Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümü’ mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Fethi‘nin 571’inci yıl dönümünü kutladı.

ANKARA-İletişim Başkanlığı, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın 29 Mayıs İstanbul’un Fethi‘nin 571’inci yıl dönümü mesajını paylaştı. Erdoğan mesajında, “Dünya tarihinin ve tarihimizin muhteşem zaferlerinden biri olan İstanbul’un Fethi’nin 571’inci yıl dönümünü kutluyorum. Fethin ruhunu anlamak için, bu mübarek zaferin nasıl kazanıldığını iyi bilmek gerekiyor. Askeri dehası, kahraman ordumuzun azim ve kararlılığı ile aziz milletimizin bir kıtaya kök salmasına vesile olan fethin ardından, büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet’in hoşgörü ve adaletli yönetimiyle İstanbul, farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı bir merkez olmuştur” dedi.

İstanbul’un, dünyanın en gözde şehirleri arasında yer aldığını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti: “Tarihinin izlerini günümüze taşıyan; sanatçılara ilham kaynağı olan İstanbul, çağımızda ülkemizin iş, finans, ticaret, sanat, kültür ve inanç merkezi olarak dünyanın en gözde şehirleri arasındadır. Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerlerinin İstanbul’u fethederken sahip olduğu inanç, kararlılık ve azim, bugün bize ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefine ulaşma yolunda ilham vermektedir. İstanbul’un Fethi’nin 571’inci yıl dönümü vesilesiyle, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmetle, hürmetle ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.” (DHA)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Suat Kılıç: Türkiye ile Suriye’nin acilen normalleşmesi elzemdir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Türkiye ile Suriye arasında normalleşme yönünde atılacak olan adımlara Yeniden Refah Partisi olarak gereken desteği vermeye hazırız. Türkiye ve Suriye düşman değil tarihten bu yana devam eden ilişkileriyle dost iki devlettir. Bölgedeki düşmanların gönlünce at koşturmaması, düşmanın sevinmemesi, dostun üzülmemesi için Türkiye ile Suriye’nin acilen normalleşmesi, barış iklimine dönmesi ve Türkiye’deki Suriye vatandaşlarına onurlu geri dönüş kapılarının ardına kadar açılması elzemdir” dedi.

 Gizem KARADAĞ-Celal ATALAY
ANKARA-Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıç, “Kayseri ilimizde hepimizi üzen, derinden sarsan bir hadise yaşandı. Bunu şiddetle, nefretle kınıyor, telin ediyor ve saldırgan tarafı lanetliyoruz. Bu konular karşısında toplumun, reaksiyonunu, tepkiselliğini, duyarlılığını elbette ki anlayabiliyoruz. Ama her şeyden evvel bilmemiz lazımdır ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Ve böylesi dramatik hadiseler karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti başta savcıları olmak üzere bütün kurumlarıyla görevinin başındadır. Bu tür hadiseler karşısında sivil şahısların vatandaşlarımızın ya da vatandaş olmayanların kendi hakkını kendi eliyle alma yoluna sapmaları çıkar yol değildir. Yanlış bir yoldur. Yargılama yetkisine sahip olan kuruma biz devlet diyoruz. Türkiye’de son yıllarda özellikle son aylarda sığınmacı, mülteci ya da yabancı karşıtlığı had safhaya çıkmış bulunmaktadır. Türkiye’nin elbette ki mülteciler meselesini yönetmek gibi bir problemi vardır. Devlet kurumlarıyla, mülteci meselesinde çözüm yollarını bulmak, alternatif yollar açmak, seçim öncesi topluma verilen sözler doğrultusunda onurlu geri dönüşleri teşvik etmekle mükelleftir. Ama öte yandan bütün siyasilerin özellikle muhalif siyasilerin dikkatli olmaları gereken bir konu başlığı vardır. Irkçılık ve yabancı düşmanlığı. Irkçılığı da yabancı düşmanlığını da kesin bir dille reddediyoruz. Türkiye’de ırkçılık ya da yabancı düşmanlığı üzerinden siyaset yapan, seçmeni kontrolü de etmeye çalışan, partisini ayakta tutmayı, ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına dayandıran siyaset anlayışını kesin bir dille reddediyoruz” diye konuştu.

‘GEREKEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ’

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeniden Refah Partisi olarak ayrıca Türkiye Cumhuriyeti ile Suriye Devleti arasında normalleşme yönünde verilen mesajları destekliyor ve teşvik ediyoruz. İki ülke arasında düşmanca yaklaşımların sebebini anlamak izahını yapmak zaten mümkün değildir. Suriye’deki istikrarsızlık, iç savaş ve Suriye’nin yaşadığı yıkımlar Suriye’deki etkisine benzer bir etkiyi Türkiye üzerinde de göstermiştir. Suriye’deki iç savaş nedeniyle kaçan ya da ülkesini terk etmeye zorlananların sığınağı yine Türkiye olmuştur. Türkiye sığınanların her türlü maddi, manevi külfetini çekmek durumunda kalmıştır. Bölgede demografik yapılar bozulmuştur. Suriye’nin demografisi bozulmuştur. Irak’ın demografisi bozulmuştur. Aynı zamanda Türkiye’mizin de demografik yapısı bozulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Türkiye ile Suriye arasında normalleşme yönünde atılacak olan adımlara Yeniden Refah Partisi olarak gereken desteği vermeye hazırız. Türkiye ve Suriye düşman değil tarihten bu yana devam eden ilişkileriyle dost iki devlettir. Bölgedeki düşmanların gönlünce at koşturmaması, düşmanın sevinmemesi, dostun üzülmemesi için Türkiye ile Suriye’nin acilen normalleşmesi, barış iklimine dönmesi ve Türkiye’deki Suriye vatandaşlarına onurlu geri dönüş kapılarının ardına kadar açılması elzemdir.”

‘EY SAYIN ŞİMŞEK BU RAKAMI GÖRMENİZ LAZIM’

Kılıç, Türkiye’de asgari ücretin istisnai bir ücret olmadığını söyleyerek “Bir aylık emeğin karşılığı olan asgari ücret rakamı 17 bin 2 lira. Ne yazık ki, Türkiye’de asgari ücret istisnai bir ücret değil. Türkiye’de asgari ücret artık devletin de özel sektöründe hemen hemen bütün çalışanlar için baz aldığı bir genel uygulama ücreti haline gelmiş bulunmaktadır. Türkiye’de çalışanların yarıdan fazlasının bir aylık emeğinin karşılığı olarak aldığı rakam burada. 18 bin 978 lira 77 kuruş açlık sınırı. Nedir açlık sınırı; 4 kişilik bir ailenin bir aylık dengeli ve yeterli beslenmesi için gereken zorunlu Türk lirası karşılığıdır. Bunun için de kira yok, elektrik yok, su yok, doğal gaz yok, ulaşım yok, eğitim yok. Bunun içerisinde sadece dört kişilik bir ailenin dengeli ve yeterli beslenmesi için gereken otuz günlük ihtiyaçların karşılığı var. Bu rakamı bütün toplumun dikkatlerine sunuyorum. ‘Yıl sonuna kadar asgari ücrete tekrar bir artış yapılmayacak’ diyen Sayın Hazine ve Maliye Bakanı. Ey Sayın Şimşek, açlık sınırı burada. Bu rakamı görmeniz lazım. ‘Emekliye yıl sonuna kadar yeni bir artış düşünmüyoruz’ diyen ekonomi yönetimi ey Sayın Şimşek. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı burada. En düşük emekli maaşı 10 bin lira, dört kişilik bir aile için geçerli olan açlık sınırı en düşük emekli maaşının 8 bin 978 lira üzerine çıkmış durumda. Burada kira yok, ulaşım yok, doğal gaz yok, elektrik yok, su yok, eğitim yok giyim-kuşam yok. El insaf diyoruz. Vicdanları harekete geçmeye davet ediyoruz. Asgari ücret on yedi bin iki lira. En düşük emekli maaşı on bin lira. Açlık sınırı on sekiz bin dokuz yüz yetmiş sekiz lira. Bu tablo sürdürülebilir bir tablo değildir. Bu tablonun vicdana ihtiyacı vardır. Bu tablonun izana, izaha ihtiyacı vardır. Anlayan insanlara ihtiyacı var” dedi. (DHA)

Okumaya devam et

Siyaset

Bakanlar Kurum ve Memişoğlu, yemin etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanan Murat Kurum ile Sağlık Bakanı atanan Kemal Memişoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yemin etti.

 Aliekber METE
ANKARA-Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre; görevden affını talep eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerine Kemal Memişoğlu; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yerine de Murat Kurum atandı. Kurum ve Memişoğlu, ilgili bakanlıklarda düzenlenen devir teslim törenlerinin ardından yemin etmek üzere TBMM’ye geldi. Meclis’e ayrı ayrı gelen Kurum ve Memişoğlu’nu, AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu ve milletvekilleri karşıladı.

‘AFETLERDE MİLLETİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ’

Bakan Kurum, girişte yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle görevine yeniden döndüğünü belirterek, “Daha önce ne yaptıysak; ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz. Biz de geçmişten daha çok çalışacağız. Daha çok özveri göstereceğiz. Milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Afetlerde milletimizi yalnız bırakmayacağız. Bayrağı devraldığımız Sayın bakanımızdan daha da yukarıya çıkarmak için de ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Vatanımıza, milletimize, ülkemize hayırlı olsun diyorum. ‘Allah bizi utandırmasın, milletimize mahcup etmesin’ diyorum” dedi.

‘HER ŞEY HAYAL İLE BAŞLIYOR’

Hiçbir zaman görev beklemediğini kaydeden Kurum, “Her zaman önümüzdeki iş neyse onu en güzeliyle yapmaya gayret gösteriyoruz. Her zaman da böyle oldu. Yaptığımız her görevde de aldığımız her işte de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Burada da aynı gayretle, motivasyonla çalışacağız. Genel Başkan Yardımcılarımızla, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla uyum içerisinde, önce afetlerden etkilenen 11 ilimizde ardından tüm Türkiye’deki kentsel dönüşüm noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çevre konusundaki hassasiyetimizi de her zaman önde tutacağız. Milletimiz için en iyi olanı önce hayal edeceğiz. Her şey hayal ile başlıyor. Hayal edeceğiz ondan sonra bu hayalleri hep birlikte tek tek gerçekleştirmeye çalışacağız. Cumhur İttifakı’mızla, daha önce uyum içerisinde çalıştığımız arkadaşlarımızla, kimseyi ayırt etmeden, ötekileştirmeden herkesi kucaklayıp inşallah çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Gündem

Dışişlerinden Suriye ve Türkiye’de son yaşanan olaylara ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı‘nca yapılan açıklamada, “Türkiye’nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabalar ve ilkeli duruşu, her türlü provokasyonun üzerindedir” denildi.

ANKARA-Dışişleri Bakanlığı‘nın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, “Zanlısı hakkında devletimizin adli süreçleri işlettiği bir suçun ardından Kayseri’de yaşanan üzücü hadiselerin, sınırlarımızın ötesinde de birtakım provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır. Türkiye’nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabalar ve ilkeli duruşu, her türlü provokasyonun üzerindedir” ifadelerine yer verildi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.