Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Gündem

Sinan Ateş davasında ilk duruşma başladı

Ankara’da eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş‘in öldürülmesine ilişkin davada 22 kişinin yargılanmasına başlandı. İlk duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da takip etti. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, “Bugün eksik bir iddianame ile yarım bir mahkeme kurulacak. Beklentimiz, eksik olan bu iddianamenin ve iddianamedeki boşlukların tamamlanarak yeni ve doğru bir iddianamenin yazılması ve yargılamanın hızlı bir şekilde yapılmasıdır” dedi.

Eda KOÇ-Taha AYHAN-Ali Eren İĞDE
ANKARA-Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında 22 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede; tetikçi Eray Özyağci, Vedat Balkaya, Suat Kurt için ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ ve ‘Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçlarından 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edildi. Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın da suça azmettiren olarak ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi. Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal’ın da ‘suça yardım eden’ olarak ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan cezalandırılmaları talep edildi. Sanıkların bugün Sincan Ceza İnfaz Kurumları kampüsünde yargılanmasına başlandı. İlk duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da takip etti. Duruşma salonunda Özel ve Kılıçdaroğlu, yan yana oturdu.

AYŞE ATEŞ: HEDEFİMİZDE SADECE SUÇLULAR VAR

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, duruşma öncesi basın mensuplarına açıklamada bulundu. Ateş, “Bugün eksik bir iddianame ile yarım bir mahkeme kurulacak. Bizim buradan beklentimiz ve isteğimiz; ayrılan dosyadaki 17 kişi hakkında gerekli işlemlerin hızlı bir şekilde yapılması ve dosyamıza eklenmesidir, eksik olan bu iddianamenin ve iddianamedeki boşlukların tamamlanarak yeni ve doğru bir iddianamenin yazılması ve yargılamanın hızlı bir şekilde yapılmasıdır. Hedefimizde sadece suçlular var, suçluların adil bir şekilde yargılanmasından başka hiçbir talebimiz yok” dedi.(DHA)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Prefabrik ev yaptığı halası 300 bin lirayı vermeyince tepki gösterdi, öldürüldü

Adana’da 4 çocuk babası Burak Kayacan (36), deprem korkusu yaşayan halasına 1,5 yıl önce yaptığı prefabrik evin 300 bin liralık ücretini alamayınca telefonda tepki gösterdi. Eniştesi Kemal Aktaşlı (59), oğlu, yeğeni ve diğer 3 kişiyle evine geldiği Kayacan’ı darbedip, tabancayla vurarak öldürdü. Kayacan’ın kayınvalidesi Fadime Yıldız (66), “Avluya çıktığımda, Burak yere sırtüstü düşmüştü. ‘Burak’ diye seslenip, kucağıma aldım ancak ölmüştü. İyilik yaptı, karşılığında kötülük buldu. Sabi çocuklarının vebalini nasıl çekecekler? Torunlarımı perişan ettiler, bizi yaktılar” dedi. Polis, 6 şüpheliyi adreslerine yapılan operasyonda gözaltına aldı.

Anıl ATAR- Yaşar SERİNTÜRK
ADANA-Olay, 1 Temmuz’da saat 18.00 sıralarında Çukurova ilçesi Dörtler Mahallesi Topalak Sokak’ta meydana geldi. Kaynakçılık ve kebapçılık yapan 4 çocuk babası Burak Kayacan, deprem korkusu yaşayan halası Hülya Aktaşlı için evinin karşısındaki arsaya prefabrik ev yaptı. Kayacan, bu zamana kadar halası ve eniştesi Kemal Aktaşlı’dan (59) 300 bin liralık masrafını alamadı. Kayacan, telefonla arayıp parayı istediği halasından, iddiaya göre, “Parayı ödemeyeceğiz, orası bizim evimiz” yanıtını aldı.
Bunun üzerine Burak Kayacan, “Bu evi yıkarım, size de yar etmem” diyerek tepki gösterdi. Ertesi gün Gaziantep’ten yola çıkan enişte Kemal Aktaşlı, oğlu Emre Kaan Aktaşlı (27), yeğeni Akın Aktaşlı (26) ve tanıdıkları 3 kişiyle Kayacan’ın evine geldi. Küfrederek bahçeye giren Aktaşlı ve beraberindekiler, Burak Kayacan’ı darbedip, tabancayla ateş açtı. Kayacan da kendini korumak için evden aldığı av tüfeğiyle karşılık verdi. Çıkan çatışmada Kemal Aktaşlı bacağından, Kayacan göğüs ve karnından, bacanağı Mahmut Demir (46) ise ayağından vurularak yaralandı. Kayacan kanlar içinde yere yığılırken, şüpheliler ise otomobille kaçtı.

ŞÜPHELİLER OPERASYONLA YAKALANDI

Çevredekilerin yardımıyla otomobille Çukurova Devlet Hastanesi’ne götürülen Burak Kayacan, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı, bacanağı Mahmut Demir ise tedaviye alındı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Saklandıkları adreslere eş zamanlı baskın yapılan 6 şüpheli, yakalandı. Yaralı olarak kaçan Kemal Aktaşlı, tedavi için özel bir hastaneye götürüldü. Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisinin ardından teslim alınan Burak Kayacan’ın cenazesi, ailesi tarafından Kabasakal Mezarlığı’nda defnedildi.(DHA)

Okumaya devam et

Gündem

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024’te çeyrek finalde

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Türkiye’ye turu getiren golleri 1 ve 58’inci dakikada Merih Demiral kaydetti. Avusturya’nın tek golü ise 66’ncı dakikada Gregoritsch’ten geldi. Bu sonucun ardından Türkiye, çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti. Avusturya ise turnuvaya veda etti.

Olgucan KALKAN
ALMANYA-1’inci dakikada milliler öne geçti. Arda’nın sağ kanattan kullandığı korner sonrasında Avusturya savunmasının uzaklaştıramadığı top altıpasın hemen dışında Merih’in önünde kaldı. Merih’in sol ayakla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.

5’inci dakikada Avusturya gole yaklaştı. Sol kanattan kazanılan kornerde Schmid ortaladı. Kaleye paralel giden topa arka direkte müsait durumdaki Baumgartner dokunamadı, Merih Demiral topu kornere gönderdi.

25’inci dakikada sol kanattan kazanılan kornerde Arda Güler ortasını yaptı. Ön direkte Merih Demiral’ın kafa vuruşunda top üstten az farkla auta çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı Türkiye’nin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

51’inci dakikada Posch’un pasıyla savunma arkasına sarkan Arnautovic’in vuruşunda açıyı iyi kapatan Mert Günok gole izin vermedi.

59’uncu dakikada Türkiye farkı 2’ye çıkardı. Sağ kanattan Arda Güler’in kullandığı köşe vuruşta ön direğe gelen topa iyi yükselen Merih Demiral’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2.

66’ncı dakikada Avusturya farkı 1’e indirdi. Sağ kanattan Sabitzer’in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası üzerine gelen topu Posch arka direğe doğru kafayla gönderdi. Gelen topa Gregoritsch dokundu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2.

90+4’üncü dakikada savunmada topu kapan Ferdi Kadıoğlu, topla birlikte kat ederek savunma arkasına sarkan Barış Alper Yılmaz’ı gördü. Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Barış, rakibini geçtikten sonra ceza sahası içinden sert vurdu. Bu pozisyonda kaleci Pentz, meşin yuvarlağı çıkardı.(DHA)


Okumaya devam et

Asayiş

PKK/KCK’nın İsveç kadın yapılanması sorumlusu yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, PKK/KCK’nın İsveç kadın yapılanması sorumlularından İsveç vatandaşı Zozan Baransson, yakalandı.

ANKARA-MİT ve Mardin İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik ortak operasyon yürütüldü. Operasyonda, uzun süredir takip edilen PKK/KCK’nın İsveç kadın yapılanması sorumlularından Zozan Baransson, yakalandı. Zozan Baransson, yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edildi. PKK/KCK tarafından İsveç’in NATO’ya üyelik sürecini protesto etmek amacıyla ülkede gerçekleştirilen eylemleri organize eden grupta yer alan Zozan Baransson, gözaltı sürecinde PKK/KCK ile olan ilişkisini ve örgüt için düzenlediği faaliyetleri inkar etti.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.