Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Dünya

UNICEF Sözcüsü: Gazze’ye yardım taşıyan kamyonun girişi engellendi, 2 Filistinli balıkçı öldürüldü

UNICEF Sözcüsü James Elder, Gazze’ye yardım götürmek üzere yola çıkan bir yardım konvoyunun tüm gerekli belgelere sahip olmasına rağmen girişinin engellendiğini ve yemek almak için orada bulunan 2 Filistinli balıkçının ise öldürüldüğünü duyurdu.

Şara Zehra ÖZBEY
UNICEF Sözcüsü James Elder, Çarşamba günü yaklaşık 10 bin Gazzeli çocuğa ulaştırılmak üzere yola çıkan, ilaç ve gıda malzemesi taşıyan bir yardım konvoyunun tüm gerekli belgelere sahip olmasına rağmen Gazze’ye girişinin engellendiğini açıkladı. Elder, kontrol noktalarında sekiz saat bekletildiklerini ve sadece 40 kilometre yol almalarının 13 saat sürdüğünü ifade etti. Konvoyda bir kamyonun içinde olduğunu belirten Elder, aileleri için yemek almak isteyen iki balıkçının ise gözlerinin önünde vurularak öldürüldüğünü söyledi.

İSRAİL’DEN KONVOY İLE İLGİLİ YANIT GELDİ

İsrail Savunma Bakanlığı’na bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğü’nün (COGAT), girişi engellenen yardımlar ile ilgili olarak, “Bahsetmeyi unuttuğunuz birkaç önemli ayrıntı var James Elder. Kamyonunuzun kapalı bir arka kabini vardı. Hamas geçmişte bu kabinleri silah kaçakçılığı için kullandığı için bunun bir güvenlik sorunu olduğunu biliyorsunuz. Kapalı arka kabin kamyonlar özel koordinasyon gerektirir. Bu yeni bir şey değil ” dedi.(DHA)


Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünya

Kenya’da mahkemede polisin vurduğu hakim hayatını kaybetti

Kenya‘da eşinin kefalet davasında hakimin kararına tepki gösteren polis, hakimi göğsünden ve kalçasından vurmuştu. Bugün yapılan açıklamada, hakimin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Şara Zehra ÖZBEY
Kenya’nın başkenti Nairobi’de Perşembe günü bir polis, sahte beyanla zimmetine mal ve para geçirme suçlamasıyla yargılanan karısının yargılandığı açık mahkemede, karısının kefalet talebini reddeden hakimi kalçasından ve göğsünden vurmuş, olaya müdahale eden diğer polisler, saldırgan polisin olay sırasında öldürüldüğünü açıklamıştı. Bugün yapılan açıklamada, ağır yaralanan hakimin hayatı kaybettiği duyuruldu. Açıklamada, “Makadara Hukuk Mahkemeleri Baş Yargıcı Sayın Monica Kivuti’nin mahkemede uğradığı silahlı saldırı sonucu aldığı ağır yaralara karşı verdiği mücadeleyi kaybettiğini ulusumuza büyük bir üzüntüyle bildiriyoruz” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Dünya

DSÖ: Meksika’daki kuş gribi vakası diğer hastalıklardan dolayı hayatını kaybetti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Meksika’da daha önce kuş gribinden öldüğü açıklanan kişinin diğer hastalıklarından dolayı hayatını kaybettiğini duyurdu.

Şara Zehra ÖZBEY
DSÖ dün, 5 Haziran’da küresel olarak rapor edilen ilk laboratuvar onaylı insan vakası hakkında yeni bir güncelleme paylaştı. Açıklamada, “Meksikalı yetkililer yaptıkları güncellemede DSÖ’ye 6 Haziran’da ulusal bir uzman grubunun hastanın yandaş hastalıklarıyla ilgili komplikasyonlar nedeniyle öldüğünü belirlediğini ve ulusal yetkililer tarafından yapılan genetik analizin bu virüsün Meksika‘nın Texcoco Eyaletindeki kuşlarda 2024 yılında elde edilen türle yüzde 99 oranında benzerlik gösterdiğini tespit ettiğini bildirmiştir” denildi.

ÜÇ HAFTA BOYUNCA YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRMÜŞ

Kuş gribine yakalanarak öldüğü düşünülen kişinin, daha öncesinde üç hafta boyunca rahatsızlıklarından dolayı yoğun bakımda tedavi gördüğü belirtilerek, “Vakanın kümes hayvanlarına veya diğer hayvanlara maruz kalıp kalmadığı bilinmemektedir. Altta yatan birden fazla tıbbi rahatsızlığı vardı. Yakınları, akut semptomların başlamasından önce başka nedenlerle üç hafta boyunca yatalak olduğunu bildirmiştir” ifadeleri kullanıldı.(DHA)

Okumaya devam et

Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-İspanya Zirvesi’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid’de düzenlenen Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi’nde konuştu.

BERİL SÖNMEZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu değerlendirmeleri yaptı;

“Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirve vesilesiyle düzenlenen bu güzide forumda aranızda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle vurgulamak istiyorum. Toplantılarımızın ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da ilerlemesine, yeni ortaklıkların tesisine vesile olmasını diliyorum.

Kıymetli dostum Sanchez’e nazik misafirperverliği için bir kez daha teşekkür ediyorum. Dostumuz ve NATO müttefikimiz İspanya’yla her alanda mükemmel ilişkilere sahibiz. Ülkelerimiz arasındaki köklü ve güçlü ilişkiler, iş dünyamızın attığı cesur ve vizyoner adımlardan da besleniyor. İlişkilerimizin 2021 yılından itibaren kapsamlı ortaklık olarak tanımlanmasına siz değerli iş insanlarımızın katkısı büyüktür.

Son yıllarda gerek Kovid-19 salgını gerekse yakın coğrafyamızda meydana gelen çatışmalar, küresel ticaretin karşı karşıya kaldığı zorlukları artırdı. Mevcut meydan okumalar karşısında dayanışma ve işbirliğimiz hayati önemdedir.”

İSPANYA İLE TİCARET

“Ekonomi, ticaret ve yatırımlar, Sayın Sanchez birlikte başkanlık edeceğimiz hükümetler arası zirve toplantımızın temel sütunları arasında yer alacak.”

“2002 yılı öncesinde 2 milyar dolar civarında seyreden ticaret hacmimiz geçtiğimiz sene yaklaşık 10 kat artışla 19,2 milyar dolara ulaştı. Böylelikle 20 milyar dolar hedefimizi neredeyse yakalamış olduk.”

“İspanya’nın 740 firma ve yaklaşık 11 milyar dolarlık stokla Türkiye’de en çok yatırım yapan 6. ülke olması da esasen bu yaklaşımın sonucudur.”

“Bölgesinin cazibe merkezi olan Türkiye, İspanya’dan çok daha fazla sayıda yatırımcıyı özellikle ev sahipliği yapmak üzere ülkemize davet ediyoruz. Müteahhitlik firmalarımız İspanya’da yaklaşık 1,1 milyar dolarlık 6 proje üstlenmiştir. Barcelona’daki stadyum projesi, bu alandaki işbirliğimizin en somut örneklerindendir.”(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.