karşılaştınız mı? Ben gördüm, kliniğimde Pazar günleri dahil çalışıyorum”

YA YALAN SÖYLÜYORLAR VEYA…

Aşıların gelişmesinde 4 temel faz olduğuna işaret eden, bir de “faz sıfır” bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Serhat Fındık, “Ben covidi buldum” diyene, “Sen hangi fazdasın?” sorusunun sorulacağını ifade ederek, “Aşı çalışması faz sıfırla başlar, deneyler hayvanlarla yapılır, minimum 1 yıl sürer. Siz ne zaman başladınız aşı çalışmasına? Daha 1 yıl olmadı. Bunu sorgulamayacak mıyız? Faz 1, oluşturduğunuz molekülün zararı var mı yok mu ona bakarsınız, en az 1-2 yıl sürer. Faz 2’de dozu ayarlarsınız, molekülün faydasını tespit etmeye çalışırsınız o da 1-2 yıl sürer. Hadi bunlara birer yıl diyelim. 3 yıl. Biri bana açıklasın. Faz çalışmaları tamamlanmamış. Daha faz 3, faz 4’e gelmedik. Bu durumda covid aşısının faydalarıyla ilgili ya yalan söylüyorlar veya bu aşıya daha covid çıkmadan önce başladılar.” dedi.

Faz 3’de onbinlerce gönüllünün aşı olması gerektiğini, bir gruba aşı bir gruba boş molekül verildiğini, faz-3’ünde en az 3 yıl süreceğini dile getiren Serhat Fındık, “Yani faz 3 tamamlanana kadar en az 6 yıl gerekli. Lütfen benimle cumhurbaşkanımızın gözetiminde halkımızın karşısına çıksınlar.” önerisinde bulundu.

Aşıyla ilgili tek dayanaklarının bilimsel bir dergi olduğunu açıklayan Serhat Fındık, şöyle devam etti:

AŞININ FAYDASI YÜZDE 1 BİLE DEĞİL

“Çok ünlü bir bilimsel dergi Biontech’le ilgili yazı yazmış. Bitmemiş bir çalışma ile ilgili olumlu görüş belirtmiş. Hangi dergi olursa olsun, ne yazarsa yazsın düşünülmeli, araştırılmalı, sorgulanmalı. Ne yazdığının bir önemi yok. Faz çalışmaları bitmemiş bir aşı. Aşı kimler üzerinde denenmiş? Kimler nerde yapmış, hangi metot kullanılmış? Bitmemiş bir çalışma. Mayıs 2023’te bitecek. Bitmemiş çalışmayla ilgili dergide yazı yazılıyor. Yüzde 95 koruyuculuğu varmış yazıya göre Biontech’in. İstatistiki oyun yapıyorlar. Göreceli risk azaltılması metodunu kullanıyorlar. Faz 3 çalışmalarında bu metot asla kullanılamaz. Kesin risk azaltılması metodunu kullanmaları gerekiyor. O zaman aşının etkinlik oranı kaç çıkıyor biliyor musunuz? Yüzde 0.84 çıkıyor. Yüzde 1 bile değil. Şimdi siz bu aşıyı olur musunuz?”

PROF.DR.SERHAT FINDIK KİMDİR?

Prof. Dr. Serhat Fındık 8 Mart 1969 yılında İzmit’te dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İzmit’te tamamlayan Serhat Fındık 1986 yılında Hacettepe Tıp (ingilizce) Fakültesi’ni kazandı. 1993 yılında mezun olan Serhat Fındık Hacettepe Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda ihtisasa başladı ve 1997 yılında uzman unvanını kazandı. Uzman olduktan sonra akademik kariyerine yönelen Serhat Fındık Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Chicago ve Nashville’de akademik kariyerini sürdürdü. 2004 yılında American College of Chest Physicians’ta “Fellow” ünvanı aldı. 2005 yılında Doçent 2012 yılında da Profesör ünvanlarını aldı. Göğüs Hastalıkları, Alerji, Uyku Tıbbı ve Yoğun Bakım ile ilgili tüm konu ve hastalıklar üzerinde yurt içi yurt dışı çalışmaları bulunuyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler