Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Çevre

Muhsin Yazıcıoğlu Hatıra Ormanı’na bin sedir ve karaçam fidanı dikildi

Eskişehir’de hayata geçirilen Muhsin Yazıcıoğlu Hatıra Ormanı’na, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de katılımı ile bin sedir ve karaçam fidanı dikildi.

Ali Furkan Çetiner – Hüseyin Samet Öksüz
ESKİŞEHİR-
Şüpheli helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun anısına hayata geçirilen hatıra ormanı için fidan dikimi programı yapıldı. Eskişehir-Ankara karayolunda bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Hatıra Ormanı’na sedir ve karaçam türlerini barındıran bin adet fidan dikildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Orman Bölge Müdürü İsmail Boz’un da katıldığı programda, dua edildi, fidanlar dikildi, can suları döküldü.

“Burada dikeceğimiz bin fidan hepsinden anlamlı, hepsinden değerli”

Fidan dikim programında konuşma yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Boz, projenin anlamına değindi. Eskişehir’de yılda 3 milyon fidan dikilmesine rağmen hatıra ormanına dikilecek olan bin fidanın ayrı bir yeri olduğunu belirten Boz, “25 Mart 2009 tarihinde bütün bir milletin gönlüne gömülen Yazıcıoğlu’nu hiç, ama hiç unutmadık. Şimdi onun hatırasına bir orman oluşturuyoruz. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde, Ankara yolu Mahmudiye ve Çifteler ilçeleri kavşağında bulunan 30 dekarlık alanın toprak işlemesini yaptık. Fidan dikimine hazır hale getirdik. Eskişehir Orman Fidanlığında yetiştirilen karaçam ve sedir gibi türlerden bin adet fidanı sahaya getirdik. Birazdan hep birlikte bu fidanları toprakla buluşturacağız. Sadece Eskişehir ilinde her yıl ortalama 3 milyon fidan dikiyoruz. Ama bugün burada dikeceğimiz bin fidan hepsinden anlamlı, hepsinden değerli” dedi.

“Muhsin Yazıcıoğlu’nun en önemli amaçlarından birisi de fidan yetiştirmekti”

Hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşam boyu fidan yetiştirilmesine önem verdiğini belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şu ifadeleri söyledi:

“Orman bölge müdürlüğümüzün Eskişehir’imizde, memleketim Mahmudiyede Büyük Birlik Partimizin Kurucu Genel Başkanı, şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu adına yaptığı, belirlediği bu bölgeye bin fidanı inşallah dikeceğiz. Biz bu fidanları diktiğimizde eminim ki şehit liderimizin Muhsin başkanımızın ruhu da şad olacaktır. Muhsin Yazıcıoğlu’nun Türk siyasetinde ki fikir hayatın da en önemli amaçlarından birisi de fidan yetiştirmekti. Vatan sevdalısı, millet sevdalısı, memleket sevdalısı, din ve devlet sevdalısı, yüreği insan sevgisiyle dolu fidanlar, yani gençler yetiştirmekti. Yüz binlerce gencimiz büyük, güçlü ve mutlu bir Türkiye hedefiyle bütün vatandaşlarımızın güvenli özgür ve refah içinde yaşayacağı Türkiye hayaliyle mücadele ediyorlar. Bu hayal Şehit Muhsin Başkanımızın hayaliydi, bizim de hayalimiz. Tabi o şehadete yürüdü. Onun arkasından bizler, onun dava arkadaşları onun hayalini gerçekleştiriyoruz gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Çevre

Yüksekova’da karla mücadele sürüyor

Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yollarının açılmasını için karla mücadele çalışmalarını yürütüyor.

Metin Tek
HAKKARİ-
Günler önce bastırılan yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy ve mezra yolu kapanmıştı. Etkili olan kar yağışından sonra harekete geçen Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne bağlı Yüksekova Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefliği ekipleri, köy ve mezra yollarını açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede karla mücadele çalışması ilçenin İran sınırında bulunan Esendere Beldesinin üs bölge yollarında devam ediyor.

Diğer taraftan da Karayolları 117. Yüksekova Şube Şefliği ve Yüksekova Belediyesi ekipleri de kendi sorumluluk alanlarında çalışmalarını sürdürüyorlar.

Okumaya devam et

Çevre

Samsun’da 4 büyüklüğünde deprem

Samsun’da gece saat 03.10’da 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Erdi Demir
SAMSUN-
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Karadeniz’de Samsun körfezi 18.27 km derinlikte Atakum ilçesinde saat 03.10’da 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Atakum ilçesi ve Samsun merkezde hissedilen depremde kısa süreli panik yaşandı. Bazı vatandaşlar yaşadığı panikle sokağa çıkarak bir süre bekledi.
Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı öğrenildi.

Okumaya devam et

Çevre

‘Türkiye’nin en büyük bayrağı’ Samsun semalarında

Samsun-Ankara karayolu üzerinde bulunan ve 2 bin metrekarelik boyutuyla “Türkiye’nin en büyük bayrağı” olma özelliğini taşıyan dev Türk bayrağı, yoldan geçen herkesin göğsünü kabartıyor. Bayrağı göründe duran vatandaşlar, devasa bayrakla hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Furkan Abrek Ünal
SAMSUN-
116 metrelik direk uzunluğu ve 2 bin metrekarelik bayrak genişliği ile Türkiye’de en büyük bayrak Samsun’un Kavak ilçesinde bir akaryakıt istasyonunu hemen yanı başında dalgalanıyor. Büyüklüğü ile adeta baş döndüren bayrak vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. 430 kilogram ağırlığındaki bayrağı görenler gururlanıyor. Yoldan geçen sürücüler bayrağın yanında durarak fotoğraf çektiriyor. Her 3 ayda bir bakımı yapılan bayrak yıprağından terzi tarafından onarılıyor. Paraşüt kumaşından yapılan al bayrak nazlı nazlı dalgalanmaya devam ediyor.

“Türk halkı ve yabancılarda dahil olmak üzere baya memnunlar”

Bayrağın bulunduğu akaryakıt istasyonunun müdürü Sadık Aslan, “Yakıt almak için gelenler müşterilerimiz veya yoldan geçen vatandaşlar bayrağı görmek için duruyorlar. Kendi sosyal medyalarında veya kendi aralarında paylaşım yapmak için fotoğraf çektiriyorlar. Türk halkı ve yabancılar da dahil olmak üzere baya memnunlar. Bakımı ise profesyonel makinemiz var. Terzimiz var. Bayrağı indiriyoruz. Dubalarla önlem alıyoruz, kimse basmasın diye. Terzi dikiyor ve rüzgar olmadığı zamanlarda göndere çekiyoruz. Havada süzüldüğü zaman insan gururlanıyor. İnsanlar gördükleri zaman geliyorlar ve bu katkıdan dolayı teşekkür ediyorlar. Bayrağımızın ağırlığı 430 kilogram ve içinde makine var. Vinç ile kaldırıp indiriyoruz. 3 ayda bir yeniliyoruz” dedi.

Bayrakla fotoğraf çektiren bazı vatandaşlar ise devasa bayrağa yapanlara teşekkür ettiklerini, Samsun-Ankara karayolundan geçerken bayrağı görüp durduklarını ve gurur duyduklarını söylediler.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.