Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Birliği’ne tam üyelik stratejik hedefimizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Her vesileyle vurguladığımız üzere Avrupa Birliği’ne tam üyelik stratejik hedefimizdir. Birliğin de Türkiye’ye benzer bir perspektiften yaklaşmasının müşterek menfaatimiz olduğu aşikar’’ dedi.

Kaan ULU
ANKARA-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Sözlerine Estonya Cumhurbaşkanı Karis’e ‘hoş geldiniz’ diyerek başlayan Erdoğan, “Görüşmelerimiz vesilesiyle kıymetli mevkidaşımla Türkiye – Estonya ilişkilerini geliştirme yönündeki ortak irademizi teyit ettik. Bu istikamette atacağımız müşterek adımları ele aldık. Her alanda iş birliğimizi ilerletme potansiyeline sahibiz. 429 milyon dolara ulaşan ticaret hacmimizi ve karşılıklı yatırımlarımızı daha da artırabiliriz. Geçen yıl tesis ettiğimiz ekonomi ve ticaret ortak komitesinin ilk toplantısını inşallah en kısa zamanda Türkiye’de gerçekleştireceğiz. Bu toplantıyla ekonomik ve ticari ilişkilerimiz bakımından yeni bir yol haritası da belirlemiş olacağız. NATO müttefikleri olarak savunma sanayi alanında tesis ettiğimiz mevcut iş birliğini ilave somut projelerle geliştirebileceğimiz inancındayız. Bilim ve teknolojiden eğitim, kültür ve turizme uzanan geniş bir yelpazede ilişkilerimizin çeşitlendirilmesini, iş birliğimizin geleceğine yapacağımız önemli yatırımlar olarak adlediyoruz. Dijital dönüşüm, dijital uygulamalar ve siber savunma konularında Estonya dünyada önemli bir konuma sahip. Görüşmelerimizde bu alanda sahip olduğumuz tecrübelerin paylaşımı üzerinde de durduk’’ diye konuştu.

‘AVRUPA BİRLİĞİNE TAM ÜYELİK STRATEJİK HEDEFİMİZDİR

Erdoğan, Estonya ile Türkiye’nin yakın ikili ilişkilerinin ve NATO bünyesindeki dayanışmanın sağlam temeller üzerinde güçlenerek devam edeceğine samimiyetle inandığını ifade ederek, ‘’Sayın Cumhurbaşkanı ile Türkiye Avrupa Birliği (AB) ilişkileri ile güncel, bölgesel ve küresel meseleleri de ele aldık. Her vesileyle vurguladığımız üzere Avrupa Birliği’ne tam üyelik stratejik hedefimizdir. Birliğin de Türkiye’ye benzer bir perspektiften yaklaşmasının müşterek menfaatimiz olduğu aşikar. Estonya‘nın da anlayış temelinde Türkiye’ye olan desteğinin artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu beklentimi Sayın Karis’le de bu vesileyle paylaşmış oldum. Görüşmelerimizde Ukrayna’daki savaşa yönelik gelişmeleri de ele aldık. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine olan desteğimizin altını bir kez daha çizdim. Ukrayna’daki yıkımın bir an evvel son bulması ve taraflar için adil nihai çözüme ulaşılması ancak diplomasi ile mümkündür. Taraflara yönelik bu yöndeki telkinlerimizi sürdürüyoruz. Rusya’nın dışlandığı girişimlerin arzu edilen sonuçları vermeyeceğine dair görüşümüzü de koruyoruz. Gazze’de yaşanan vahşet de hiç şüphesiz gündemimizdeydi. İsrail’in uluslararası toplumun kalıcı ateşkes çağrılarına rağmen Gazze’de sürdürdüğü katliamlar sadece bölgesel istikrarı değil küresel güvenliği de tehdit etmektedir. Gazze’deki bu barbarlığın sorumluları uluslararası hukuk önünde er ya da geç hesap verecektir. Bu konunun takipçisi olduğumuzu da buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Gazze’deki insani felaketin sona ermesi için öncelikle acil ateşkes ve insani yardımların ulaştırılması ihtiyacı devam ediyor. Türkiye olarak bu konularda elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Uluslararası toplumun ağırlığını artık koyması lazım’’ ifadelerini kullandı.(DHA)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Bakan Bolat: KKTC’deki doğrudan yatırımlarımız 450 milyon dolara yükselmiştir

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2023 yılında 2,5 milyar dolar seviyesine ulaşmış ve KKTC’deki doğrudan yatırımlarımız 450 milyon dolara yükselmiştir. Ayrıca bugüne kadar KKTC’de 1,4 milyar dolarlık 114 proje üstlenilmiştir” dedi.

Kadircan GÜLER
ANKARA-Bakan Bolat sosyal medya hesabından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Ekonomik Örgütler Platformu üyesi dernekler ve iş insanlarıyla bir araya geldiğini bildiren bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, “Kıymetli iş dünyamızın büyük katkıları ile KKTC ile olan ticaret hacmimiz 2023 yılında 2,5 milyar dolar seviyesine ulaşmış ve KKTC’deki doğrudan yatırımlarımız 450 milyon dolara yükselmiştir. Ayrıca bugüne kadar KKTC’de 1,4 milyar dolarlık 114 proje üstlenilmiştir. Bu rakamlar ülkelerimiz arasındaki üst düzeyli iş birliğinin somut göstergeleridir” ifadelerini kullandı. 

‘E- TİCARET BAŞTA OLMAK ÜZERE KARŞILIKLI TİCARİ FAALİYETLERİ TEŞVİK EDİLMELİ’

Bakan Bolat, e- ticaret başta olmak üzere ticaretin çeşitlendirilmesi ve yatırım fırsatlarının artırılması gerektiğinden bahsederek, “Ticari faaliyetlerin teşvik edilmesi, yenilenebilir enerji başta olmak üzere yeni alanlarda işbirlikleri kurulması için somut adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, elektronik ticarette KKTC firmaları için yeni olanaklar oluşturuyor, KKTC firmalarının üretim kalitelerinin artırılarak ihracat kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor, KKTC’deki firmaların uluslararası fuar ve sergilere katılımını destekleyerek, küresel piyasalarda tanınmalarını ve yeni pazarlara erişimlerini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Siyaset

Bakan Yumaklı: Tarımsal destekleme ödemelerini çiftçilerin hesaplarına aktardık

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 150 milyon 36 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktardıklarını duyurdu.

ANKARA-Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “2 milyar 150 milyon 36 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” dedi. 

Yumaklı’nın paylaştığı tabloya göre; çay budama tazminatı için 1 milyar 370 milyon 782 bin 120 lira, katı organik organomineral gübre desteği için 290 milyon 388 bin 38 lira, hububat, baklagil ve dane mısır desteği için 235 milyon 993 bin 649 lira, yağlı tohumlu bitkiler desteği için 95 milyon 80 bin 547 lira, iyi tarım uygulamaları desteği için 74 milyon 615 bin lira, organik tarım desteği için 72 milyon 264 bin 60 lira, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi için 10 milyon 463 bin 886 lira ve yem bitkisi desteği için 448 bin 700 lira ödenecek.(DHA)

Okumaya devam et

Siyaset

MHP’li Yalçın: CHP’nin gölge genel başkanı, politikada gölge oyunu sergiliyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “CHP‘nin gölge genel başkanı Özel, politikada bir gölge oyunu sergiliyor. Özgür Efendi, hem gerginlik siyasetinden şikayet edip, ‘Bunun tarafı olmayız’ diyor, hem de muhalif olduğu siyasi partilerin ileri gelenlerine en ağır sözlerle, hatta hakaretamiz ifadelerle yükleniyor” dedi.

 Aliekber METE
ANKARA-MHP’li Semih Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “CHP‘nin emanetçi genel başkanı Özgür Özel’in, ‘Normalleşme ve yumuşama’ yavelerini (saçma söz) kamuoyunun önüne temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirmesinin sebebi gayet açık. Özgür Efendi normalleşme adı altında terör örgütü PKK’nın siyasi temsilcilerinin varlığını olağanlaştırmaya gayret ediyor. Terör seviciliği, sıradanlaştırarak kamuoyunu buna alıştırmaya çabalıyor. Partisinin, PKK acentesi DEM Parti’yle aynı siyaset çaydanlığında fokurdayarak demlenmesini aklamaya uğraşıyor. Bölücü terörün siyasette temsil edilmesini meşrulaştırmayı amaçlıyor. Cumhuriyet’i kuran partinin, emperyalizm uydusu bir terör devleti kurmayı hedefleyen PKK’nın siyasi acentesiyle iş tutması ne ibretlik bir hadise, Cumhuriyet’i kuran partiyi Özgür Özel gibi sorumsuzların yönetmesi ne acı bir kader” ifadelerini kullandı.

‘ÖZEL SALDIRDIKÇA BİZİ KUVVETLENDİRİYOR’

Yalçın, Özgür Özel’in yumuşama ve normalleşme kavramlarını kullanarak politikada çıkış aradığını kaydederek, “Özgür Özel, bu kavramları istismar ederek suya yazı yazıyor, siyaset çorbasına davul tozu atıyor, minare gölgesi serpiyor. CHP’nin gölge genel başkanı Özel, politikada bir gölge oyunu sergiliyor. Özgür Efendi, hem gerginlik siyasetinden şikayet edip, ‘Bunun tarafı olmayız’ diyor, hem de muhalif olduğu siyasi partilerin ileri gelenlerine en ağır sözlerle, hatta hakaretamiz ifadelerle yükleniyor. Özel, CHP gibi Atatürk’ten miras kalan köklü bir partinin genel başkanına yakışmayacak pespaye tavırla, ‘Bu iki kişi var ya, bu iki kişi’ diye durup durup bize efeleniyor, bile bile ortamı geriyor. Aklınca topçu ateşiyle hedefi yumuşatma gayretinde, aklınca bizi güçten düşürmeyi amaçlıyor; ama baltayı taşa vuruyor. Saldırdıkça bizi kuvvetlendiriyor. Sert kayaya çarptığını, yelin kayadan sadece toz götürdüğünü anlamış olmasına rağmen, zırvalarını tevil etme çabasından da vazgeçmiyor. Sonra, yeniden yumuşama, normalleşme zırvalarına sığınıyor. Özgür Özel, siyasette tansiyonu yükseltmekten zarar göreceğinin geç farkına varıyor. Çünkü kafası biraz geç intibak ediyor. Ardından da ‘Gerginlik siyaseti istemiyoruz’ deyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Siyasette pek alışılmadık surette gözlemlenen bu paranormal durum, Özgür Efendi’nin beyninde farmakolojinin yol açtığı bir hasardan kaynaklanabilir” dedi.

‘UMARIZ BİR GÜN CHP’NİN BAŞINA EHİL BİR GENEL BAŞKAN GEÇER’

Özgür Özel’in yaptığı hataların boyunu aştığını ve CHP içerisindeki bazı kesimlerin bu durumu sevinçle karşıladığını ifade eden Yalçın, “CHP’de kimi göbek atarak seyrediyor, kimi de aç sırtlanlar gibi pusuya yatmış, tökezlemesini bekliyor. ‘Özgür Özel yıkılsa da biz yerini alsak’ diye şimdiden el ovuşturan fırsatçılar ise yuvarlak masa toplantıları; alıştırma, barışma ve dayanışma yemekleri düzenliyorlar. Özel, yanlış yolda olduğunu, vakti gelip partisindeki gizli ve açık muarızları tarafından kafasına çuval geçirildiğinde anlayacak. Uzun sözün kısası, Özgür Özel’in, yerel seçimlerden sonraki tavırları, siyasette normalleşme veya yumuşama adımı değil. Emanetçi CHP Genel Başkanının tuttuğu bu yol; anormalleşmenin, cıvıtmanın, kaypaklaşmanın, tutarsızlığın dik alası. Umarız bir gün CHP’nin başına, ehil ve aslah bir genel başkan geçer de millet bunların tasallutundan kurtulur. Türk siyaseti de CHP badiresini atlatır” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.